Becali Talpan proces scandal juristul

FC Fcsb trebuie sa plateasca tot prejudiciul. Cererea avocatilor lui Becali a fost respinsa

Luna mai e una plina de succes pentru colonelul Florin Talpan. Dupa ce a reusit sa depuna la FRF o cerere pentru recunoasterea palmaresului si un memoriu impotriva abuzurilor facute pentru Academie, dupa ce a obtinut o decizie definitiva in dosarul pentru nume si dupa ce a anuntat in direct pierderea titlului de catre FC Fcsb, juristul stelist a mai inregistrat o victorie. In aceasta saptamana, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au respins cererea avocatilor lui Becali. Prejudiciul pe care FC Fcsb trebuie sa il plateasca Stelei pentru perioada in care i-a folosit ilegal marca va fi calculat pentru o perioada de cel putin 10 ani.

Trei avocati s-au prezentat la tribunal, pentru a lupta impotriva lui Talpan. Iar stelistul i-a batut fara probleme. In ciuda numeroaselor exceptii ridicate de acestia, judecatorii nu au avut cum sa le dea dreptate. Prin folosirea fara drept a marcii Steaua intre 2004 si 2014, FC Fcsb a adus prejudicii mari clubului Steaua. Iar instanta a hotarat acum ca FC Fcsb trebuie sa plateasca pentru intreaga perioada in care a folosit abuziv aceasta marca, nu doar pentru ultimii 3 ani, asa cum ceruse Becali.

La ultima infatisare, avocatii fcsbisti au recunoscut vina clientului lor. Asadar, e greu de crezut ca Becali va mai castiga acest proces. De altfel, acesta era pierdut pentru fostul puscarias inca din prima zi. Judecatorii de la ICCJ au decis in decembrie 2014 ca FC Fcsb a folosit ilegal marca Steaua, deci Talpan nu a mai trebuit sa demonstreze acest aspect. Recunoscand, fcsbistii au sperat ca judecatorii vor fi mai iertatori si ca le vor accepta cererea de a plati doar pentru ultimii 3 ani. S-au inselat.

Procesul inca nu s-a sfarsit. Un nou termen este stabilit pentru data de 5 septembrie. Probabil ca avocatii lui Becali vor incerca sa mai aduca cateva exceptii, pentru a mai trage de timp. E greu insa de crezut ca nu vom avea o decizie pana la sfarsitul acestui an. Ceea ce inseamna ca sfarsitul este aproape pentru FC Fcsb.

Decizia nu va fi definitiva si executorie, dar va produce efecte

Cum vorbim despre o judecata pe fond, decizia Tribunalului Bucuresti nu va fi definitiva sau executorie. Va fi nevoie de trecerea mai departe, la Curtea de Apel, pentru ca echipa lui Becali sa fie fortata sa plateasca. Totusi, e greu de crezut ca fostul puscarias o va ignora.

De altfel, acesta a si declarat de mai multe ori ca, in cazul in care va fi obligat sa plateasa o suma mai mare de 5 milioane euro, va inchide echipa. Astfel, ne putem astepta ca Becali sa isi ia toate masurile necesare pentru a se proteja, imediat dupa decizia Tribunalului Bucuresti. Zvonurile circula deja iar in Bucuresti multi sunt siguri ca Becali isi va cumpara o noua echipa, daca nu a cumparat deja, si ca va incerca sa mute jucatorii acolo.

Un lucru e cert. Sfarsitul e aproape pentru FC Fcsb.