arena nationala deține drepturile tv pentru liga 1

Arena Nationala trebuia sa fie penultima optiune

O spun chiar de la inceput. Acel stadion nu imi place si nu as vrea sa vad Steaua jucand acolo. Pentru mine, Arena Nationala este monumentul inchinat distrugerii fotbalului romanesc, o rusine, un loc mizerabil, de care suporterii iubitori de fotbal ar trebui sa stea cat mai departe.

Iar Chiajna trebuia sa fie ultima optiune. Nu poti juca cel mai important meci al sezonului pe un stadion de 5000 de locuri. Chiar daca suprafata ii avantajeaza pe jucatorii nostri, chiar daca iti garanteaza trei puncte, un astfel de stadion e o insulta la adresa fanilor. Si vorbesc despre acei fani care au epuizat toate abonamentele intr-o zi, in cateva ore. Daca acesti oameni nu sunt mai importanti decat trei puncte, atunci joci degeaba.

Dar ce solutii ar fi? Nu o sa fac o lista acum. Dar e important sa stim ca solutii exista. Una ar fi fost montarea unor tribune noi, pentru a putea veni 10 mii de oameni la Terenul 5. Si daca nu s-ar fi putut la Terenul 5, se putea sigur la terenul de rugby. Si mai sunt si alte stadioane in Bucuresti. Dar asta doar daca nu vrei sa vezi stadionul acela imens pe care-l ai in propria ta ograda. Care stadion? Stadionul Steaua. Altul mai bun nu exista.

Arena Nationala costa 50 de mii pe meci doar pentru prosti

A scris Tolo acum ceva vreme ca Becali a platit 50 de mii de euro pentru a organiza meciul cu Sporting, meci de cupa europeana. Acum, doi tolontani mai mici, Nedelea(baiatul care incearca sa scrie cronicile de la meciurile Stelei, dar care nu intelege ca prenumele optarului nostru, Curt, este Cadolar) si Margarit(asta e baiatul care s-a dus cu undita la Daum), s-au trezit sa scrie ca Steaua ar trebui sa plateasca 53 de mii de euro pentru a inchiria Arena Nationala, la meciul cu Academia.

Trebuie sa spunem de la inceput ca articolul respectiv e scris de doi bufoni, care nu merita bagati in seama. In el, ei vorbesc despre Rapid, desi Academia nu e Rapid, si despre echipa de rugby a Clubului Sportiv al Armatei, desi un club sportiv cu acest nume nu exista in Romania. Exista Steaua, dar daca i-ar spune asa, s-ar supara ciobanul.

Cei doi s-au apucat sa enumere niste servicii si niste preturi, iar noi trebuie sa ii credem ca asa e. Adica, daca Steaua ar juca acolo un meci, ar trebui sa plateasca 10 mii de euro doar pentru utilitati.  Nici daca toti cei 50 de mii de oameni s-ar duce la baie in timpul meciului si ar trage apa de 2-3 ori, costul nu ar putea fi atat de mare. Iar cei doi mai vorbesc si despre 300 de agenti de securitate. TREI SUTE!!! Pentru ce? O fi Steaua clubul Armatei, dar asta nu inseamna ca intentioneaza sa invadeze o tara mica imediat dupa meci. Trebuie sa fii prost sa platesti 11 mii de euro, pentru a angaja 300 de oameni, care doar sa stea.

Noi nu ne indoim de faptul ca, la interventia unui anumit binevoitor, conducerea Arenei Nationale  le-a trimis celor de la Steaua acea oferta. Dar oare conducerea Stelei a trimis inapoi o contra-oferta? Au avut loc negocieri?

La sfarsitul anului trecut, ProSport scria ca Arena Nationala e falimentara. Mai scria si ca FC Fcsb se chinuie sa aduca oameni la stadion si ca plateste in jur de 20 de mii de euro pentru fiecare meci jucat. Iar pentru ca nu vin oameni la meciuri, inchiriaza doar primul inel.

Insa Nedelea si Margarit ne spun acum ca Arena Nationala nu se inchiriaza pe inele. Pentru Steaua, asa o fi. Mai ales daca nimeni nu a incercat macar sa negocieze suma.

Chiria de 50 de mii de euro pe meci e o aberatie. E o minciuna, o pacaleala pentru prosti. Sa nu uitam ce spune regula. Prost nu e cel care cere, ci cel care da.

Dar sper ca nu credeti ca Becali plateste 100 de mii de euro pe luna, pentru a juca doua meciuri pe Arena Nationala. El nu a vrut sa plateasca chiria de 25 de mii de euro pe luna, cand clubul Steaua il lasa sa joace in Ghencea. De fapt, nu prea platea nici chiria de 3000 de euro pe luna, cu care Steaua l-a lasat sa stea pe Templu din 2003 si pana in 2010. Iar acum noi trebuie sa credem ca da 50 de mii pe un meci, adica 100 de mii pe luna? Ce gluma buna!

Negociatori foarte slabi

Din pacate, conducatorii Stelei au dovedit in acest sezon ca sunt foarte slabi negociatori. AMFB i-a pus sa plateasca 7000 de lei ca sa poata transmite meciurile la TV, iar ei nu au zis nimic. Cu ce drept le-a cerut AMFB acesti bani? Pentru ce?

Pentru ca meciurile din Liga 2 sa poata fi transmise, a fost nevoie sa apara LPF 2, adica liga profesionista de fotbal a ligii secunde. E cumva si AMFB o liga profesionista de fotbal? Daca nu, atunci de ce cere bani pentru televizari?

Mai mult, legat tot de televizari, se pare ca Telekom plateste o suma de vreo 10 ori mai mare pentru a transmite meciurile Academiei, decat pentru a transmite meciurile Stelei. Cel putin asta ne-au spus sursele noastre. Nu avem acces la contracte, dar nu ne-ar surprinde sa fie asa. Conducerea Academiei a aratat ca stie sa negocieze. A atras sponsori chiar daca nu are drept de promovare. Meciurile i-au fost transmise inca din prima etapa. Iar ei au putut sa joace pe ruina numita stadionul Giulesti – Valentin Stanescu, un stadion care sta sa cada. La propriu. Dar noi nu am putut obtine aprobari pentru stadionul Steaua.

Steaua trebuia sa joace pe Templu in acest sezon

Conducerea stelista si-a picat examenul in momentul in care sezonul a inceput iar Steaua nu a jucat in Templu. Chiar daca stadionul urma sa fie predat la CNI, echipa noastra ar fi trebuit sa joace acolo pana in ultima zi.

Dar noi suntem azi mintiti ca stadionul a fost desa predat. Daca e asa, atunci sa vina domnul comandant Petrea si sa ne arate procesul verbal de predare-primire. Sa faca asta si sa ne inchida gura. Pentru ca, din informatiile noastre, CNI inca nu a preluat nimic. In acest moment, stadionul Steaua doar sta degeaba.

Nu ar fi fost greu sa fie pregatit pentru un ultim meci, cel cu Academia. Ca nu arata stadionul nostru mai rau ca alte stadioane din Liga a IV-a. Cu siguranta nu e mai slab dotat ca Terenul 5. Si nu imi ziceti ca nu are aprobari sau ca gazonul nu mai e bun.

Aceste probleme puteau fi rezolvate. Erau cunoscute. Era cunoscuta si data meciului cu Academia. Conducerea Stelei putea sa le rezolve linistita in 2-3 luni. Nici macar nu trebuia deschis tot stadionul. Era destul sa fie folosite doar tribunele, doar 10 mii de locuri, daca nu poti primi aprobare pentru 20 de mii. Iar in gazon bagai niste bani. Daca nu reuseai sa recuperezi investitia si ieseai cu cateva mii de euro in pierdere, era in regula. Era, pana la urma, o investitie in fani, in oamenii aia pe care i-am amintit la inceputul articolului, cand am zis ca au epuizat abonamentele in cateva ore. Si intreb din nou.

Daca ei nu merita un sacrificiu mic din partea ta, atunci ce rost mai are sa jucam fotbal si sa ne batem la promovare?!