liga 3 cs medgidia

Inca o echipa s-a retras astazi din Liga 3. Felicitari FRF!

Dupa ce Gauss Bacau s-a retras din Liga 3, anuntand ca nu isi permite sa ia parte la noul sezon, o noua echipa a parasit astazi al treilea esalon al fotbalului romanesc. Este vorba de CS Medgidia. Sa vedem acum cu cine o va inlocui Comitetul de Urgenta al FRF.

Primaria Municipiului Medgidia a facut astazi anuntul, intr-o postare publicata pe pagina sa de Facebook. Retragerea vine in protest fata de ”j0curile politice obscure practicate de Partidul Social Democrat atât la nivel național cât și în județul Constanța”, jocuri care ”ating din păcate și domeniul sportiv al municipiului Medgidia.”

Chiar daca anuntul pare socant, nu este o noutate. Mai degraba confirma ceea ce noi, stelistii, stiam deja. Partidul aflat la putere in Romania si-a indreptat privirile si catre fotbalul romanesc, unde si-a inscris deja cateva echipe. Pentru a ajuta aceste echipe, FRF a facut mai multe compromisuri, mergand chiar pana acolo incat sa isi incalce propriul regulament.

Comunicatul Primariei Muncipiului Medgidia

Clubul Sportiv Medgidia anunță retragerea echipei de fotbal din Liga a III- a, în semn de protest față de acțiunea abuzivă a Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mihail Kogălniceanu” Constanța care, prin adresele nr.2198040/22.08.2018 și 2198067/24.08.2018, interzice accesul spectatorilor pe stadionul aflat în incinta Complexului Sportiv „Iftimie Ilisei” Medgidia, la meciurile echipei de fotbal.

Această decizie aberantă reprezintă o premieră în istoria sportului românesc și demonstrează, dacă mai era cazul, având în vedere și incidentele petrecute în data de 10 august 2018, că din păcate, instituțiile statului român au fost transformate în simple arme politice.

Stadionul Complexului Sportiv „Iftimie Ilisei” Medgidia se află pe locul trei în România în ceea ce priveşte numărul de locuri în tribune, 32.700 (după Arena Naţională, cu 55.634 locuri şi stadionul Dan Păltinişanu din Timişoara, cu 32.972) și nu a înregistrat până în acest moment niciun fel de incidente de securitate.

După doi ani de zile de eforturi susținute ale administrației publice locale de a finanța atât actul sportiv cât și reabilitarea Complexului Sportiv „Iftimie Ilisei” dar și ale sportivilor legitimați, care au ajuns la performanțe naționale notabile, astăzi se încercă prin metode obstructive distrugerea acestui domeniu sportiv.

Primarul Valentin Vrabie a declarat si el:

„În calitate de primar al municipiului Medgidia doresc să trag un semnal de alarmă cu privire la abuzurile comise de reprezentanții Jandarmeriei Române și consider că instituțiile abilitate ar tebui să cerceteze modul în care comenzile politice interferează cu aplicarea legislației în vigoare. După zece ani în care orașul Medgidia a fost vitregit de sport, am înființat acest club sportiv în care activează peste treizeci de ramuri sportive. Iar acum, când am ajuns la performanțe, se dorește a se face totul praf. Această situație creată reprezintă o gravă jignire adusă tuturor cetățenilor municipiului nostru.”

Ce va face FRF acum?

Federatia stia de cateva zile de intentia celor de la CS Medgidia de a se retrage din Liga 3. Daca in cazul Gauss Bacau Comitetul de Urgenta al FRF a decis sa dea locul bacauanilor echipei secunde a celor de la FC Botosani, sa vedem ce vor face acum.

Cel mai probabil nu vor face nimic. Asta daca nu vor reusi, printr-o ”minune”, sa promoveze Farul lui Marica. Dar poate nici aceasta varianta nu mai e valabila pentru oamenii lui Burleanu. Dupa cateva luni in care au fost atacati din toate partile, se pare ca cei de la SSC Farul au cedat si au acceptat sa-i dea lui Marica echipa. Asadar, Farul fostului dinamovist va trece din Liga 4, direct in Liga 2. Modificarea va fi facut tot de FRF, asa cum stie mai bine Comitetul de Urgenta.

Seria 2 a Ligii 3 va ramane astfel fara o echipa, spre fericirea Rapidului de Partid.

Steaua Bucuresti nu este dorita in Liga 3, Liga 2 sau Liga 1

Prin Florin Talpan, Steaua a facut tot ce a putut pentru a ajunge in Liga 3. FRF s-a opus insa, de fiecare data. Burleanu si ai lui au trimis un mesaj destul de clar in acest an: regulamentele pot fi incalcate oricand, pentru orice echipa, dar Steaua Bucuresti trebuie tinuta in Liga 4.

Din pacate, conducerea Stelei refuza sa ia masuri impotriva acestor abuzuri. Desi echipa noastra ar fi trebuit sa atace in instanta nedreptatile suferite in ultimele luni, niciun astfel de proces nu a inceput inca. Nici impotriva AMFB-ului, nici impotriva celor de la FRF. Nu a existat nici macar o plangere impotriva mizeriilor facute de Academia Partid, care a falsificat documente.

Astfel, nu trebuie sa ne mire ca FRF si AMFB nu se tem sa isi bata joc de echipa noastra. Insa trebuie sa ne intrebam ce se va intampla daca echipa noastra va reusi sa promoveze acolo unde baietii destepti nu o doresc.