lps mircea eliade steaua bucuresti

Avancronică: LPS Mircea Eliade – Steaua București

O nouă săptămână, un nou meci pentru Steaua București. Vineri, echipa noastră de suflet va face deplasarea la LPS Mircea Eliade, pentru a înfrunta echipa singurului liceu cu program sportiv cunoscut la nivel național.

Cu o vechime de aproape 8 decenii, LPS Mircea Eliade este astăzi un liceu cunoscut, cu peste 900 de elevi. Pe lângă liceu, funcșionează și un club sportiv cu secții de volei fete, lupte, judo, fotbal și tenis de câmp. Așa cum am zis, LPS Mircea Eliade a ajuns cunoscut în toată țara. Și asta, din două motive. În primul rând, fotbalul. În al doilea rând, Steaua București. De-a lungul timpului, la Mircea Eliade au studiat mai mulți sportivi cunoscuți care au purtat tricoul roșu și albastru. Printre aceștia îi amintim pe Alina Dumitru, George Ogăraru, Viorel Mazilu sau Sorin Paraschiv.

La LPS Mircea Eliade, fotbalul a fost mereu încurajat. Așa că nu a surprins deloc când, la startul acestui sezon de Liga 4, printre echipele noi din campionat a apărut și echipa LPS Mircea Eliade.

Vineri, de la ora 13.00, liceenii vor primi vizita steliștilor. Iar Steaua vine cu gânduri mari. În etapa precedentă, elevii lui Lăcătuș au reușit să se îndepărteze de locul 2 din campionat, profitând de pasul greșit făcut de cei de la Dinamo.

Din păcate, meciul se va juca fără spectatori, un trend pe care AMFB pare să vrea să-l facă lege în acest sezon. Din informațiile noastre, vor urma și alte jocuri care se vor juca fără spectatori. Iar asta ne face să ne întrebăm cui îi folosește. Cu siguranță nu echipelor care nu vor putea să câștige un ban cinstit de pe urma biletelor vândute. Însă, cei care fac afaceri pe ascuns, cu siguranță vor câștiga.

Echipa probabilă a Stelei cu LPS Mircea Eliade

După victoria de săptămâna trecută, cu cei de la Metaloglobus 2, e posibil ca Lăcătuș să revină la formula cu un vârf impins. Cu Metaloglobus 2, acesta l-a folosit pe Predescu ca unic vârf. Cel mai probabil, Steaua va folosi următorul 11:

Steaua București: Iancu – Iordache, Pădureț, Sitaru, Lucas Caetano – Vîlcea, Constantinescu/Aldea – Mărgărit, Răsdan, Predescu – Mirea 

După 8 etape, LPS Mircea Eliade ocupă locul 9 în campionat, cu 9 puncte, din 3 victorii.