dinamo steaua 1-1

Dinamo București – Steaua București, 1-1(0-0)

În zilele în care groparii se pregătesc să îngroape definitiv fotbalul românesc, Unicul Derby al țării noastre s-a mutat în Liga 4. Azi, pe terenul sintetic din Ștefan Cel Mare, Steaua București a jucat împotriva marii rivale, Dinamo București.

Steaua București: 22. Horia Iancu (cpt.) – 5. Alin Iordache, 4. Ștefan Pădureț, 14. Andrei Nițu, 6. Lucas Caetano – 8. Alexandru Aldea, 16. Adi Vîlcea – 26. Alexandru Mărgărit, 7. Florin Răsdan, 10. Andrei Predescu – 9. Cătălin Mirea

Rezerve: Chiș – Sitaru, Ogica, Zamfir, Constantinescu, Robu, Târnăcop

Antrenor: Marius Lăcătuș

Steaua – Dinamo, nu doar Eternul Derby, ci un război adevărat

Cum am și menționat în avancronica meciului, indiferent de locurile ocupate în campionat, de forma de moment, de vreme, de bani, de orice, un meci între Dinamo și Steaua e mereu un război. Iar această trăsătură face ca rezultatele să fie imposibil de ghicit. Însă, până la urmă, fix această imprevizibilitate face ca Eternul Derby să fie Unicul Derby al fotbalului românesc.

Deși Steaua a pornit ca favorită, prima repriză a fost foarte echilibrată. Pe sinteticul din Ștefan cel Mare, nu s-a văzut nicio diferență între steliști și câini. Ambele echipe au luptat, ambele au avut ocazii, ambele au fost cât se poate de prezente în meci. Însă niciuna nu a reușit să marcheze. Astfel, la pauză, scorul meciului Dinamo – Steaua a fost 0-0.

Steaua a început mai bine repriză secundă, crescând presiunea și mutând jocul în jumătatea câinilor. Dinamo a răspuns prin creșterea agresivității și a numărului faulturilor dure.

În ciuda presiunilor Stelei, Dinamo a reușit să deschidă scorul în minutul 69. A marcat Răzvan Zeciu, jucător care anul trecut a reprezentat chiar Steaua București. Acesta a înscris cu capul, peste portarul Iancu, după o centrare venită de pe dreapta.

Aflându-se în dezavantaj pe tabelă, Steaua a crescut și mai mult presiunea. Deși sterilă, în cea mai mare parte, această presiune a rezultat în cele din urmă într-un gol pentru băieții lui Lăcătuș. Adi Vîlcea a marcat, cu capul, în minutul 87, după o lovitură liberă bătută de pe stânga.

În minutele de prelungire, Steaua a mai marcat un gol, prin Robu, însă arbitrul l-a anulat, pe motiv de offiside. Meciul Dinamo București – Steaua București s-a terminat la egalitate, 1-1, un rezultat bun pentru Steaua, chiar daca nu rezultatul pe care l-am fi dorit.

Misterul tricourilor

Deși Steaua a anunțat la începutul sezonului că a semnat un contract cu un nou sponsor tehnic, firma Jako, băieții lui Lăcătuș au început meciul cu Dinamo purtând echipamentul utilizat sezonul trecut. Nu e primul meci din acest sezon în care se întâmplă acest lucru. Este, evident, o nouă dovadă a haosului din club și a lipsei de competență a celor care iau deciziile.

Așteptăm cu nerăbdare explicațiile conducerii clubului Steaua.

Înfrângere în Liga Elitelor

Din păcate, Steaua nu a reușit să obțină primele puncte în Liga Elitelor nici după etapa cu numărul 2. Băieții antrenați de Andrei Nagy au jucat în deplasare, la Sporting Juniorul Vaslui. Moldovenii s-au impus cu scorul de 3-0.

Grupa 2003, meci la Chitila

Grupa 2003 a Stelei va juca mâine, la Chitila, cu ACS Tracțiunea. Tinerii steliști au nevoie de victorie, pentru a putea spera la primul loc. Momentan sunt pe locul 2, cu un meci în plus față de liderul Concordia Chiajna. Meciul cu ACS Tracțiunea se va juca de la ora 10.00.