constanta moisescu procesul pentru anularea marcii fcsb

Steaua a făcut recurs la decizia judecătoarei Constața Moisescu

Doamna judecător Constanța Moisescu nu prea are la suflet clubul Steaua București. Cum știm asta? Nu o știm sigur, însă deciziile pe care dumneaei le dă în dosarele dintre Steaua și FC Fcsb sunt foarte ciudate și tind să fie întoarse la Curtea de Apel.

Doamna Constanța Moisescu a judecat dosarul pentru numele Steaua, la fond, și judecă acum dosarul pentru recuperarea prejudiciului, tot la fond. În primul dosar, le-a dat câștig de cauză celor de la FC Fcsb (decizia a fost ulterior întoarsă de Curtea de Apel, care a dat câștig de cauză Stelei). La acea dată, Florin Talpan și-a exprimat surprinderea că doamna Constanța Moisescu nu a dorit să țină cont deloc de decizia ICCJ din dosarul pentru marcă. Și acest aspect este cât se poate de surprinzător, deoarece numele și marca sunt legate destul de strâns.

Florin TalpanDin păcate, se pare că doamna judecător a ales să ignore decizia din dosarul pentru marcă și în procesul pentru recuperarea prejudiciului. Ieri, aceasta a hotărât să suspende judecata până când vor fi soluționate alte două dosare, cel prin care FC Fcsb cere anularea mărcii Steaua(acesta e în mare finalizat, FC Fcsb mai având la dispoziție o înfățișare, în care va fi analizată cererea acestora de a merge în fața Curtii Constituționale, cu scopul de a modifica legea mărcilor) și cel prin care Steaua a cerut recunoașterea palmaresului. Ceea ce e ciudat e că doamna judecător Constanța Moisescu nu a vrut să lege procesul pentru recuperarea prejudiciului produs prin folosirea ilegală a mărcii Steaua de procesul prin care s-a decis că FC Fcsb a utilizat ilegal marca Steaua.

Marca și numele Steaua București nu contează deloc?

Asta e concluzia pe care o tragem din comportamentul doameni Moisescu. Pe durata procesului pentru recuperarea prejudiciului (ani de zile) toate solicitările FC Fcsbului au fost acceptate, ajungându-se astfel la 18 termene. Un număr impresionant pentru un proces care ar trebui să fie incredibil de ușor. De ce? Fix datorită celor două procese, pentru nume și marcă, procese care au stabilit deja că FC Fcsb a încălcat legea și că trebuie să plătească.

Și atunci ce legătură au celelalte două procese, pentru anularea mărcii Steaua și recunoașterea palmaresului, cu folosirea ilegală a mărcii Steaua timp de 10 ani? Presupunând prin absurd că FC Fcsb va reuși să anuleze în 2019 marca Steaua, asta nu înseamnă că va anula o decizie judecătorească definitivă și irevocabilă care a stabilit deja că au folosit ilegal respectiva marcă. Și nici recunoașterea palmaresului, despre care în sfârșit vedem că e inclus în marcă, nu va avea vreun efect, acest proces fiind doar unul în constatare.

Constanța Moisescu a decis prelungirea procesului pentru recuperarea prejudiciului

Decizia dată ieri spune că judecata a fost suspendată în baza art. 43, alin. 1, pct. 1 din Codul de procedură civilă. Acesta spune că:

Art. 413

Suspendarea facultativă

(1) Instanţa poate suspenda judecata:

1. când dezlegarea cauzei depinde, în tot sau în parte, de existenţa ori inexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi;

Despre ce este vorba? E destul să ne uităm la titlu ca să înțelegem. SUSPENDAREA FACULTATIVĂ,  adică o suspendare care nu era obligatorie. Doamna judecător a decis că merge și așa, deci a dat o decizie rapidă, sperând că o să mai prelungească procesul cu cel puțin un an. De unde știm că cel puțin un an? Tot din Codul de procedură civilă, din alineatele 2 și 3 ale aceluiași articol:

(2) Suspendarea va dura până când hotărârea pronunţată în cauza care a provocat suspendarea a devenit definitivă.

(3) Cu toate acestea, instanţa poate reveni motivat asupra suspendării, dacă se constată că partea care a cerut-o nu are un comportament diligent în cadrul procesului care a determinat suspendarea, tergiversând soluţionarea acestuia, ori dacă urmărirea penală care a determinat suspendarea durează mai mult de un an de la data la care a intervenit suspendarea, fără a se dispune o soluţie în acea cauză.

Un an în plus e maximul la care pot spera. Din păcate, fcsbiștii nu au fost atenți la alineatul 3. FC Fcsb se încadrează perfect acolo. E destul să te uiți peste cele 5 termene de la procesul pentru recunoașterea palmaresului, pentru a vedea asta.

Florin Talpan a făcut deja recurs la decizia de ieri. Cel mai probabil, recursul va fi acceptat și judecata va merge mai departe.

Din păcate, suntem nevoiți să trecem prin astfel de probleme și totul pentru că suporterii steliști refuză să ia atitudine și să îl susțină pe singurul om care vrea binele Stelei, Colonelul de Justiție Florin Talpan.