steaua handbal seha league

Steaua a pierdut titlul la handbal masculin – Steaua – Dinamo, 19-22

De mult timp n-a mai prins Steaua un sezon asa de bun la handbal. Baietii nostri merita felicitati, merita tot respectul nostru pentru munca depusa in acest an si pentru rezultatul obtinut. Locul 2 e dureros. Si e chiar de doua ori mai dureros, atunci cand pe locul 1 termina eterna rivala. Dar cateodata conteaza si cum te comporti pe drum, nu doar sa ajungi primul la destinatie.

Steaua a inceput mai bine prima repriza a acestei veritabile ”finale”, dominand intreg jocul din primul si pana in ultimul minut. La pauza, baietii nostri au intrat la cabine avand un avantaj de 3 puncte, scor 13-10. Cupa era pe jumatate in Ghencea. Insa, in sport, pe jumatate, trei sferturi sau 99,99% nu inseamna nimic, atat timp cat meciul nu s-a terminat.

Repriza secunda a inceput ca un adevarat razboi. Dinamovistii, mult mai experimentati si mai obisnuiti cu meciurile tari, au reusit incetul cu incetul sa puna stapanire pe joc. De la 16-13 pentru Steaua, cainii au reusit sa intoarca rezultatul. Au inscris de 4 ori la rand, fara sa primeasca vreun gol, trecand in avantaj pe tabela, 17-16.


A fost momentul in care ceva s-a rupt in jocul Stelei. Neatentia, lipsa de rabdare si stresul si-au facut loc printre baietii in rosu si albastru. Jocul lor a devenit mai previzibil, iar cainii, avand in spate experienta oferita de cele doua titluri consecutive, au stiut cum sa gestioneze finalul de meci.

Trebuie de asemenea sa spunem ca iranianul din poarta lui Dinamo, Heideridad, a facut un meci exceptional. Acesta a reusit nu mai putin de 23 de parade, iar cainii ii datoreaza in totalitate acest al treilea titlu castigat consecutiv.

Steaua – Dinamo s-a terminat cu scorul de 19 la 22. Au invins rivalii. Ne-au invins experienta rivalilor si un portar aflat intr-o forma de zile mari. Chiar si asa, baietii nostri merita felicitati.

Anul trecut, Steaua a terminat sezonul regulat pe locul 10, o rusine. Anul acesta, a ajuns in finala campionatului national de handbal masculin, eliminand pe drum puternica CSM Bucuresti si jucand de la egal la egal cu o echipa care tocmai a castigat al treilea titlu consecutiv. Evolutia acestor baieti ne da speranta ca, daca n-a fost sa fie anul asta, cu siguranta sezonul viitor o sa fie al nostru.

Felicitari baieti!

Forza Steaua!