dosarul prejudiciului

Decizia in dosarul prejudiciului a fost amanata pentru 7 martie

Decizia in dosarul prejudiciului a fost amanata din nou. Conform GSP, Tribunalul Bucuresti a respins azi o exceptie invocata de avocatii lui Becali si au anuntat ca pronuntarea va avea loc in data de 7 martie.

Steaua le cere celor de la FC Fcsb sa plateasca cel putin 37 de milioane de euro, pentru folosirea ilegala a marcii Steaua intre 2003 si 2014. Pentru echipa lui Becali, un verdict negativ inseamna desfiintarea.

„Avocații FCSB au invocat faptul că acțiunea CSA Steaua ar fi fost tardivă, dar instanța nu a ținut cont și a respins argumentul. Cazul va merge mai departe, noul termen urmând să aibă loc pe 7 martie”, au precizat anumite surse judiciare ale celor de la GSP.

Decizia nu va fi definitivă. Ea va putea fi atacata cu apel. E insa greu de crezut ca Becali va reusi sa obtina un verdict favorabil. In 2014, judecatorii de la ICCJ au hotarat ca acesta a folosit ilegal marca Steaua.

„Am invocat în faţa instanţei art. 2528 din noul Cod Civil, conform căruia prescripția dreptului la acțiune în repararea unei pagube care a fost cauzată printr-o faptă ilicită începe să curgă de la data când păgubitul, în cazul nostru CSA Steaua, a cunoscut atât paguba cât şi pe cel care răspunde de ea. În 2014, Înalta Curte de Casaţie a stabilit că FCSB nu avea dreptul să înregistreze şi să folosească marca Steaua. Ulterior s-a făcut evaluarea prejudiciului, de către un evaluator, fără de care nu puteam să cerem în instanţă recuperarea acestuia. Iar acţiunea de recuperare a prejudiciului a fost demarată de CSA Steaua în instanţă în 2016, deci ne încadrăm oricum în termenul de 3 ani de prescripţie a dreptului la acţiune. Cei de la FCSB au invocat că a trecut termenul dreptului de acţiune luând în calcul anul 2003, ceea ce era, evident, eronat. Era extrem de important să căştigăm în instanţă pe acesată excepţie invocată de FCSB,”a explicat si Florin Talpan.