Becali Talpan proces scandal juristul

Talpan a batut cele doua case de avocatura ale lui Becali si i-a bagat Stelei 37 milioane euro in buzunar

Steaua a castigat procesul pentru prejudiciul de 37 milioane de euro provocat de FC Fcsb prin folosirea ilegala a marcii Steaua. Sursele noastre ne-au confirmat ca Becali nu mai are nicio sansa sa obtina o decizie favorabila. La infatisarea de azi, fostul puscarias si cele doua case de avocatura care il reprezentau si-au jucat ultima carte, dar Talpan tot i-a pus din nou la colt. Decizia in acest dosar va fi data la 7 martie.

In aceasta dimineata, la Tribunalul Bucuresti, a avut loc una din cele mai interesante infruntari dintre Florin Talpan, reprezentantul Stelei, si doua case de avocatura angajate pentru a reprezenta FC Fcsb. Pentru echipa lui Becali, procesul a fost pierdut inca din prima zi. Asta pentru ca judecatorii de la ICCJ au decis deja ca FC Fcsb nu a detinut niciodata marca Steaua si ca a folosit-o ilegal intre 2004 si 2014. Singura sansa a oilor era obtinerea unei reduceri a sumei pe care ar trebui sa o plateasca. Asta au si incercat sa obtina avocatii fecesebisti in aceasta dimineata. Acestia au solicitat ca prejudiciul luat in calcul sa fie doar pentru perioada 2011-2014.

Intr-un alt articol, publicat tot azi, Steaua Libera a explicat ca FC Fcsb si-a desfiintat departamentul de marketing in 2011, atunci cand a pornit procesul pentru marca. Au sperat ca nimeni nu va observa ca folosesc o marca ce nu le apartine. Au pierdut.



Asemeni unor amatori, avocatii lui Becali au sustinut in aceasta dimineata, in fata instantei, ca prejudiciul pentru perioada 2004-2010 s-a prescris, pentru ca Steaua a inaintat actiunea in instanta de abia in 2016. Insa Tribunalul Bucuresti le-a respins solicitarea. Motivul? Acelasi Talpan, venit la proces la fel de bine pregatit ca oricand.

Locotenent-colonelul stelist le-a dat din nou lectii de drept avocatilor pe care Becali ii plateste cu zeci de mii de euro. Acesta a aratat ca Steaua nu putea sa depuna o actiune inainte ca ICCJ sa dea o decizie in ceea ce priveste marca. Chiar mai mult, Steaua ar fi putut fi acuzata de abuz de drept, daca ar fi depus actiunea mai devreme de noiembrie 2014.

Cum decizia judecatorilor de la ICCJ a venit la data de 3 decembrie 2014, termenul limita pentru inceperea procesului pentru prejudiciu era 2 decembrie 2017.

Iata ce a declarat Talpan in fata instantei, conform Ziare.com:

„Prescriptia dreptului de actiune incepe sa curga de cand partea prejudiciata a aflat de fapta ilicita, prejudiciu, autor si vinovatia autorului. Este clar ca parata FCSB a savarsit fapta cu intentie. La data de 3 decembrie 2014 s-a stabilit de ICCJ reaua-credinta, respectiv vinovatia paratei si fapta ilicita. […]

CSA Steaua a cunoscut efectiv paguba de la data in care s-a stabilit reaua credinta a paratei si i s-a anulat marca. In lipsa unei hotarari, CSA Steaua nu putea dovedi vinovatia paratei. Este un prejudiciu constant, care continua si la ora actuala, deoarece ei folosesc pe site in continuare denumirea FC Steaua Bucuresti. […]

In cazul in care am fi demarat o actiune, fara a avea o hotarare definitiva, ea ar fi fost prematura. Termenul s-ar prescrie la data de 2 decembrie 2017, actiunea noastra este introdusa corect, in interiorul termenului general de prescriptie de 3 ani.

De altfel, noul Cod de Procedura Civila prevede sanctiuni impotriva persoanelor si entitatilor care actioneaza si introduc cu rea-credinta o cerere principala, fiind considerata un abuz de drept. Atat timp cat nu exista hotararea ICCJ prin care s-a anulat marca, chiar daca am fi luat la cunostinta de folosirea ilegala a marcii, nu puteam introduce o cerere privind despagubirile, putand fi acuzati de abuz de drept.”

Dintr-un foc, Talpan poate transforma Steaua in cel mai bogat club din Romania

Locotenent-colonelul Florin Talpan este, in acest moment, o mina de aur pentru Steaua Bucuresti. Si asta pentru ca, pe 7 martie, clubul nostru poate deveni unul dintre cele mai bogate cluburi sportive din Romania. Prejudiciul pe care FC Fcsb va trebui sa il plateasca va fi de cel putin 36,8 milioane euro.

Suma nu va fi deloc mai mica. Dar se poate sa fie mai mare. Foarte inteligent, Talpan nu a ezitat sa le arate judecatorilor ca FC Fcsb inca se mai foloseste de marca Steaua. Prejudiciul nu va fi calculat pentru perioada 2011-2014, asa cum ar vrea Becali. Dar s-ar putea sa nu fie calculat nici pentru perioada 2003-2014. S-ar putea ca acesta sa fie calculat pentru perioada 2003-prezent.

Va plati FC Fcsb acesti bani? Cu siguranta nu. La fel cum a facut si in cazul altor afaceri, Becali va incerca sa suga cat mai multi bani din echipa, inainte de a o pune pe butuci. Prin vanzarea de jucatori, a bazei sportive sau a altor bunuri, poate ca Steaua va recupera, totusi, macar o parte din prejudiciu.

Ce ne mai ramane noua, stelistilor, de facut? Doar doua lucruri. Sa punem sampania la rece, pana vine data de 7 martie, si sa il felicitam din nou pe locotenent-colonelul Florin Talpan, care a demonstrat din nou ca e cel mai competent angajat al clubului.