Academia s-a aparat cu contracte false!

Pentru a se apara impotriva contestatiei depuse de Florin Talpan, reprezentantul Stelei, Academia Partid a venit astazi la AMFB cu o hartie. Ii spunem hartie pentru ca asta si este. Hartia aceasta nu poate fi considerata contract. Daca ar fi, ar fi unul nul, ilegal, un fals.

Va atasam mai jos aceasta hartie care se vrea contract:

contract amfb academia rapid

Lasand la o parte faptul ca Academia nu are personalitate juridica si ca, prin urmare, nu poate incheia contracte cu nimeni, trebuie sa privim mai de aproape capitolul II al acestui contract. Acesta spune ca „Obiectul contractului este activiatea sportiva/jucator de fotbal in schimbul unei remuneratii stabilite confomr respectivului contract.”

Adica avem in fata definitia fotbalistului profesionist. Asadar, Academia Rapid a incheiat un contract cu un fotbalist profesionist, pe care il plateste pentru serviciile prestate.

Dar Academia nu poate incheia contracte. Si atunci avem in fata doua cazuri:

  1. Hartia prezentata e un fals facut special pentru a respinde contestatia Stelei.
  2. Academia chiar a incheiat acest contract cu un fotbalist profesionist. Si, pentru ca Academia nu are voie sa incheie contracte, acesta este nul. Dar, daca contractul e nul, cum a fost platit respectivul fotbalist si ce taxe au fost platite la stat?

Situatia nu e deloc roz pentru Academia. Aceasta este prinsa intre fals in acte si evaziune fiscala. Sa speram doar ca Steaua va merge mai departe si va depune plangere si la DNA.

E imposibil ca academicienii sa nu stie despre aceste pericole. Cu siguranta stiu. Insa probabil ca se bazeaza pe protectia politica de care au beneficiat tot sezonul. Si poate ca se mai gandesc si ca, in curand Academia Rapid nu va mai exista. Saptamana viitoare, aceasta se va desfiinta. In locul sau, la barajul pentru promovare, va intra SC FC R SA, un nou FC Fcsb, un FC Fcsb al rapidistilor.