oile fcsb

Oile abandonează corabia

La fel ca șobolanii, da. Oile lui Becali părăsesc corabia. De ce? Pentru că această epavă, denumită sugestiv FC Fcsb, a început să ia apă prea tare. În curând, va ajunge sub nivelul mării.

Niciuna din mioarele galben-albastre nu-și dorește să fie prezentă în momentul în care totul se duce dracului. Iar dorința de abandon e chiar mai mare în cazul celor care riscă să o și pațescă din cauza lui Becali. Un astfel de caz e cel al lui Vasile Geambazi. Din toată turma de oi, Vasi și tatăl său sunt țapi. Și nu orice fel de țapi, ci țapi ispășitori. Cel mai bun fel de țapi, dacă e să-i întrebi pe ciobanii pipereni.

Astăzi, ProSport a scris că Vasile Geambazi și tatăl său vor să scape de acțiunile de la FC Fcsb. Cei doi, vor să le dea înapoi, lui Becali. De la el le-au și primit, în momentul în care fostul pușcăriaș a simțit că riscă prea mult. I-a făcut acționari pe Geambazi Sr. și Geambazi Jr. și a continuat să conducă clubul, dar din umbră.

Prin 2005-2006, poate că era o idee bună să fii șef la un club de fotbal, chiar și șef doar pe hârtie. În acea perioadă, era aproape imposibil ca un hoț să meargă la pușcărie. Acum, însă, lucrurile s-au schimbat. Cei doi țapi ispășitori chiar riscă să își ducă rolul până la capăt. Ce înseamnă asta? Nu e greu de imaginat. Vorbim de un prejudiciu de cel puțin 37 milioane euro, provocat chiar statului român.

Pentru familia Geambazi, asta nu e o știre bună. Vasi și ai lui au dat multe țepe statului român de-a lungul timpului. Și poate că, de data asta, statul o să dorească un pic de răzbunare.

Ca de obicei, ziariștii sunt pe lângă subiect

Conform ProSport, Vasi ar vrea să plece din cauza că Becali se tot bagă pe la echipă. O fi fost plecat acest Vasi pe undeva, în ultimii 15 ani? Doar așa ar putea să nu îl știe pe Becali. Doar așa ar putea să fie surprins că acesta se bagă la echipă.

Nu, Vasi nu e supărat că se bagă Gigi prea mult. Și nici din alte motive. Vasi și tatăl său vor să dea acțiunile înapoi deoarece nu doresc să piardă bani. Nu vor să plătească prejudiciul de 37 milioane euro și nici să piardă investițiile făcute în baza Fcsbului. Dând acțiunile înapoi, Vasi și tatăl său vor scăpa de răspunere și își vor salva și investiția făcuta în baza de la Berceni. Astfel, va apărea pe piață încă un Fcsb, după FC Fcsb, Fcsb 2 și Academica Clinceni. Singura diferență va fi că Fcsb Academy-ul lui Vasi va activa la nivel de juniori.

Reacția lui Becali e de milioane

E cât se poate de clar că lui Becali nu îi convine situația. ”Va ceda acțiunile când vreau eu”, a spus acesta despre intenția lui Geambazi Jr. Să vedem dacă va fi așa. Vasi Geambazi nu pare chiar atât de prost încăt să nu simtă că sfârșitul Fcsbului e aproape. De împăcat cu Steaua nu se pune problema. Minuni nu există, ca să îi mai scape ceva de Talpan. Corabia Fcsbului se scufundă, iar oile o părăsesc. Vasi iși tatăl său sunt doar primele. Dar vor mai fi și altele, pentru că oile lui Becali știu mai bine ca orice să se pună pe sine pe primul loc.

În decembrie, procesele pentru prejudiciu și pentru recunoașterea palmaresului vor avea noi termene. Situația FC Fcsbului e tot mai urâtă. E chiar foarte urâtă, dacă chiar și oile din tribune au început să o simtă și să se reorienteze spre noi echipe. Nu mă credeți? Aruncați o privire peste paginile lor. Comentariile spun totul.

Oi la apă, fraților! Oi la apă!

P.S.

Pentru FC Fcsb urmează un meci cu finul de la Voluntari. Rezultatul său o să spună multe.