PSD da ordine la FRF

FRF a dovedit din nou astazi, 12 iulie, ca este stat in stat si ca nu tine cont deloc de legile tarii. In ciuda numeroaselor dovezi prezentate de Florin Talpan, in ciuda faptului ca intreaga tara stie ca Academia Rapid a incalcat legea, FRF a respins ca nefondat recursul formulat de Steaua Bucuresti impotriva abuzurilor comise de Academia Rapid.

Trebuie sa marturisim ca decizia nu ne-a luat deloc prin surprindere. La fel ca AMFB, FRF a demonstrat in acest an ca e dispusa sa isi incalce propriile regulamente pentru a ajuta Academia Rapid. De altfel, federatia face acest lucru in mod constant. De fiecare data cand o echipa cu influenta are nevoie de ajutor (vezi cazul FC Fcsb), cei din federatie se pun pres si inchid ochii la orice incalcare de regulamente, oricat de penibila si evidenta ar fi.

Hotararea de azi poate fi atacata in termen de 21 de zile la TAS. Iar Steaua va face cu siguranta acest lucru. Insa asta pe asta se si bazeaza cei din federatie.

Steaua va castiga la TAS fara dar si poate. FRF va fi obligata sa ii dea echipei noastre un loc in Liga 3. Si, pentru ca decizia de la TAS va veni dupa data de 20 iulie, data limita pana la care cluburile care vor participa la urmatorul sezon de Liga 3 trebuie sa se afilieze la FRF, Academia Partid va scapa de excludere. Astfel, FRF va impaca si Steaua si varza care este Academia Partid, un proiect care, cu fiecare zi care trece, se dovedeste a fi o teapa tot mai mare.

FRF este implicata acum in operatiunea „Salveaza Academia”. Iar asta e bine. Abuzul de azi al oamenilor lui Burleanu va fi cu siguranta o poveste pe care DNA-ul o va citi cu foarte mare interes. Si poate ca ii va ajuta in ancheta pornita recent.

„Este strigător la cer. Nici in al doisprezecilea ceas România nu se trezește. Dacă ne judecăm in instantele tarii, câștigăm, dar, in comisiile AMFB si FRF, politicul si coruptia primează. Cum poti sa respingi un recurs cu atâtea probe evidente?! Nu tu personalitate juridică, nu tu CIS eliberat de MTS, nu jucători amatori ci profesioniști, căci nu au demonstrat reamatorizarea si nu a existat in istoria FRF o solicitare de acest gen din partea celor cinci sportivi contestați, fără contracte valabil incheiate! Ca sa nu mai vorbim de faptul că Academia Rapid știa soluția cu o oră ÎNAINTEA afișării pe site-ul FRF. Cine i-a informat?! 

În loc să investească în reabilitarea blocurilor din cartierul Aviației primarul sectorului 1 se ocupa de fotbal în loc să se ocupe de gropile sectorului 1 acelasi primar pierde timpul la meciuri. Dar nu este disponibil pentru audiențe. Stiu ca am facut tot ce era posibil si legal ca sa se faca dreptate,” a declarat Florin Talpan pentru Steaua Libera.

Asteptam cu mare curiozitate motivarea hotararii de azi.

Ar fi un foarte mare pacat ca Steaua sa se opreasca la TAS si sa se multumeasca cu un simplu loc in Liga 3. Clubul nostru trebuie neaparat sa mearga in civil si sa ceara despagubiri. Abuzurile federatiei nu trebuie lasate nepedepsite. La fel ca Academia Rapid si AMFB, si aceasta constructie mizerabila trebuie inchisa.

Federatia Romana de Fotbal e condusa de mediul politic. Presedintele FRF a fost numit tot de politic si conduce  in functie de interesele celor care l-au numit. Si atunci chiar nu mai are rost sa ne intrebam de ce Croatia, un stat cu 4 milioane de locuitori, poate trimite o echipa de fotbal in finala campionatului mondial, in timp ce Romania, o tara cu populatie de aproape 5 ori mai mare, sta si isi aduce aminte si acum de ceea ce s-a intamplat in anii 90.


FRF