fundași steaua amical cso bragadiru

Steaua a reinceput antrenamentele. Decimarea lotului, o strategie prudenta?

Astazi, 16 iulie, Steaua Bucuresti s-a intors la munca. Sub privirile lui Marius Lacatus, Stefan Iovan, Gheorghe Nitu si Ferenc Bajko, tinerii jucatori stelisti au reinceput antrenamentele.

Din pacate, la primul antrenament din aceasta vara au participat doar 16 fotbalisti din lotul utilizat sezonul trecut. Printre acestia s-au numarat Claudiu Chiș, Horia Iancu, Bogdan Sitaru, Cristian Jitaru, Mihai Butoi, Claudiu Zamfirescu, Adrian Vâlcea, Mihai Olaru, Ghiță Constantinescu, Florin Răsdan, Alin Predescu, Ștefan Pădureț și Cătălin Mirea.

Inca este neclar de ce Steaua a ales aceasta strategie, Marius Lacatus sau ceilalti oficiali stelisti neoferind nicio explicatie. Pe termen lung, insa, ea nu are cum sa fie o idee buna.

Anul trecut, Lacatus a pornit la drum cu un lot de tineri promitatori. E adevarat ca rezultatul obtinut nu a fost cel dorit, dar lupta nu a fost deloc una dreapta. Steaua nu si-a putut indeplini obiectivul deoarece Academia Rapid a trisat, a incalcat regulamentele si a promovat prin frauda.

Puteau jucatorii sa ofere mai mult? Bineinteles. Si acest lucru le poate fi reprosat. Dar nu poate sa le fie reprosat furtul comis de Academie. Si atunci trebuie sa ne intrebam daca e normal ca doar jucatorii (si antrenorul Ion Ion) sa plateasca.

Steaua porneste din nou de la zero

Indiferent ca va juca in Liga a IV-a sau Liga a III-a, in acest moment e destul de clar ca Steaua o va lua din nou de la zero. Sigur, cei 16 jucatori prezenti la antrenamentul de azi ar putea forma un prim 11, insa aceasta situatie e una pe care nimeni nu cred ca si-o doreste. Chiar daca vor fi adusi alti fotbalisti valorosi, acestia vor fi, totusi, noi. Asta inseamna o perioada de acomodare cu noua echipa si, asadar, o perioada de timp in care echipa va simti o lipsa de omogenitate.

Steaua risca foarte mult. In ligile inferioare e mult mai important sa ai un lot omogen decat un lot format din jucatori buni, dar care nu se cunosc intre ei. Academia Rapid a demonstrat acest lucru chiar anul trecut. In tur, Steaua i-a fost net superioara si doar experienta lui Niculae si zelul arbitrului, care l-a eliminat prea usor pe Predescu, au facut ca baietii lui Lacatus sa nu plece cu cele 3 puncte din Giulesti. 

Totul depinde acum de Lacatus. Daca acesta va transfera fotbalisti care sa poata compensa lipsa e omogenitate prin valoare, aceasta ”decimare” a lotului cu siguranta nu va fi resimtita. Insa, in cazul in care fotbalistii transferati nu se vor ridica la asteptarile antrenorului, Steaua va depinde de cei care au dus greul si anul trecut.

Asteptam sa vedem ce ne aduce ziua de maine.

Forza Steaua!