anul nou steaua bucuresti

Ceva nou, de Anul Nou

Am intrat în 2019. Am intrat într-un an nou, care sperăm că nu va fi ca anii precedenți. Da, asta vrem de la Anul Nou, vrem lucruri noi, vrem schimbare, vrem acțiune.

Steaua București are nevoie de nou. În ultimii ani, chiar în ultimii 15 ani, clubul nostru a avut parte de aceleași lucruri: superficialitate, nepăsare, ignoranță, tăcerea neputinței și a lipsei de inițiativă, mediocritate, bătaie de joc, nesimțirea și corupția băieților deștepți. Luat ostatec de niște dubioși, cel mai mare club sportiv din România a pornit pe o spirală descendentă și pare incapabil să stopeze căderea.

La sfârșitul lui 2016, după mulți ani de luptă, Florin Talpan a reușit să obțină reactivarea secției de fotbal a Stelei. Am crezut atunci că ceva se va schimba în bine. Nu s-a schimbat. 2016 s-a făcut 2017, apoi 2018. Steaua, din păcate, a bătut pasul pe loc. Nu doar echipa de fotbal, ci întreg clubul.

Doar suporterii

Un singur lucru s-a schimbat în toți acești ani: suporterii. Sătui, suporterii steliști au luat atitudine, au început să facă gălăgie, iar lucrurile s-au pus în mișcare, deși băieții deștepți nu și-au dorit niciodată acest lucru. Ei doar au tăcut și și-au bătut joc de Steaua. Nu le-a plăcut, atunci când suporterii steliști au pus lumina reflectoarelor pe ei.

Nu e ușor să faci afaceri când lumea se uită la tine. Nu e ușor să-ți duci planurile la bun sfârșit când presa scrie despre înțelegerile pe care le ai cu diferiți infractori, despre abuzurile de putere îndreptate împotriva angajaților care refuză să se pună în genunchi, în fața hoților, sau despre proasta administrare a celui mai mare club sportiv din România. Așa a plecat un comandant, în 2018. Așa poate pleca și următorul, în anul nou.

Vigilența și implicarea suporterilor pot readuce Steaua București acolo unde îi este locul. Doar pe suporteri ne putem baza. În rest, nu avem pe nimeni.

Anul Nou să vină cu schimbare în bine

Schimbarea în bine trebuie să se vadă peste tot. Și la noi, suporterii, dar și la cei care conduc clubul Steaua. Nu mai există nicio scuză. Șefii Stelei trebuie să acționeze și să ia măsurile necesare pentru protejarea și ridicarea acestui club. Dacă nu pot să facă aceste lucruri, să plece. Dar, dacă rămân, să dea dovadă că sunt soldați adevărați și să lupte.

Steaua nu are nevoie de diplomați, de pisoi, de băieți cuminți și respectuoși cu dușmanii clubului. Noul comandant al clubului trebuie să priceapă că noi, suporterii, nu dăm doi bani pe respectul pe care el îl are pentru Gigi Becali. Și, decât să vorbească prin presă despre acest respect pentru cel mai mare dușman al clubului pe care îl conduce, mai bine să tacă.

În cel mai scurt timp, noul comandant al clubului Steaua trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a proteja clubul pe care îl conduce. Urmează procese grele și nu avem nevoie ca judecătorii să pună aceeași întrebare enervantă: ”de ce nu a protestat/a luat măsuri clubul Steaua?”

Domnule Mocanu, în Anul Nou, ați face bine să vă schimbați atitudinea pe care o aveți față de Steaua București. Ați face bine să terminați cu parcările, angajații noi, medaliile date superiorilor sau alte lucruri neimportante și să aveți grijă de clubul nostru.

Steaua București nu este jucăria nimănui. Este cel mai mare club sportiv din România și chiar mai mult.

La mulți ani, steliști!

Ca în fiecare an nou, pornim la drum cu optimism. Știm că nu va fi ușor. La Steaua, niciodată nu e. Va fi mult de muncă, va fi luptă grea, dar Steaua merită. Așa că noi nu ne vom da bătuți niciodată. Și, în cele din urmă, vom învinge!

Forza Steaua!