Steaua metaloglobus

Avancronica: Steaua Bucuresti – Metaloglobus II

Turul sezonului 2017-2018 al ligii a IV-a bucurestene se apropie de sfarsit. Sambata, 18 noiembrie, Steaua Bucuresti va juca penultima etapa a acestui tur. Va intalni Metaloglobus II, satelitul echipei cu acelasi nume, din liga secunda.

Sa ne cunoastem adversarul: FC Metaloglobus Bucuresti

Metaloglobus a fost infiintata in 1956, ca echipa de fotbal a fabricii Metaloglobus, o fabrica fondata in 1923, de unde si anul prezent pe emblema clubului. Ca multe alte afaceri romanesti, fabrica a suferit dupa 1989, ajungand sa fie cumparata de omul de afaceri sirian Imad Kassas, in 2000. Asta desi Metaloglobus avea in jur de 2400 de angajati inainte de Revolutie, utilaje si hale de mii de metri patrati.

Dar nici privatizarea nu a ajutat fabrica cu nimic. Aceasta mai are azi doar 20 de angajati, care se ocupa de intretinerea cladirilor. Ceea ce e interesant, insa, e faptul ca faptul ca, in ciuda falimentului fabricii, afaceristul sirian continua sa investeasca in echipa de fotbal.

Daca va intrebati de ce, va spun ca raspunsul la aceasta intrebare ni-l da chiar un „prieten” de-al nostru, Gigi Becali:


„Iau jucatori de 28-30 de ani, dau 200-300.000. Nu mai iau jucatori de 20 de ani sa dau milioane. O sa fac o strategie. O sa iau jucatorii pe alta echipa, apoi o sa-i imprumut la FCSB. Echipa aia de Liga 2, stai, ca sunt in tratative, sa vedem, sa o iau. Pe aia o intaresc doar cu jucatori tineri. Ii iau ca investitie, sa-i vand apoi, sa iau 7-8, 10 milioane. Echipa aia, Metaloglobus, e pe locul 1 in Divizia C. E un prieten de-al meu patron acolo”, a dezvaluit Becali la inceputul acestui an, cand a fost intrebat ce se va intampla daca va pierde si procesul prin care Steaua ii cere sa plateasca un prejudiciu de 37 de milioane de euro.

Da, Becali este prieten cu Kassas. Sport.ro a anuntat acum cateva luni ca fostul puscarias ar fi cumparat Metaloglobus, insa nu putem fi in totalitate siguri ca informatia e corecta. Ce stim e faptul ca, inca de la inceputul sezonului, mai multe voci au spus ca Becali le ofera premii celorlalte echipe, pentru a incurca Steaua. Asadar, nu ar trebui sa ne surprinda daca sambata vom intalni Metaloglobus I.

Singura performanta a viitorului nostru adversar este promovarea in Liga a II-a.


Echipa probabila a Stelei

In victoria cu 6-0, contra celor de la Carmen, Ion Ion a folosit o formula noua, cu Predescu varf impins, in locul lui Mirea. In cazul in care va alege sa nu schimbe echipa castigatoare, Steaua ar putea alinia sambata urmatorul 11:

22. Horia Iancu (Cpt.) – 25. Claudiu Zamfirescu, 4. Ștefan Pădureț, 20. Bogdan Sitaru, 3. Andrei Grigore – 21. Gheorghiță Constantinescu, 16 Adrian Vîlcea, 8. Cadolar Curt, 7 Andrei Pătrănoiu, 26 Răzvan Zeciu – 10. Andrei Predescu

In acest moment, doar Mihai Butoi si Razvan Prodan nu pot fi folositi, din cauza unor accidentari mai vechi.

Ultimul meci cu spectatori?

Se pare ca meciul Steaua – Metaloglobus va fi ultimul meci din acest tur in care suporterii sa poata urmari pe viu echipa. Din informatiile noastre, meciul din ultima etapa, contra AS Romprim, se va juca fara spectatori, deoarece gazdele nu au aprobare ISU pentru stadion.

Steaua – Metaloglobus se va juca sambata, 18 noiembrie, de la ora 14.00. Acesta va fi transmis de Telekom Sport, atat la televizor cat si pe Facebook. Pentru cei care nu au abonamente, biletele se pun in vanzare sambata, de la ora 12.00. Pretul unui bilet este de 10 lei.