La AMFB avem de-a face cu hoti, cu prosti sau cu amandoua

Ati aflat probabil ca Comisia de Apel de la AMFB a amanat pronuntarea in ceea ce priveste plangerea depusa de Steaua impotriva Academiei Partid. Desi la prima infatisare, baietii si fetele de la AMFB s-au grabit sa le dea dreptate academicienilor, acum se pare ca stau pe ganduri. Mintile lor putin dezvoltate nu au mizat pe faptul ca Talpan nu se va opri dupa inca un abuz. Iar lasitatea ii impiedica sa dea o decizie.

Insa, asa cum am zis si in titlu, la AMFB avem de-a face ori cu prosti, ori cu hoti, ori cu ambele categorii. In niciun caz acolo nu avem experti. Daca cei din comisii sunt avocati, atunci e clar ca si-au luat diplomele de pe internet. Iar baroul ar cam trebui sa explice cum de i-a primit.

Dar nu trebuie sa ne credeti pe cuvant. Avem dovezi care va vor demonstra ca ceea ce spunem despre acesti oameni e adevarat. Comisia de la AMFB ia decizii dupa cum bate vantul, nerespectand nicio logica. Asta daca nu e vorba de hotie. Atunci, da, AMFB promoveaza la greu hotia.

Avem doua cazuri. Intr-unul, Steaua se judeca cu Academia Partid. Talpan s-a prezentat la judecata, a cerut sa vada documentele prezentate de apararea Academiei in original sau macar sa scrie pe ele ca sunt conforme cu originalul, dar cererile lui au fost respinse. Amefebistii au motivat ca, conform unei legi stiute doar de ei, nu mai e nevoie sa te prezinti la judecata cu documente originale sau conforme cu originalul. E o ineptie, evident. Si o incalcare grava a legii. Dar sa trecem mai departe.

Avem si un al doilea caz, o judecata intre AFC Asalt si Carmen Bucuresti. De ce s-au judecat cele doua, asta nu conteaza. Conteaza doar ca o parte a venit la proces cu documente neconforme cu originalul, iar comisia AMFB i-a respins cererea, dandu-i castig de cauza celeilalte si motivand ca „avand in vedere ca acest inscris nu are un antet al institutiei si nu este certificat conform cu originalul, el nu poate fi luat in considerare in solutionarea cauzei, motiv pentru care si al doilea capat al acuzatiei va fi respins ca neintemeiat.” Mai jos, puteti vedea documentele despre care va vorbesc:

amfbamfb


Am publicat ambele pagini pentru ca voi, cititorii nostri, sa puteti vedea si din cine a fost alcatuita comisia care a considerat, la data de 23 mai 2018, ca e necesar sa aduci contracte conforme cu originalul la judecata. Aceeasi comisie, doar cateva zile mai tarziu, la data de 6 iunie 2018, ii spunea lui Florin Talpan ca nu e nevoie de acte in original sau conforme cu originalul.

amfbamfbamfbamfb

Va las pe voi sa trageti concluziile. Pentru mine, e destul de clar. Ori sunt prosti, ori sunt hoti, ori sunt niste prosti care mai si fura pe deasupra.

Documentele pe care vi le-am atasat mai sus dovedesc ca Steaua nu trebuie sa se multumeasca cu putin. Steaua trebuie sa mearga cu judecata pana la capat si sa se asigure ca aceasta insitutie murdara e stearsa de pe fata pamantului.

Din fericire, se pare ca domnul colonel Talpan vrea sa faca exact acest lucru. Ieri, acesta a declarat:

„Pe prima pagină a contractelor depuse la AMFB nu se regăseşte semnătura părţilor. Nu ştim dacă respectivele contracte sunt conforme, dacă n-au fost reziliate sau dacă n-au încetat între timp. În chiar Contractul de Societate Civilă al AS Academia Rapid se precizează că nu efectuează acte de comerţ, nu are personalitate juridică şi nu este subiect autonom de drept. Păi, dacă nu e subiect autonom de drept, nu are nici capacitatea de a contracta şi nici nu poate participa la circuitul civil în nume propriu! De altfel, toate contractele legate de Academia Rapid au fost încheiate de unul dintre membrii Asociaţiei, ACS Rapid Redivivus“.

Mai mult, acesta a cerut Comisiei de Apel sa trimita o adresa la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti, pentru a cere sa i se precizeze cu cine au incheiat contracte de munca fotbalistii reclamati. Asa cum stim deja, acestia au semnat cu Redivivus, pentru ca nu puteau semna cu Academia, deoarece aceasta nu are personalitate juridica. Iar asta inseamna ca avem de-a face cu fals si uz de fals. Si, pentru asta, cineva va merge la puscarie.