becali fcsb fotbal club fcsb

Ursul Becali este acum vulpe si mananca struguri

Vi-l mai amintiti pe Ursul Becali? Era fata animalica, mai apropiata de pamant, a spiritualului Razboinic al Luminii, fiinta supranaturala aflata intr-o permanenta lupta cu fortele raului, asa cum le vede el. Ei bine, asa cum se intampla de multe ori in natura, Ursul Becali a evoluat. Astazi, el este o vulpe mancatoare de… struguri.

Poate ca unii vor spune ca transformarea asta nu are sens. Daca s-ar fi transformat in oaie sau berbec, da, ar fi mers. Hai chiar si un caine ciobanesc. Dar vulpe? Ce are o vulpe in comun cu aceasta fiinta supranaturala? Are. Pentru ca aceasta nu e o vulpe oarecare, ci una speciala, esopiana.

Esop a fost un scriitor grec, din antichitate, cunoscut azi pentru fabulele sale. Una dintre ele este „Vulpea si strugurii”, o povestioara amuzanta in care o vulpe moarta de foame da peste o vie, cu niste struguri copti si frumusei. Desi incearca din rasputeri sa ajunga la ei si sa-i infulece, vulpea nu reuseste si se vede nevoita, in cele din urma, sa se dea batuta. Fabula se incheie cu concluzia roscovanei: „Ce verzi si acri sunt strugurii astia! Nu-s buni. Nu am ce sa mananc eu din ei.”




O asemenea scena am trait si ieri, cand fostul urs Becali a intrat in direct la una din televiziunile sale. Dupa mai multe aberatii mici, a lansat, in cele din urma, bomba serii.

„Mai frumos suna fecesebe decat Steaua,” a spus Becali, spre surprinderea lui Radu Naum. De altfel, moderatorul chiar i-a dat replica: „Nu suna mai frumos. Mai frumos suna Steaua.” Dar Becali era deja in lumea lui. „Avem cea mai frumoasa sigla, marca din lume,” a mai spus acesta, in timp ce anturajul sau il aproba, probabil, din fotoliile palatului.

La fel ca vulpea lui Esop, si Becali a avut norocul sa dea peste o vie frumoasa, cu struguri copti si dulci. Numele ei era Steaua. Insa, tot la fel ca vulpea, Becali nu mai poate astazi sa ajunga la acesti struguri. Daca inainte erau buni si dulci, acum sunt verzi si acri.

Becali poate sa minta si sa se minta singur cat vrea. La Steaua el nu va mai ajunge niciodata. Si indiferent cate jivine si-ar mai trage la echipa, bizoni, berbeci, caini sau gaini, echipa lui nu va fi niciodata la acelasi nivel cu Steaua.

E bine, totusi, ca s-a obisnuit deja cu ideea ca nu va mai avea niciodata Steaua. Azi nu mai poate sa manance struguri. Asa ca a ales sa manance… stiti voi ce, in speranta ca lumea nu va observa ca smecherul care se da invingator este de fapt un loser.