Forban

Forban – Munca, Distractie, Performanta

Complexul Sportiv Steaua – Forban este de departe una dintre cele mai faimoase baze sportive din Romania. Indiferent ca iubesti Steaua sau ca esti suporterul altei echipe romanesti, e imposibil sa nu fi auzit de acest complex sportiv. De zeci de ani, clubul militar isi trimite acolo sportivii. Acestia se antreneaza, se distreaza si se relaxeaza, iar la intoarcere pornesc pe drumuri care, de cele mai multe ori, se termina cu medalii, cu cupe sau cu titluri nationale si internationale.

Astazi, multi „experti” considera baza de la Forban ca fiind una invechita. Dar este acest lucru adevarat? Steaua obtine performante si astazi, la foarte multe sporturi. Iar „laboratorul de performeri”, cum e supranumita baza de la Forban, contribuie mai mult sau mai putin la fiecare.

Complexul Sportiv Steaua – Forban

Complexul sportiv Steaua – Forban este situat in apropiere de Predeal, la o altitudine de 1400 metri. Acesta este, de altfel, primul sau punct forte. Pregatirea montana, la altitudini mari, este indispensabila atunci cand un sportiv isi doreste sa realizeze performante cu adevarat importante. Un cantonament la aceasta baza sportiva a Stelei poate ajuta atat la realizarea pregatirii fizice generale cat si la cresterea capacitatii de efort.

In anii 80, atunci cand sectia de fotbal a clubului nostru a obtinut cele mai importante rezultate din istoria sa, „vitezistii” stelisti alergau mai mult si mai rapid ca oricare alt adversar. De-a lungul timpului, eroii de la Sevilla au dezvaluit secretul reusitelor lor. Acesta era pregatirea fizica exceptionala, obtinuta in cantonaentele de la Forban.

Si tinerii fotbalisti stelisti de azi se antreneaza tot la Forban, Marius Lacatus fiind acolo cu echipa sa chiar in aceste zile. Insa baza sportiva nu este doar pentru cei care practica fotbalul. Aceasta ofera mai multe facilitati, printre care:

  • Spații de cazare reprezentate de un mini-hotel cu capacitatea de 50 locuri și o cabană cu 24 locuri;
  • Restaurant cu bucătărie proprie, modern utilată;
  • Grup de refacere după efort – saună și bazin;
  • Cabinet medical și spații administrative;
  • Sală jocuri sportive (baschet, handbal, volei) și antrenament sporturi de sală (judo, lupte, box, arte marțiale, scrimă, etc.);
  • Sală de forță;
  • Teren de fotbal și rugby;
  • Pistă sintetică de atletism cu patru culoare;
  • Teren tenis de câmp;
  • Teren volei (aer liber);
  • Teren baschet (aer liber);
  • Teren handbal (aer liber).

In pozele publicate pana acum pe pagina de Facebook a Stelei, se poate vedea cum elevii lui Ion Ion se antreneaza cu zambetul pe buze. Pana la finalul cantonamentului de la Forban, se poate ca acest zambet sa le dispara. Este frumos la Predeal in aceasta perioada, dar ei sunt acolo ca sa munceasca, nu doar ca sa se distreze. Si cu siguranta nu vor regreta aceasta experienta. Rezultatele muncii pe care ei o depun astazi se vor vedea in campionat, acolo unde Steaua isi va zdrobi, fara dar si poate, toti adversarii.

Photo credit: CSA Steaua Bucuresti