steaua bucuresti afc asalt 1-1

Steaua Bucuresti – AFC Asalt, 1-1(1-0)

Meciul din etapa cu numarul 12, dintre Steaua Bucuresti si AFC Asalt poate fi descris printr-un singur cuvant: razboi. A fost razboi pe teren, dar si in afara lui.

Steaua a inceput meciul cu urmatorul prim 11:

22. Horia IANCU(Cpt.) – 25. Claudiu ZAMFIRESCU, 4. Ştefan PĂDUREȚ, 20. Bogdan SITARU, 3. Andrei GRIGORE — 26.Răzvan ZECIU, 21. Ghiță CONSTANTINESCU, 8 Cadolar CURT, 15. Mihai OLARU, 10. Andrei PREDESCU – 9. Cătălin MIREA

Steaua i-a luat cu asalt inca din primul minut pe cei de la AFC Asalt si a deschis scorul rapid, prin Predescu, in minutul 5. Golgeterul stelist a marcat dintr-un penalty obtinut chiar de el. Din pacate, razboiul dintre Steaua si AFC Asalt nu a fost singurul din teren. Un alt razboi a avut loc intre arbitrul intalnirii si Alin Predescu.

Decarul stelist pare sa fi devenit clientul preferat al arbitrilor din liga a IV-a. A fost eliminat pentru doua galbene in meciul cu Academia Rapid si la fel s-a intamplat si astazi. Predescu este golgeterul seriei si, in acelasi timp, unul dintre cei mai vanati fotbalisti. Astazi, in duelurile sale cu fotbalistii de la AFC Asalt, stelistul a pierdut de fiecare data, primind cate un galben pentru simulare, desi a fost impins. Nu stim sigur cum a gandit arbitrul cele doua faze, stim insa ca, pentru Steaua, urmeaza doua meciuri grele, cu Carmen si Metaloglobus, ultima fiind considerata de multi chiar echipa lui Becali.

Prima repriza s-a incheiat cu scorul de 1-0, desi Steaua ar mai fi putut marca de doua ori, prin Mirea si Ghita Constantinescu.



Razboaie a dus si galeria stelista, prezenta din nou in numar mare la meci. Primul a fost cu galeria cainilor, care a venit in Ghencea pentru meciul de rugby dintre Steaua si Dinamo, meci castigat de ai nostri cu 36 la 20. Cainii, in jur de 50 sau 60, au incercat sa intre la meciul de fotbal. Stelistii, insa, nu au dormit. S-au mobilizat rapid si i-au fugarit pe catelusi, acestia fiind salvati doar de interventia jandarmilor, care nu s-au sfiit sa dea cu gaze lacrimogene catre terenul de joc, peste spectatori si presa. Intorsi la stadion, stelistii au pus punct razboiului cu cainii prin cateva cantece, precum „Ati fugit ca disperatii, ca va omorau spurcatii!”. Si au pornit un razboi scurt si cu Gazeta Sporturilor, printr-un mesaj simplu, dar care spune mult: „GSP spune drept, care este pretul corect!”

Trebuie spus ca, desi au jucat acasa, stelistii au purtat azi tricourile albe. Repriza secunda a inceput cu acelasi arbitru haituind fotbalistii stelisti. Fiecare fault al celor de la AFC Asalt a fost trecut cu vederea, fiecare fault stelist a venit cu galben dupa el. Adversarii au simtit ajutorul arbitrului si au profitat de el din plin. Mai mult, acestia au si reusit sa inscrie, cu foarte mult noroc. Profitand de o minge pierduta de un jucator stelist, la mijlocul terenului, un fotbalist de la AFC Asalt a incercat un sut de la distanta. Din pacate, sutul l-a surprins iesit pe capitanul nostru, Horia Iancu, si a intrat in poarta. Era minutul 59.

A urmat o piesa ieftina de teatru, in care fotbalistii de la AFC Asalt jucau rolul unor raniti. Fiecare contact insemna o aruncare pe teren si tragere de timp, din partea adversarilor. In schimb, oricat de dur ar fi intrat acestia la fotbalistii lui Ion Ion(Curt a fost atacat foarte dur, din spate, pe finalul meciului), arbitrul refuza sa scoata cartonasul galben.

Chiar daca au jucat in inferioritate numerica, fotbalistii stelisti au continuat sa atace. Ghita Constantinescu putea sa duca Steaua in avantaj in minutul 87, insa sutul pe care l-a tras de la marginea careului a trecut peste. Arbitrul a tinut insa mortis sa fie actorul principal al finalului de meci. A aratat doar 6 minute de prelungire, le-a permis oaspetilor sa traga de timp cat au dorit, fara sa le arate macar un singur galben si a facut tot posibilul ca sa incurce Steaua.

Un moment penibil a avut loc chiar dupa minutul 90, cand un fotbalist de la AFC Asalt a intrat dur asupra unui stelist. Pentru a nu primi galben, acesta s-a dat lovit, zvarcolindu-se cateva minute pe teren. Dupa ce a primit ingrijiri medicale, acesta nu a mai iesit de pe teren, asa cum cere regulamentul, arbitrul permitandu-i sa se intoarca in aparare, pentru ca echipa sa se se poata apara in efectiv complet. Ca insulta sa fie completa, acelasi arbitru a dat fault in atac imediat dupa ce stelistii au batut lovitura libera. A urmat o patrundere a lui Turbatu, pe stanga. Stelistul a fost luat pe sus, in careu, insa arbitrul nu a dat doar aut de poarta si a pus capat partidei imediat dupa.

Stelistii au pierdut azi doua puncte, insa au iesit invingatori dintr-un razboi in care au luptat 10 contra 12. „Suntem mandri de voi”, au scandat suporterii prezenti la stadion, aplaudandu-i pe baietii lui Ion Ion minute in sir, pentru efortul depus si pentru spiritul de luptatori de care au dat dovada.