juventus

Juventus Torino a obligat Juventus Bucuresti sa-si schimbe numele

Credeati ca doar Steaua nu doreste ca numele sau sa fie utilizat abuziv de alte echipe? Daca da, v-ati inselat. Recent, Juventus Torino, nimeni alta decat marea echipa italiana, le-a trimis o notificare celor de la Juventus Bucuresti, prin care i-a somat sa isi schimbe numele. Nu este o gluma. Stirea e cat se poate de serioasa.

„Juventus Torino ne-a somat sa ne schimbam numele. Ce va spun e foarte serios, patronul nostru a luat foarte in serios, puteau sa ne dea in judecata si sa platim daune. Patronul nostru a cerut ragaz pana la finalul campionatului, iar din campionatul urmator o sa ne numim altfel. Cel mai probabil o sa fie un nume din perioada dintre primul si al doilea razboi mondial, era o echipa FC Colentina daca mai tineti minte”, a anuntat Marin Barbu, antrenorul echipei, citat de Sport.ro. Schimbarea numelui se va produce la anul.

Acum nu ne mai ramane decat sa vedem daca si Juventus Bucuresti va avea voie sa isi schimbe numele in timpul campionatului sau daca va trebui sa astepte pana la vara. Cel mai probabil, varianta a doua va fi cea aleasa. Si nu de Juventus Torino sau de conducerea celor de la Juventus Bucuresti, ci de Federatia Romana de Fotbal. Pentru FRF, o noua incalcare a propriului sau regulament ar fi deja prea de tot. Mai ales ca acum avem de-a face cu o echipa fara influenta, nu ca FC Fcsb.

Situatia e si tragica, dar si foarte amuzanta. Cu fiecare zi ce trece, Liga 1 se transforma intr-o liga a infractorilor, o liga a consoanelor si a acronimelor, o liga in care furtul de identitate e acasa. Daca pana acum a mers si asa, in anul 2017 furtul de identitate nu mai e o gluma, ci o problema cat se poate de serioasa.




Actiunea pornita de cei de la Juventus Torino dovedeste din nou ca FC Fcsb nu are cum sa fie Steaua Bucuresti. Aiureli precum continuitatea sportiva sau parerile federatiei si ligii nu conteaza atunci cand legile sunt incalcate. E important sa mentionam faptul ca Juventus Bucuresti, adica echipa care joaca acum in prima liga, nu are nicio legatura cu echipa interbelica Juventus Colentina, echipa infiintata in 1924 si care s-a transformat in Petrolul Ploiesti. Acest Juventus a fost infiintat in 1992 si, la fel ca multe alte echipe din Romania, a incercat sa se dea ceea ce nu era, adica Juventus Bucuresti.

Ei bine, daca cei de la Petrolul nu au zis nimic, cei de la Juventus Torino nu au de gand sa lase vreo echipa infiintata peste noapte sa-i pateze numele. Sau sa i-l foloseasca fara vreun drept. Acestea sunt legile, iar ele trebuie respectate.

Si Fotbal Club Fcsb ar fi trebuit sa respecte legile. Ar fi trebuit sa le respecte inca de la infiintarea sa, in 2003. Atunci, Fotbal Club Fcsb ar fi trebuit sa foloseasca un alt nume, nu Steaua Bucuresti. Si iata ca am ajuns la intrebarea serii:

Oare cati dintre sustinatorii sai de azi ar mai fi urlat ca acea echipa e Steaua, daca ea ar fi pornit la drum cu un alt nume decat Steaua Bucuresti?