venus bucuresti steaua bucuresti

Venus Bucuresti – Steaua Bucuresti, 0-9 (0-7)

Venus Bucuresti – Steaua Bucuresti, un meci intre doua dintre cele mai vechi echipe din Romania, un meci dominat categoric de „militari”. Scorul final a fost 9-0 pentru baietii condusi de Ion Ion si Lacatus.

Startul oricarui tur de campionat a reprezentat intotdeauna o bucurie pentru stelisti, fiind o reintalnire cu echipa mult iubita. Din pacate, primul meci din returul sezonului 2017-2018 al Ligii a IV-a a fost umbrit de trecerea in nefiinta a marelui portar stelist, legendarul Ion „Top” Voinescu. Acesta a fost si motivul pentru care jucatorii celor doua echipe si cei peste 2000 fani prezenti la meci au tinut un minut de reculegere inainte de inceperea meciului. De acolo, de sus, Omul-Steaua s-a uitat spre echipa pe care a iubit-o toata viata sa. Iar Steaua nu l-a dezamagit.

Steaua Bucuresti: 22. Iancu (Cpt.) – 25. Zamfirescu, 4. Paduret, 20.Sitaru, 3.Grigore – 17. Rasdan, 21. Constantinescu (6. Lolescu, min.83), 16.Vilcea (8. Curt, min. 70), 10. Predescu – 11. Batfoi (9.Mirea, min. 67), 13. Camara

Rezerve neutilizate: 1. Chis, 5. Radu, 14. Peptanus, 24. Jitaru

Antrenor: Ion Ion



In prima etapa a returului, Ion Ion a trimis in teren o echipa mult mai ofensiva, cu doua ancore la mijlocul terenului, Vilcea si Constantinescu, doua motoare pe benzi, Rasdan si Predescu, si doua tunuri in atac, Camara si Batfoi. De altfel, trei din cei cinci fotbalisti transferati in aceasta iarna au fost prezenti in primul 11, iar al patrulea, Cristi Jitaru, a luat loc pe banca.

Steaua a inceput in forta si a deschis scorul rapid, in minutul 11, prin Camara. Atacantul senegalez a marcat primul sau gol oficial pentru ros-albastri dupa o lovitura libera batuta de Zamfirescu. Tabela nu a ramas neschimbata prea mult timp. In minutul 19, Predescu a facut 2-0, dupa o pasa primita de la Constantinescu. A urmat o noua ocazie pentru golgeterul Stelei si golul de 3-0, inscris de Adi Vilcea, in minutul 24.

A urmat o perioada de liniste, in care Steaua i-a dominat pe cei de la Venus Bucuresti, fara sa inscrie. Insa aceasta a tinut pana in minutul 38, cand Rasdan a inscris si el primul gol oficial pentru echipa noastra. A fost momentul in care conducta de goluri s-a spart. In minutul 42, Predescu i-a pasat lui Camara, iar senegalezul a facut dubla, ducand scorul la 5-0. Dupa doar un minut, Predescu l-a copiat pe colegul sau african si a dus scorul la 6-0. Pasator a fost Batfoi.

Si pentru ca 7 este cifra magica pentru Steaua, Florin Rasdan a dus scorul la 7-0, din pasa lui Adi Vilcea, chiar in minutul 45, inainte de pauza. Steaua a intrat la vestiare cu cele 3 puncte asigurate, insa spectacolul nu era inca gata. Venus Bucuresti nu a primit nicio sansa.

Repriza secunda a inceput la fel de furtunos, iar Steaua a dus scorul la 8-0, in minutul 51, prin Zamfirescu. Doar 6 minute mai tarziu, tabela arata 9-0. Marcator, acelasi Predescu. A fost momentul in care jocul s-a linistit. Steaua a luat piciorul de pe pedala de acceleratie si a ales sa opreasca avalansa de goluri. Pana la final, scorul a ramas nechimbat.

Meciul dintre Venus Bucuresti si Steaua Bucuresti s-a terminat cu victoria clara a stelistilor, care au inscris 9 goluri, si ar mai fi putut inscrie si altele, fara sa primeasca niciunul. Acest prim meci al returului a aratat ca Ion Ion si Lacatus luat decizii bune in aceasta iarna, atat in ceea ce priveste transferurile facute, cat si in ceea ce priveste alegerea cantonamentelor. Mai sunt 13 meciuri din acest retur. Apoi Steaua va trebui sa treaca de un play-off si de meciurile de baraj. Drumul e lung, insa echipa noastra a aratat ca e capabila sa-l duca la bun sfarsit.