prejudiciul colonel florin talpan promovarea stelei

Doar Florin Talpan, din nou

V-ați săturat să citiți despre el? Noi nu ne-am săturat să scriem. Și asta deoarece omul merita. Colonelul de justiție Florin Talpan este singurul om din club care chiar își dorește să informeze corect suporterii și să apere imaginea Stelei.

În această săptămână, Becali a avut o nouă ieșire sexistă. Nimic nou sub soare. Are cel puțin o astfel de ieșire pe an. Și, de fiecare dată, imaginea Stelei are de suferit. Ca răspuns, Steaua Liberă i-a cerut lui Pompiliu Mocanu să ia măsuri pentru a proteja imaginea clubului nostru sau să plece. Nu s-a întâmplat nimic. Mai mult, Becali a ținut morțiș să mai facă o conferință. În ea, și-a bătut din nou joc de legi, de judecători și de Steaua:

”Eu am marca notorie Steaua București. O să iau și numele, de la Registrul Comerțului. Mai glumeam noi cu FCSB. Steaua e Steaua și cu asta basta,” a mințit Becali din nou, dezinformând fără nicio jenă. Marca notorie Steaua București aparține doar clubului Steaua, deci statului român. Există o decizie judecătorească dată de ICCJ în 2014 care spune acest lucru. O decizie asemănătoare protejează numele Steaua București, care aparține tot clubului Steaua. Becali nu are nicio șansă să pună vreodată mâna pe ele. Iar, dacă e să vorbim despre glume, trebuie spus că nu e de glumit cu deciziile judecătorești.

Dacă Becali consideră că echipa lui e Steaua, să îi pună acest nume. Să nu mai glumească cu Fotbal Club Fcsb, o glumă de nume, inspirat probabil din sunetul pe care il face laptele de oaie proaspăt muls, care cade în găleată. Să îi spună în mod oficial Steaua și să vedem ce se întâmplă. La pușcărie nu va merge, dar nici nu va mai avea echipă de fotbal.

Colonelul de justiție Florin Talpan a fost singurul om din club deranjat de acest scandal

Florin TalpanNimeni din club nu a luat atitudine împotriva ieșirilor și dezinformărilor lui Becali. Departamentul de marketing al Stelei nu a făcut nicio postare pe Facebook, deși protejarea și creșterea brandului Steaua e misiunea sa. Departamentul de relații cu publicul nu a publicat niciun comunicat de presă pe site, prin care să taxeze ieșirile lui Becali, să spună ca Steaua nu are nicio legătură cu el și să îi liniștească pe suporteri. Iar șefii clubului au tăcut, domnul Mocanu fiind probabil ocupat cu noi poze.

Singurul care nu a stat degeaba a fost Florin Talpan, colonelul de justiție al Stelei. Acesta a dat un comunicat în care a explicat situația procesului pentru recuperarea prejudiciului și a dat de pământ cu cei care dezinformează și care își bat joc de imaginea Stelei.

Să nu ne surpdindă dacă aflăm din nou că acest om a fost sancționat pentru că a dat acest comunicat. Așa s-a întâmplat de fiecare dată când Florin Talpan a făcut ceea ce trebuia pentru Steaua. Niciodată nu au plătit cei de la marketing, cei de la relații cu publicul sau comandantul. Întotdeauna a plătit Florin Talpan. De ce? Pentru că, spre deosebire de ceilalți, Florin Talpan luptă și muncește serios pentru Steaua.

În vară, a fost singurul care a vrut promovarea. Nici măcar Lăcătuș și jucătorii nu și-au dorit-o la fel de mult ca el. Tot el a vrut să reactiveze secția de fotbal în 2015, dar atunci nu l-a lăsat Boroi. Și ar fi vrut să facă mai multe, dar de fiecare dată a fost împiedicat chiar de către cei care ar fi trebuit să îl ajute, care îi sunt colegi.

Florin Talpan luptă singur și nu se dă bătut, oricât de greu ar fi. Oricât de singur ar fi. Pentru toată munca sa, nu primește nicio recunoaștere. El nu a fost invitat la evenimentul organizat de club, unde colonelul Pompiliu Mocanu l-a premiat pe generalul Zisu pentru ”realizări excepționale în slujba Stelei”. Probabil că Zisu a făcut mai multe pentru Steaua ca Talpan. Păcat că nu ne spune și ce a făcut.

Dar, în ciuda tuturor piedicilor, Talpan continuă să lupte pentru Steaua. Și bine că o face.

Comunicatul lui Florin Talpan

Solutia instantei pe scurt a fost următoarea: În baza Art. 413 Alin. 1 Pct. 1 Cod de Procedură Civilă suspendă judecata cauzei până la soluţionarea definitivă a cauzelor ce formează obiectul dosarelor 11539/3/2017 şi 48951/3/2017.
În primul rând, vreau să remarc superficialitatea instanţei, care nu ştie că, de fapt, dosarul este 11509/3/2017 şi nu 11539/3/2017.

În al doilea rând, privind soluţia în sine, nu sunt indeplinite conditiile prevederilor Art. 413 Alin 1 Pct. 1 deoarece  judecata nu depinde de solutionarea celor doua dosare mentionate mai sus de catre completul de judecata, în sensul că dezlegarea cauzei nu depinde de existenţa ori inexistenţa unui drept care face obiectul altei judecăţi.

FCSB şi-a înregistrat cu rea-credinţă semnul folosit ca marcă, fără a avea nici un drept asupra acestuia, aşa cum a reţinut Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin decizia nr. 3425 pronunţată la data de 03 decembrie 2014,

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu nr. 3425/2014 este definitiva, stabilindu-se astfel ca FCSB si-a inregistrat cu rea credinta marca Steaua Bucuresti, pe cale de consecinta a anulat-o incepand cu data inregistrarii adica 2004.

DAR, prin inregistrarea si folsirea marcii Steaua/Steaua Bucuresti am fost prejudiciaţi şi ca atare avem tot dreptul la despăgubire pentru recuperarea prejudiciului creat de S.C. Fotbal Club FCSB S.A. in perioada 2004-2014, perioada in care FCSB SA în mod nelegal şi abuziv a folosit numele STEAUA/STEAUA BUCUREŞTI şi marca STEAUA/STEAUA BUCURESTI.

Este vorba de o raspundere civila delictuala in care fapta savarsita cu vinovatie a adus un prejudiciu, pe care il solicitam ca si accesoriu.

Este inadmisibil ca instanta de fond de la Tribunal, Sectia a III-a civila, desi a luat la cunostinta de faptul ca decizia ICCJ este definitiva, că prin ea a fost stabilita o culpă, o faptă savarsită cu vinovatie de către FCSB, care a adus prejudicii, să suspende cauza dosarului, cauza fiind  STRANS LEGATA DOAR DE DECIZIA ICCJ CU NR 3425/2014.

De ce este legata de această decizie definitivă? Pentru că in mod definitiv si irevocabil s-a stabilit că FCSB nu avea dreptul la inregistrare marca STEAUA/STEAUA BUCURESTI, ca a folosit în toată această perioadă marca si numele in mod abuziv si nelegal. Drept PENTRU CARE STATUL ROMAN SOLICITA DESPAGUBIRI PENTRU ACEASTA PERIOADA.

INDIFERENT CE S-AR INTAMPLA IN ALTE DOSARE, PE PERIOADA RESPECTIVA, 2004-2014, ESTE DEFINITIV STABILIT CĂ FCSB NU AVEA DREPTUL LA MARCĂ. A FOLOSIT-O IN MOD ABUZIV, SĂVÂRŞIND O FAPTA CU VINOVATIE, CU INTENŢIE SI A ADUS UN PREJUDICIU PE CARE TREBUIE SA IL PLATEASCA STATUTULUI ROMÂN.

NICI O ALTA INSTANTA DIN TARA SAU DIN LUME NU POATE SCHIMBA ACEST LUCRU! FCSB A INREGISTRAT CU REA-CREDINTA MARCA STEAUA/STEAUA BUCURESTI CE APARTINE STATULUI ROMÂN, RESPECTIV CLUBULUI SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI, A FOLOSIT-O IN MOD ABUZIV, DECI TREBUIE SA PLATEASCA.

PENTRU ACEST MOTIV AM SOLICITAT IMEDIAT RECURSUL IMPOTRIVA INCHEIERII DE SEDINTA DIN DATA DE 19.12.2018.

Acest prejudiciu a fost stabilit prin raportul de evaluare la suma de 165.718.395 lei.

Obiectul acestui dosar, nr. 34655/3/2016, este foarte clar şi nu are nicio legătură cu alte dosare deoarece decizia pronunţată de ÎCCJ nu poate fi răsturnată.

M-am săturat de tergiversarea dosarelor aflate pe rol. M-am saturat de abuzul de drept pe care il foloseste si il exercita FCSB asupra noastra cât si asupra judecatorilor instantelor.

Sunt actiuni ale FCSB care incearca sa eludeze legea si sa obtina intr-un fel sau altul sentinte contrare celor definitive.

Nu în ultimul rând, art. 413 NCPC nu prevede obligativitatea, ci doar posibilitatea suspendarii cauzei. De aceea se si numeste suspendarea facultativa.

Dosarele 11509/3/2017 şi 48951/3/2017 nu au nici o relevanta in judecarea acestui proces. FCSB a folosit marca STEAUA cu rea-credinta, a adus un prejudiciu statului roman, TREBUIE SA PLATEASCA!

INSTANTA DE FOND, IN MOD NELEGAL SI ABUZIV, A SUSPENDAT CAUZA.

Dealtfel, am si recuzat-o pe presedinta completului, pentru motive intemeiate, la primul termen de judecata.

Au trecut foarte multe termene in acest dosar (n.r. – 18) si nu s-a judecat nici admisibilitatea probelor. Avand in vedere tergiversarea dosarului de catre FCSB, sustinuta de presedinta completului, precum si de declaratiile lui Becali in presa, care afirma ca va aduce FCSB in insolventa in cazul in care va trebui sa plateasca, vom dispune masuri asiguratorii pentru FCSB in limita sumei solicitate de catre CLUBUL STEAUA BUCURESTI in instanţă.

FCSB nu detine nici o marca notorie STEAUA / STEAUA BUCURESTI. I s-a refuzat acest drept in 3 decembrie 2014. Au incercat prin apelul din dosarul 11509  ca sa anuleze marca noastra notorie, sa fim decazuti din dreptul de folosinta, dar instanta le-a respins cererea.

Urmeaza judecarea

FC Fcsb a câștigat dar tot a pierdut

FC Fcsb a reușit în sfârșit să câștige un proces împotriva Stelei. Dar, chiar dacă a câștigat, tot a pierdut. E vorba de procesul în care Steaua cerea anularea mărcii FC Fcsb, pe motiv că aceasta este folosită pentru a le sugera suporterilor că e vorba tot de Steaua.

Ieri, judecătorii au decis să le dea câștig de cauză oamenilor lui Becali. Au făcut-o motivând că nu există absolut nicio legătură între Fotbal Club Fcsb și Steaua București. Cele două nu seamănă, nu sună la fel și, cel mai important, nu reprezintă același lucru. 

Vă vom aduce și motivarea acestui dosar, imediat ce vom face rost de ea. Va fi doar o nouă dovadă(dacă mai e nevoie de una) că FC Fcsb nu e Steaua. De asemenea, e de așteptat ca Florin Talpan să se folosească de decizia din acest proces pentru celelalte dosare dintre Steaua și FC Fcsb. Aceasta este a treia decizie definitivă care spune că FC Fcsb nu e Steaua București.