Steaua Bucuresti, CS Progresul 2005, Cupa Romaniei

Cupa Romaniei: Steaua Bucuresti – CS Progresul 2005, 1-1(4-3, dupa penaltiuri)

Un stadion care sa rasune de cantecele suporterilor, intr-o zi de mart, de la ora 13.00. Pare incredibil, insa un astfel de episod a putut fi urmarit astazi pe terenul 5, din complexul sportiv Steaua. Baietii lui Ion Ion au dat azi piept cu cei de la CS Progresul 2005, in Cupa Romaniei, iar fanii stelisti au fost din nou prezenti, in ciuda orei nepotrivite de disputare a partidei.

Steaua a inceput meciul cu aceleasi tricouri albe pe care le-a folosit si in weekend, impotriva celor de la AFC Asalt si se pare ca ghinionul din acel meci a trecut si el din campionat, in Cupa Romaniei. Astfel, in ciuda faptului ca militarii au presat inca din primul minut, atacand fara oprire, cei care au deschis scorul au fost oaspetii, in minutul 34.

Golul primit nu i-a oprit pe tinerii stelisti. Mai mult, i-a intaratat, acestia mutand jocul in totalitate in jumatatea Progresului 2005. Intr-un interval de doar cateva minute, baietii nostri au trimis balonul in bara portii adversarilor de nu mai putin de 3 ori. Iar acea a treia lovitura in bara a risipit intregul ghinion care a urmarit echipa condusa de pe margine de Ion Ion. Imediat, Steaua a obtinut un penalty, pe care Mihai Lolescu l-a transformat, in minutul 44. Cele doua echipe au intrat la cabine, la egalitate, 1-1.



Repriza secunda a inceput cu Steaua direct in jumatatea adversarilor, iar ocaziile au aparut si ele imediat. Din pacate, in ciuda tuturor atacurilor, in ciuda cantecelor galeriei steliste si chiar in ciuda strigatelor lui Lacatus, mingea a refuzat sa intre in poarta. Bara a fost lovita din nou, iar adversarii s-au inchis si mai tare. Astfel, la finalul primelor 90 de minute, scorul era tot egal, 1-1, meciul intrand in prelungiri. Si cum si prelungirile au fost fara gol, dupa 120 de minute, arbitrul a ales o poarta, in fata careia cele doua echipe s-au asezat, pentru a executa lovituri de la unsprezece metri.

La penaltyuri, oaspetii au avut prima lovitura si au ratat-o. Stelistii, insa, nu au cedat in fata presiunii, primul penalty fiind transformat. A urmat o noua lovitura a Progresului 2005 si o noua ratare. Din pacate si Steaua a ratat ce-a de-a doua lovitura.

Al treilea executant al celor de la CS Progresul 2005 a inscris, insa la fel a facut si cel de-al treilea executant stelist. Au marcat si al patrulea progresist, si al patrulea stelist. Cu toata presiunea pe umerii sai, ultimul fotbalist desemnat sa traga la poarta lui Claudiu Chis a reusit totusi sa inscrie. A fost, insa, degeaba. Ultimul executant stelist, Sergiu Chirila, a inscris si a trimis echipa noastra in faza urmatoare a Cupei Romaniei.

Steaua Bucuresti, ale, ale!

Astazi, e important sa-i laudam pe suporterii stelisti prezenti la meci. In ciuda orei nepotrivite, in ciuda zilei nepotrivite si in ciuda frigului si vantului taios, acestia au cantat aproape pe toata durata meciului, incurajandu-si echipa fara oprire. Calificarea Stelei li se datoreaza si lor, in mare masura, acestia punand o presiune fantastica pe cei de la CS Progresul 2005, presiune care a contat la penaltiuri.

Felicitari, baieti!