Cât de mizerabil poate FRF să fie cu adevărat
Azi a avut loc întâlnirea comitetului executiv al Federației Române de Fotbal. S-au discutat mai multe lucruri, printre care și solicitarea Stelei de a fi trecută în competiții cu denumirea de marcă. Aceasta a fost aprobată, însă deciziile luate azi de FRF au arătat din nou cât de mizerabilă este această instituție și cât de mult urăște Steaua.
A doua oară e cu noroc
Pentru cei care nu știu, aceasta nu a fost prima solicitare de acest fel trimisă de Steaua. În 2021, Florin Talpan a trimis la FRF o solicitare mult mai stufoasă, în care a introdus toate hotărârile obținute în justiție, toate certificatele de mărci și cam tot ce a trimis și de această dată. Solicitarea aceea a fost însă respinsă de FRF. Motivul a fost faptul că cel care a condus clubul Steaua atunci, Mădălin Hîncu, a spus că Talpan a trimis acele documente în nume propriu, nu în numele Stelei.
E greu de înțeles cum le-a trimis în nume propriu, când el este fix șeful departamentului juridic al Stelei. Și mai greu de înțeles e de ce a respins FRF solicitarea. Că a fost făcută în numele Stelei, în numele lui Talpan sau în numele lui Iulius Cezar, acea solicitare a conținut dovezi foarte clare care au arătat atunci și care arată și acum că Steaua București este singurul club care deține marca Steaua, care e Steaua București.
N-au acceptat atunci, dar au acceptat acum. Cu greu.
Unii au refuzat solicitarea Stelei
Am spus că au acceptat cu greu solicitarea Stelei pentru că așa a și fost. La întâlnirea de azi a CEx au fost supuse votului 28 de solicitări. Dintre acestea, 27 au fost aprobate cu unanimitate de voturi. Doar o solicitare a fost aprobată cu majoritate de voturi. Care? Ați ghicit. Solicitarea Stelei.
Ca să înțelegeți ce mizerabili conduc fotbalul românesc, vă spunem că nu doar Steaua a trimis o solicitare precum cea aprobată astăzi. Spre exemplu, Fotbal Club Sportiv VIitorul Curița a cerut să îi fie schimbat numele în Asociația Fotbal Club Sportiv VIitorul Onești. Vorbim aici despre o schimbare a numelui destul de puternică. Chiar și așa, ea a fost aprobată cu unanimitate de voturi.
Clubul Sportiv al Armatei Steaua București nu a cerut altceva decât să i se spună cum i s-a spus în cea mai mare parte a existenței sale. Din 1961 și până azi, clubul nostru s-a numit Clubul Sportiv al Armatei Steaua București. Toată lumea i-a spus Steaua sau Steaua București, pentru că e mai scurt și mai eficient. Așa i s-a spus și în 1986, și în 1996, și în 2006.
Denumirea ”CSA” a început să fie puternic folosită după 2014, după ce Becali a pierdut procesul pentru marcă.
Așadar, Steaua a cerut doar să i se spună cum i s-a spus în cea mai mare parte a timpului: Steaua. Fără utilizarea obsesivă a descrierii ”CSA”. FRF, spre exemplu, îi spune clubului FC Fcsb doar FCSB. Și asta fără nicio solicitare. Clubului FC Rapid 1923 SA îi spune Rapid, fără nicio solicitare. Clubului Dinamo 1948 SA îi spune Dinamo, deși acest club nici măcar nu deține vreo marcă Dinamo.
Ne-am fi așteptat deci ca solicitarea Stelei să fie aprobată cu unanimitate de voturi. NU! A fost aprobată cu majoritate de voturi. Adică au existat oameni care s-au opus acestui lucru.
Persoanele care s-au opus solicitării Stelei ar trebui excluse din fotbal
În fotbalul mondial, principiul de bază este cel al Fair Play-ului. Este un principiu care le lipsește frustraților care au refuzat azi să accepte solicitarea Stelei. Pe aceștia, FRF ar trebui să îi excludă imediat din fotbal.
Steaua București a câștigat toate drepturile sale fie pe terenul real, fie pe cel virtual, în sala de judecată. A câștigat pe forțele sale, fără niciun ajutor din partea nimănui. A cerut doar să fie respectată și să îi fie respectate drepturile de membru.
Însă se pare că la FRF există oameni care nu vor să facă acest lucru, care nu vor să respecte Steaua. La FRF, există oameni care acționează împotriva Stelei.
Și mai sunt unii care se întreabă de ce nu se face nimic la UEFA…
FRF tocmai a distrus fotbalul românesc
Cu unanimitate de voturi a fost aprobată astăzi una dintre cele mai mari mizerii din istoria fotbalului mondial:
”– Aprobă cu unanimitate de voturi amânarea primelor două jocuri ale CS Corvinul 1921 Hunedoara din cadrul Ligii a 2-a, astfel încât, în situația în care clubul părăsește competițiile europene anterior etapei a 3-a din cadrul Ligii a 2-a, să se poată aproba solicitarea sa privind modificarea formei juridice.”
Da, ați citit bine. FRF a decis să amâne primele două meciuri ale celor de la Corvinul Hunedoara, ca să poată înlocui în noul sezon de Liga 2 clubul care tocmai a câștigat Cupa României cu o clonă. Vorbim despre un club care a început deja sezonul, care a jucat deja 2 meciuri oficial și care se pregătește de al treilea. Acest club va fi înlocuit în campionatul Ligii 2 cu altul. Un club diferit, cu alt nume și alt CIS.
Așa ceva s-a mai întâmplat o singură dată în istoria fotbalului. S-a întâmplat în 2002, când FRF a substituit AFC Steaua cu FC Fcsb. Însă acea înlocuire s-a făcut pe ascuns, în tăcere. Un club a început sezonul și altul l-a terminat. Totul fără ca publicul să știe.
De data asta, însă, totul se face la vedere. Și e cât se poate de penibil că nimeni nu se revoltă!
Cluburile din Liga 2 ar trebui să fie primele care se revoltă. Practic, o clonă care nu și-a câștigat pe teren dreptul de a juca în Liga 2 e băgată cu forța în această competiție și chiar primește șanse de a ajunge în Liga 1. E un scuipat uriaș în fața unor cluburi precum Steaua, cluburi organizate ca instituții publice și care și-au câștigat pe teren dreptul de a juca în Liga 1, dar nu au primit licența de la FRF.
E un scuipat și în obrajii cluburilor care pot primi licența. Anul trecut, Buzăul a profitat de faptul că cei de la Corvinul și cei de la Șelimbăr nu au primit licențele de Liga 1 și au promovat. Anul acesta, un club aflat într-o situație similară nu ar mai putea profita. E rușinos și lipsit de fair play.
Cu această măsură, Burleanu și FRF au afundat și mai mult fotbalul românesc în mocirlă. Mai mult, au arătat că sunt dispuși să facă absolut orice, oricât de nedrept și grotesc ar fi, doar ca să nu modifice regulamentul de licențiere și să permită accesul tuturor în Liga 1. Acolo, din păcate, se pare că au voie doar cei care nu au fost de acord cu solicitarea Stelei.