Florin Talpan

Din nou, ne salveaza Florin Talpan. Pentru a cata oara?!

Acum cateva saptamani, satui de dezinformarile mizerabile care au aparut in presa de sport din Romania, comunitatea Steaua Libera le-a cerut public sefilor clubului Steaua sa ia masuri pentru a opri raspandirea acestor minciuni. Cererea noastra, facuta in data de 29 noiembrie, a primit raspuns la exact o luna distanta. Ieri, Steaua, prin acelasi locotenent-colonel Florin Talpan, a pornit un nou proces impotriva celor de la FC Fcsb. De data aceasta, clubul nostru cere ca instanta sa ii interzica FC Fcsbului sa se mai foloseasca de palmaresul Stelei.

Aceasta este, evident, masura cea mai dura pe care o putea lua Steaua. Dar si cea mai buna. Odata cu incheierea acestui proces, nimeni nu va mai putea sa sustina ca FC Fcsb a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986. In acest moment, Becali, oamenii lui si presa pe care o plateste mint fara nerusinare, in ciuda celor doua decizii judecatoresti care spun destul de clar ca FC Fcsb nu este si nu a fost niciodata Steaua Bucuresti.

De altfel, in motivarile dosarelor pentru nume si marca, judecatorii au explicat ca FC Fcsb nu detine palmaresul Stelei. Si nici nu poate pretinde ca Steaua l-ar fi cedat vreodata, prin transferul lotului de jucatori sau al activitatii fotbalistice. Acest lucru este explicat in detaliu in motivarea procesului pentru marca Steaua:

„Mai mult, chiar dacă s-ar considera că marca supusă anulării pentru rea credinţă în cauză a fost folosită pentru a identifica doar echipa de fotbal, NU SE POATE AJUNGE LA CONCLUZIA că prin transferarea activităţii secţiei de fotbal s-a transferat automat şi această marcă, odată cu creanţele şi debitele, având în vedere că potrivit art. 40  alin. 3 din Legea nr. 84/1998 teza finală, forma în vigoare la data încheierii protocolului, transmiterea unor elemente din patrimoniul titularului nu afectează calitatea de titular  al dreptului la marcă. DOAR în cazul în care patrimoniul titularului mărcii este transmis în totalitatea sa, această transmitere  are ca efect şi transferul drepturilor  cu privire la marcă. Or, prin protocolul încheiat, în 1999, Asociaţia nonprofit a primit, în esenţă, dreptul de a folosi gratuit anumite spaţii, au fost detaşaţi la aceasta angajaţii fostei secţii de fotbal profesionist , au fost transferate datoriile şi creanţele contractate înainte de 8 iulie 1998 în legătură cu această secţie  de fotbal, nefiind vorba despre transferul patrimoniului reclamantului la Asociaţia nonprofit.”



Dupa cum bine se vede in acest fragment din motivare, prin activitate fotbalistica se intelege doar dreptul de a folosi anumite spatii si ANGAJATII sectiei de fotbal, adica fotbalistii, antrenorii si toti ceilalti.

Mai mult, printr-un comunicat publicat luna trecuta, Liga Profesionista de Fotbal a recunoscut ca palmaresul urmeaza marca si le-a dat castig de cauza celor de la CS Universitatea Craiova, club care detine marca Universitatea Craiova, recunoscand ca palmaresul Stiintei le apartine. Asadar, putem considera ca acest proces este deja castigat, FC Fcsb neavand absolut nicio dovada care sa o ajute in acest razboi.

Totusi, nu ar fi trebuit sa se ajunga aici. FRF si LPF ar fi trebuit sa trateze cazul Stelei la fel ca pe cel al Craiovei. Refuzul lor l-a obligat pe Talpan sa ia masuri. Astfel, va urma un an sau un an si jumatate in care Steaua si FC Fcsb se vor infrunta din nou in justitie. Becali va cauta sa prelungeasca cat mai mult anuntarea deciziei definitive, pentru a se putea folosi in continuare de imaginea Stelei. Insa sansele sa il invinga pe Talpan sunt inexistente.

Florin Talpan, eroul modern al Stelei

Din intregul club Steaua, Florin Talpan pare singurul care e interesat de protejarea acestui brand imens. Este singurul care asculta suporterii, este singurul preocupat de binele Stelei, este singurul dispus sa lupte pentru Steaua. Cel putin este singurul pe care il vedem sa faca aceste lucruri. Altii nu fac nimic. Sau, daca fac ceva bun, o fac pe ascuns, la noi neajungand niciun fel de informatie.

Ce conteaza e ca Florin Talpan isi face treaba corect si bine. Steaua a avut doar de castigat de pe urma activitatii sale. Mai ales in lupta cu echipa lui Becali, locotenent-colonelul stelist a dat dovada de o pricepere fabuloasa. Palmaresul sau este aproape la fel de impresionant ca cel al Stelei, Talpan avand vreo 15 victorii impotriva celor de la FC Fcsb si nicio infrangere. Astfel, pe langa procesul prin care a obtinut interzicerea folosirii numelui „Steaua” de catre FC Fcsb, amintim si faptul ca:

  1. Talpan a castigat procesul prin care SC FC Fcsb SA a chemat in judecata CSA Steaua Bucuresti, solicitand obligarea acesteia la plata sumei de 21.672.873.005,14 lei vechi (21 de miliarde), creanta preluata de la AVAB prin decizie comerciala numarul 314 din 2011, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia 6 Comerciala, in sedinta publica din 8 iunie 2011, in dosarul numarul 18125/3/2010.
  2. Talpan a castigat procesul prin care CSA Steaua Bucuresti a chemat in judecata SC FC Fcsb SA, in vederea evacuarii acesteia si totodata obligarea la plata sumei de 1.526.661,09RON, prin sentinta civila numarul 17946, pronuntata in sedinta publica la 17 octombrie 2011, in dosarul numarul 22091/3/2011.
  3. Talpan a castigat procesul in care a aparat marcile notorii nr. 72827 si nr. 130904, apartinand CSA Steaua Bucuresti, marci care alaturi de celelalte insemne ale clubului sunt evaluate la peste 58 de milioane euro. Procesul a avut ca obiect anularea si in subsidiar decaderea din drepturi asupra acestor marci. Actiunea a fost formulata de SC FC Fcsb SA. Sentinta a fost data de Tribunalul Bucuresti, Sectia Civila, dosarul 3933/3/2015.
  4. Talpan a castigat procesul prin care CSA Steaua Bucuresti a solicitat infiintarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile cu care figura inregistrata SC FC Fcsb SA la Directia de Impozite si Taxe Locale, Sectorul 1, plus 33 mijloace de transport, pana la concurenta sumei de 783.655,34 RON.
  5. Talpan a castigat pentru CSA Steaua Bucuresti procesul privind anularea marcii Steaua Bucuresti, inregistrata fraudulos de SC FC Fcsb SA, decizia 3425 pronuntata in sedinta publica, la 3 decembrie 2014, de catre ICCJ.
  6. Talpan a castigat procesul privind recuperarea creantei de 1.598.991,31 RON de la debitorul SC FC Fcsb SA, prin punerea in executare a titlului executoriu din sentinta civila 17946, prountata la 17.10.2011 de Tribunalul Bucuresti, Sectia 6 Civila, in dosarul 22091/3 executoriu conform articolului 720-8 cod procedura penala si scutita de formalitatea investirii in conformitate cu decizia XXXVIII, pronuntata la 7 mai 2007 de catre ICCJ.

Iar palmaresul sau va continua sa adune victorii, din dosare precum cel care a pornit ieri sau cel prin care Steaua ii cere FC Fcsbului sa plateasca despagubiri pentru folosirea marcii Steaua. 

Vazand toate aceste realizari, nu ai cum sa nu te intrebi de ce Talpan nu a fost promovat la gradul de general pana acum. Nu colonel, ci general. Pentru ca e destul de evident faptul ca Florin Talpan este un castig pentru armata tarii noastre. Spre deosebire de alti functionari publici, acesta chiar si-a facut bine datoria fata de stat. A reparat „greselile” facute de cei care au condus clubul Steaua inainte, s-a asigurat ca brandul Steaua, unul dintre cele mai de pret bunuri ale Romaniei, poate fi folosit doar de statul roman si e pe cale sa aduca 40 de milioane de euro in vistieria tarii.

„Ghinionul” lui Florin Talpan e ca lucreaza la stat. Daca ar fi lucrat la un privat si ar fi avut aceste realizari, probabil ca azi ar fi avut un salariu care sa-i faca invidiosi chiar si pe fotbalistii din Liga 1.

Acest om merita sa fie rasplatit cum se cuvine, pentru toata munca depusa. Sa speram ca 2018 o sa ii aduca atat gradul de colonel, cat si recunoasterea meritelor sale si respectul intregii tari.