academia partid

Steaua Bucuresti – Academia Partid: Steaua a contestat dreptul de joc al fotbalistilor academicieni

Inexplicabil, desi Steaua Bucuresti a jucat astazi cu Academia Partid, la stadion s-au prezentat, pe langa suporterii stelisti, si cei ai Rapidului, echipa neimplicata in acest play-off, echipa care nici nu mai exista.

Steaua Bucuresti: 22. Iancu (cpt.) – 26.Zeciu, 4.Pădureţ, 20.Sitaru, 5.Radu – 15.Olaru – 7.Pătrănoiu, 21.Constantinescu, 17.Răsdan, 10.Predescu – 11.Bâtfoi

Rezerve: Chiş, Jitaru, Camara, Mirea, Lolescu, Vîlcea, Grigore

Antrenori: Ion Ion si Marius Lacatus

Daca v-ati asteptat sa cititi o cronica de meci, va informam ca facem cronici doar pentru meciuri oficiale. Meciul de azi nu poate fi considerat unul oficial, din moment ce Academia a folosit fotbalisti care nu ii apartin. Oficialii stelisti au stiut acest lucru si au facut contestatie chiar inainte de meci, adresandu-se observatorului de joc. Acesta a primit o contestatie in ceea ce priveste dreptul de joc al unor fotbalisti precum Niculae, Maftei, Ionut Voicu, Vlada sau Goge.

„Clubul Steaua a contestat dreptul de joc al câtorva fotbalişti de la Academia Rapid deoarece noi considerăm că aceştia nu au actele necesare pentru a evolua pentru acest club”, a declarat Florin Talpan.

Articolul 7 – Dreptul de joc

Jucătorii amatori sau profesionişti au dreptul să participe la meciuri oficiale sau amicale pentru echipa unui club sau asociaţii sportive dacă îndeplinesc, în mod cumulativ, următoarele condiţii:

d)  au  un  contract  încheiat  cu  clubul  la  care  se  află legitimaţi,  aflat  în  perioadă de  valabilitate (numai jucătorii profesionişti)

Cum fotbalistii profesionisti ai Academiei nu au semnat contracte cu Academia, acest lucru fiind imposibil atat timp cat aceasta nu are personalitate juridica, e greu de inteles cum a fost posibil sa joace atata vreme. E bine ca Steaua a facut contestatie. Iar, daca AMFB va considera ca aceasta e „tardiv introdusa”, ar fi bine ca Steaua sa mearga chiar mai departe si sa ii traga la raspundere in civil pe toti acesti hoti.

In ultimele luni, propaganda facuta de servitorii Academiei a lasat sa se inteleaga ca nu conteaza daca regulile sunt incalcate, fiind important doar ce se intampla pe teren. Nu e asa. Daca Steaua e furata si pierde promovarea, atunci pierde si sume importante de la sponsori: bonusuri de promovare, contracte noi de sponsorizare, castiguri pe care le-ar fi obtinut in sezonul urmator. De asemenea, imaginea sa ar fi afectata.

De aceea e foarte bine ca Florin Talpan a depus aceasta contestatie. Steaua nu trebuie sa se lase furata.

Predescu si ceilalti baieti au facut un sezon bun in acest an. Au inscris multe goluri, au dominat competitia. Ar fi pacat ca munca lor sa fie degeaba, doar pentru ca PSD isi doreste sa aiba echipa de partid.