gsp gazeta sefului din pipera tudor octavian Steaua - Dinamo

O noua politica la Gazeta: Incurci Steaua si ajungi vedeta

Egalul de ieri, cu AFC Asalt, poate fi considerat primul pas gresit facut de Steaua in acest sezon, daca alegi sa privesti doar punctele pierdute. Iar unii chiar asta fac, alegand sa exploadeze acest egal, pentru a-si bate joc de Steaua si pentru a-si promova propriile lor interese. Cine sunt acesti disperati dupa trafic si rating? Aceiasi ca si pana acum: Gazeta Sporturilor si Sport.ro.

Desi a trimis oameni la meciul Stelei cu AFC Asalt, Gazeta a preferat sa scrie despre „bataia generala dintre ultrasii dinamovisti si cei stelisti” pentru ca, aparent, „scorul” cu care s-a terminat aceasta incaierare era mai important decat scorul din teren. Nu au transmis niciun live score de la meci si au lasat impresia ca nu ar fi scris nici cronca, daca Steaua ar fi invins.

Din pacate, Steaua a reusit doar un egal, intr-un meci in care a fost vanata de arbitri, in care a jucat cu un om in minus mai mult de o repriza, in care adversarii au fost ajutati pe fata si in care AFC Asalt a marcat un gol cat se poate de norocos, de la mijlocul terenului, si asta pentru simplul fapt ca nu au reusit sa ajunga in zona careului stelist. Vorbim despre etapa cu numarul 12, al paisprezecilea meci oficial al sezonului(au mai fost si meciuri de cupa). Steaua nu a pierdut niciun meci, castigand toate meciurile, mai putin doua, in care a facut egal. Insa rezultatul din meciul cu AFC Asalt a fost bun pentru Academia Rapid, echipa care nu e Rapid, dar despre care presa spuna ca e. Aceeasi presa care pe noi ne numeste „CSA” sau „Steaua Armatei”, de parca ar mai exista vreo alta Steaua in Romania.



Fotbalistul celor de la AFC Asalt, care a marcat ieri in poarta Stelei, a ajuns rapid vedeta, ziaristii prezenti la stadion luandu-i rapid intervi si facand in jurul lui o poveste lacrimogena, care aproape ca te-ar convinge sa trimiti un SMS la numarul de pe ecran, pentru a-i dona 2 euro baiatului. Si poate ca articolele ar fi fost in regula daca la fel s-ar fi intamplat si cand Academia a facut egal cu Comprest GIM. Sau daca presa ar fi insistat asupra faptului ca aceeasi Academie a folosit un fotbalist fara drept de joc, in mai multe meciuri. Astazi, la doua saptamani dupa ce stirea a iesit la suprafata, inca nu stim in cate meciuri a jucat Muscalu pentru Academie, de ce a facut-o, cine i-a permis si ce pedeapsa va primi clubul pentru incalcarea regulamentului. Singurul lucru pe care-l putem intelege e cineva isi doreste ca aceasta poveste sa fie uitata cat mai repede.

Dar asta nu ar trebui sa ne surprinda. Inca de la reactivarea sectiei de fotbal, in decembrie 2016, sefii fotbalului romanesc au anuntat ca nu ne vor lasa sa jucam in prima liga. Noi suntem singura echipa care a fost fortata sa inceapa din Liga a IV-a. Si, daca ar fi putut, baietii care conduc fotbalul ne-ar fi fortat sa incepem din Liga V. Pentru altii s-au gasit solutii pentru a incepe direct din Liga a II-a si nimeni nu a zis nimic. Satelitii echipelor din Liga 1 au fost inscrisi direct in Liga a III-a. Si, din nou, nimeni nu a zis nimic. Doar in cazul Stelei s-au trezit sa faca scandal si sa se planga pe la TV.

Stiam ca asa o sa fie. Asa a fost tot timpul, inca din 2003, Cand Mitica Dragomir si Mircea Sandu l-au ajutat pe Becali sa isi introduca clubul in prima liga, chiar in locul Stelei. Ce bucurosi au fost atunci, acesti nenorociti, ca au scapat de Steaua si ca au inlocuit-o cu echipa lor, o echipa specializata in hotii, mita, scandaluri, rasism, xenofobie si alte astfel de mizerii de care cluburile din vest se feresc mai ceva ca dracul de tamaie. Acea echipa a fost sustinuta de fiecare data cand a incalcat regulamentele, fie ca a fost vorba de schimbarea numelui sau darea de mita. Si nimeni nu a zis nimic, nimeni nu s-a aratat deranjat.

Ii deranjeaza insa Steaua. Si acum se bucura pentru ca echipa noastra e la egalitate de puncte cu Academia. Foarte bine, bucurati-va. Razboiul oricum nu s-a terminat. Iar noi am castigat toate razboaiele pe care le-am dus pana acum. O sa-l castigam si pe asta si o sa ajungem din nou acolo unde ne este locul. Mai mult, o sa si desfiintam echipa acelui baiat in fata caruia voi stiti sa stati doar in genunchi. Sa vedem daca atunci veti avea curajul sa-i luati un interviu si lui Talpan si sa-l laudati ca a recuperat un prejudiciu de aproape 40 de milioane de euro.