CSA Steaua Bucuresti palmaresul stelei

De ce FC Fcsb nu are palmaresul Stelei

Deoarece multi suporteri stelisti ne-au trimis mesaje prin care au cerut lamuriri, in urma unor articole mincinoase, prezentate de gsp, am hotarat sa reluam problema palmaresului. Inca de la inceput, va spunem ca palmaresul Stelei ii poate apartine doar echipei cu numele Steaua Bucuresti.

Cazul Craiovei

Gsp a publicat azi un articol mincinos in care spunea ca palmaresul Craiovei ii apartine echipei lui Mititelu. Nimic mai fals. Gsp se baza pe o hotarare dintr-un proces care nici macar nu privea echipa lui Mititelu. In acest proces, CS Universitatea Craiova a cerut sa ii fie recunoscut dreptul asupra palmaresului Universitatii Craiova. Nu a castigat. Si e normal sa nu fi castigat, din moment ce aceasta CS Universitatea Craiova nu este clubul infiintat in 1948.

Acest CS Universitatea a fost infiintat in 1995. Dovada mai jos:


cs universitatea

cs universitatea craiova

Ambele poze sunt din motivarea deciziei de la fond. Le-am pus pe ambele, pentru a arata doua aspecte importante. In primul rand, CS Universitatea care a facut cererea a fost infiintata in 1995. Aceasta are un parteneriat cu Universitatea din Craiova si, in urma acestui parteneriat, poate folosi numele, marca, etc.

„După 1992, patronii care au condus echipa de fotbal nu au avut acordul Universităţii din Craiova de a purta numele instituţiei. Acum există un acord oficial în acest sens, deşi încă din 2013 echipa de fotbal a avut girul Clubului Sportiv, care funcţionează în cadrul Ministerului Educaţiei. Acum putem spune cu tărie că echipa care ne reprezintă în Liga I se numeşte Universitatea Craiova şi nicio altă echipă de fotbal nu poate purta acest nume” a declarat Pavel Badea, directorul Clubului Sportiv de drept public Universitatea Craiova, in 2016. 

In al doilea rand, implicarea FRF a fost o miscare gresita, deoarece FRF-ul de azi a fost infiintat in 2002, nu in 1909, asa cum sustine pe siteul oficial. FRF nu se poate pronunta asupra perioadei de dinainte de propria sa infiintare. Si nu, FRF nici nu e „continuatoarea” asociatiei FRF, a lui Sandu, care a actionat ilegal in anii 90, a federatiei care a functionat in perioada de dupa cel de-al doilea razboi mondial sau a federatiei infiintate in 1909. Deoarece aceste entitati nu mai exista acum, nimeni nu poate opri FRF sa spuna ca e continuatoarea lor. Insa asta nu inseamna ca asa si e. Pentru mai multe detalii despre acest subiect, apasati aici. 

Iar FRF a si recunoscut ca nu poate sa se pronunte in ceea ce priveste palmaresul Craiovei. In raspunsul trimis tribunalului, acestia au scris:

frf

Nu au mintit. Au spus adevarul. Federatia a fost infiintata in 2002, iar in 2002 nu a existat niciun membru afiliat cu acel nume. Fondatorii ii aveti aici:

membrii fondatori ai frf

Si ca sa va convingeti ca FRF chiar a fost infiintata in 2002, va lasam si acest document:

anul infiintarii frf

Aceste documente mai dovedesc si de ce e o prostie ideea continuitatii sportive. Ce continuitate sportiva poti avea atunci cand participi la competitii diferite, organizate de societati diferite, fara vreo legatura intre ele? Participare continua la competitiile organizate de FRF poate exista intre 2002 si ziua de azi, dar in niciun caz nu poate fi vorba de perioada 1909-prezent.

Ce se va intampla intre CS Universitatea si Mititelu nu ne intereseaza. Daca CS Universitatea nu detine palmaresul Craiovei, e problema lor. Dar nici echipa lui Mititelu nu il detine. Si asta pentru ca ea nici nu poate purta numele de Universitatea Craiova, iar actele sale arata ca nu a fost infiintata in 1948. Orice alte povesti devin inutile.

FRF nu poate decide ce se intampla cu palmaresul Stelei

In cazul Stelei, lucrurile sunt mult mai simple. CSA Steaua Bucuresti poate demonstra ca a fost infiintata in 1947. Poate demonstra ca a participat la competitiile la care sustine ca a participat. Arhivele UEFA o au trecuta drept castigatoare a CCE in 1986. Dar, atentie, o au trecuta cu toate datele de identificare, nu doar cu un nume, despre care FRF spune azi ca s-a schimbat in Fotbal Club Fcsb.

Si daca tot vorbim despre Fotbal Club Fcsb, acesta a fost infiintat in 2003. Nu a avut nicio legatura cu clubul Steaua. Legaturile pe care le-a avut cu AFC Steaua Bucuresti sunt dubioase si ele, AFC neavand dreptul sa transmita mai departe elementele Stelei. Astazi, FC Fcsbului i-a interzis chiar instanta sa mai foloseasca numele si marca Stelei. Si atunci cum o sa demonstreze o echipa infiintata in 2003 ca a castigat CCE din 1986?! Nu o sa demonstreze. Pentru ca nu detine si nu a detinut niciodata palmaresul Stelei.

Iar FRF nu se poate pronunta. Deoarece FRF nu exista in 1986. Nu exista nici macar in 2001, atunci cand Steaua a castigat ultimul sau titlu.

Procesul in constatare pornit de Florin Talpan va analiza documentele pe care acesta le va pune la dispozitia judecatorilor. Acestia vor vedea anul infiintarii clubului nostru, 1947, va avea acces la arhivele clubului, va vedea chiar si puii de cupa, dovezi palpabile ale performantelor europene obtinute de cea mai mare echipa de fotbal din Romania. Cel mai important, acei judecatori vor primi si doua motivari ale unor decizii din doua procese diferite, unde scrie foarte clar ca palmaresul Stelei apartine Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti. In cel mai bun caz pentru oile care traiesc din mica ciupeala, judecatorii pot spune ca nu au competenta necesara pentru a se pronunta. In niciun caz nu vor spune ca alta entitate detine palmaresul Stelei. Si asta pentru ca nicio alta entitate nu poate produce actele care sa demonstreze acest lucru.