cristian petrea

Domnule Petrea, Chiajna va asteapta!

Palariile mult prea mari sunt o povara grea, un blestem care a ingropat multi oameni. Chiar si oameni puternici, nu doar oameni slabi. Insa, atunci cand palaria e asezata pe capul unui individ slab, respectivul ajunge sa isi dea singur foc la valiza. Asta a facut ieri colonelul Petrea, comandantul clubului Steaua. Cu o singura declaratie, a demonstrat o data si pentru totdeauna ca Steaua e o palarie mult prea mare pentru el.

Totul a pornit de la confirmarea unui zvon care a circulat toata ziua. Acest zvon spunea ca Steaua va juca meciul impotriva Academiei Rapid la Chiajna. Nu pe Arena Nationala, asa cum ni se spunea pe la televizor. Nici in Ghencea, asa cum isi doreau suporterii stelisti. Ci la Chiajna, pe un stadion cu gazon sintentic si doar 5000 de locuri.

Dezamagirea suporterilor stelisti la aflarea acestei vesti nu poate fi descrisa in cuvinte. Si intrebarile au aparut imediat. De ce nu Arena Nationala? De ce nu Ghencea? De ce nu terenul de rugby? De ce nu alt stadion din Bucuresti, cu mai multe locuri? De ce nu chiar terenul 5? Culmea e ca domnul Cristian Petrea a raspuns singur la aceasta intrebare. Fiind contactat de Cristian Scutariu pentru a confirma stirea cum ca meciul cu Academia se va juca la Chiajna, comandantul Stelei a dat urmatoarea replica:

Naţional Arena ar fi fost totuşi un stadion mult prea mare pentru un meci din Liga 4

Daca mai era nevoie de o ultima dovada ca acest om nu intelege ce inseamna Steaua si ca nu trebuie sa conduca acest club, iat-o!

Cineva trebuie sa mearga in vizita la colonelul Petrea, sa-l traga de maneca si sa-i sopteasca la ureche palmaresul Stelei. Dar va rog sa insistati asupra numeroaselor medalii de aur, cupe europene, titluri nationale si asa mai departe. Pentru ca se pare ca domnul colonel nu stie ca Steaua Bucuresti este cel mai mare club sportiv din Romania.

Se pare ca domnul Petrea are impresia ca se afla la conducerea unei echipe de liga a patra. Nu, domnule colonel! Poate ca dumneavoastra sunteti pregatit doar ca sa conduceti o echipa de liga a patra. Insa echipa pe care o conduceti cu siguranta nu e de liga a patra.

Cristian Petrea – un amator, incapabil sa conduca un club de talia Stelei

Ar fi nedrept sa spunem ca e in totalitate vina sa. Colonelul Petrea a ajuns la conducerea Stelei fara sa vrea. Intai, l-a lasat fostul comandant, George Boroi, sa-i tina locul. De ce l-a lasat sa-i tina locul? Ce l-a recomandat pentru aceasta pozitie? Nu stim, dar Boroi l-a lasat.

Apoi, cand Steaua avea nevoie de un comandant permanent, domnul Petrea a fost singurul care a participat la concursul organizat pentru pozitia aceasta. A participat singur si de abia a trecut mai departe. Ca nu degeaba numirea sa in functia de comandant nu a fost anuntata nici azi.

Dar haideti sa discutam despre rateurile date de cel care inca nu pricepe ca e cel mai norocos om din tara:

  1. A fost unul dintre sustinatorii colonelului Boroi, care s-a opus reactivarii sectiei de fotbal a Stelei in 2015.
  2. Una dintre primele masuri luate dupa numirea in functia de comandant interimar a fost pornirea unui scandal cu Talpan, caruia i-a interzis sa mai vorbeasca cu presa.
  3. Conform unor informatii aparute recent, se pare ca domnul Petrea a comis fals in inscrisuri, cand a modificat un document oficial, pentru a-i interzice lui Talpan sa mai vorbeasca in presa. Pentru asta, colonelul Petrea va fi cercetat de Parchetul Militar.
  4. Nu a luat nicio masura pentru pentru a imbunatati clubul pe care il conduce.
  5. Desi i-a interzis lui Talpan sa mai vorbeasca cu presa, nimeni din interiorul clubului nu mai vorbeste azi cu presa sau cu suporterii.
  6. Departamentul de marketing al clubului e o gluma slaba.
  7. Marca Steaua, pentru care unii au muncit din greu ca sa o protejeze, e azi data spre folosire unui magazin de cartier, care vinde atat tricouri oficiale de-ale Stelei, cat si tricouri de-ale celor de la Fotbal Club Fcsb.
  8. Steaua a inceput acest sezon al ligii a patra pe un stadion care nu e altceva decat o bataie de joc la adresa suporterilor.
  9. In ciuda interesului mare pentru meciurile Stelei, o intelegere cu o televiziune, pentru transmiterea acestora, a venit foarte tarziu si doar dupa presiuni mari din partea fanilor.
  10. Proasta comunicare a continuat si in perioada de transferuri. Suporterii au aflat despre noile veniri la Steaua din alte surse decat site-ul oficial al Stelei.
  11. Colonelul Petrea refuza sa trimita documentele necesare catre FRF, LPF si UEFA, pentru a obtine modificarea palmaresului celor de la FC Fcsb. CS Universitatea Craiova a obtinut ce si-a dorit printr-o astfel de notificare.
  12. Clubul Steaua inca nu a obtinut modificarea numelui paginii de Facebook a celor de la FC Fcsb.
  13. Presa din Romania inca prezinta FC Fcsb drept Steaua, in ciuda hotararilor judecatoresti. Clubul nu a luat nicio masura.
  14. A fost nevoie de interventia suporterilor la CNA, pentru a a menda televiziunile care continua sa prezinte FC Fcsb ca fiind Steaua. Clubul nu pare deloc interesat de rezolvarea acestei probleme.
  15. Suntem informati ca stadionul Steaua s-a deteriorat in ultimii ani. Adica, sub conducerea colonelului Petrea, Templul a fost ignorat in totalitate, fiind lasat in paragina.
  16. Inca nu a fost clarificata situatia din 2003, cand Fotbal Club Fcsb a furat locul Stelei in prima liga. Nu stim cine a fost vinovat. Nu stim cum s-a putut asa ceva.
  17. Gsp publica constant materiale mincinoase in care ataca Steaua. Conducerea Stelei inca nu vrea sa ia nicio masura.
  18. Chiar si jucatorii Stelei au fost atacati, dar atacul rusinos si jignitor al Mariei Andries a fost ignorat in totalitate. Atacul nu l-a vizat doar pe fotbalistul Abdou Camara, ci intregul MApN.
  19. In ciuda proceselor pe care clubul nostru le are cu FC Fcsb, Cristian Petrea s-a intalnit de mai multe ori cu reprezentantii acestui club, pentru a purta discutii private, despre care nu stim nimic.
  20. Cristian Petrea nu cunoaste clubul pe care il conduce.

Ma voi opri la 20 de greseli, pentru ca sunt deja prea multe. Chiar si trei ar fi fost prea multe. Nu, e destul faptul ca domnul Petrea e acuzat ca a facut fals in inscrisuri. De mai mult nu e nevoie ca sa vedem ca acest om nu e potrivit sa conduca Steaua. E cel mai norocos om din Romania, asa cum am zis mai sus, pentru ca a ajuns aici, dar nu e capabil sa conduca acest club imens.

As vrea sa pun si un plus langa aceste minusuri, dar chiar nu gasesc. Cristian Petrea nu a realizat nimic de cand a venit in functia de sef al Stelei. Nu a obtinut nicio performanta notabila, nu a ajutat la imbunatatirea imaginii Stelei, nu a aparat interesele Stelei. Si, daca va ganditi ca a reactivat sectia de fotbal, va asiguram ca nu a avut nicio contributie la acest lucru. Si vom vorbi despre acest aspect mai tarziu.

Desi lucreaza de ani buni la Steaua, domnul Petrea nu cunoaste clubul nostru. Nu ii stie istoria, nu a preluat nici macar 1% din mentalitatea de invingator care e lege la Steaua. In 2018, dansul e doar un amator. Nu este si nici nu pare sa poata sa fie un profesionist. Iar locul sau cu siguranta nu este la acest club.

Un conducator adevarat de club s-ar fi dat peste cap pentru a obtine aprobarea de a juca macar un ultim meci pe frumosul stadion Steaua. S-ar fi zbatut sa primeasca un aviz pentru folosirea a macar 10 mii de locuri, a tribunelor, pentru o singura zi. Dar asta ar face un conducator adevarat, adica un profesionist care ar intelege la ce club lucreaza si caruia i-ar pasa de suporteri. La noi, din pacate, nu e cazul.

In incheiere, vrem sa-i transmitem domnului comandant ca Arena Nationala nu e un stadion prea mare pentru a gazdui un meci de-al Stelei, fie el chiar si de liga a patra. Chiar invers. Steaua e un club prea mare. Si nu doar pentru Arena Nationala, ci si pentru Cristian Petrea. Asa ca, domnule comandant, va sfatuim sa urmati propriul dumneavoastra sfat.

Lasati Steaua, ca e un club prea mare pentru un om ca dumneavoastra! Mergeti la Chiajna!