palmaresul stelei bucurești gabi balint steaua campion

Gabi Balint e singurul om cu cap din fotbalul românesc

Dacă nu e singurul, cu siguranță e unul dintre puținii. Și asta deoarece Gabi Balint refuză să urmeze turma, să repete minciunile care ne sunt servite zilnic. În schimb, Gabi Balint alege să gândească singur și, cel mai important, să nu se compromită și să nu se poarte ca un servitor.

E foarte greu să întâlnești un asemenea om în fotbalul românesc. Pentru că, de-a lungul timpului, mafia din fotbalul nostru a avut grijă să scape de ei, să îi gonească. Ce se întâmplă cu un jucător care nu a făcut cum au vrut impresarii sau șefii de club? Acesta e imediat exliat, forțat să se antreneze prin parcuri, iar apoi trimis prin Asia, Orientul Mijlociu sau ligile inferioare. Ce se întâmplă cu un antrenor care face la fel? Presa supusă hoților îl atacă imediat, punând sub semnul întrebării priceperea sa, iar alte echipe nu îl mai angajează.

Un bun exemplu în acest sens e Costel Gâlcă. Acesta a avut ghinionul de a antrena FC Fcsb și de a avea rezultate fără să țină cont de părerile finanțatorului. Unde antrenează Gâlcă acum? Prin Asia, pentru că în România nu are loc. Aici antrenează superstaruri precum Dică, antrenori slabi dar care știu să citească bilețelele primite din lojă.

Nimeni nu are curajul să vorbească despre această mizerie. Nimeni în afară de Gabi Balint. Recent, acesta a spus lucrurilor pe nume:

Toți oamenii care merg la FCSB se compromit. Știm asta! Și Dică s-a compromis. Iar ideea cu cartea de vizită e cu dus-întors, că mergi acolo cu un scop. Și ce dacă ai noroc și iei 2-3 trofee? Uită-te la Gâlcă, care a luat 3 trofee și nu și-a mai găsit mare lucru. Toți care merg la FCSB știu ce îi așteaptă înainte de a semna”, a zis Gabi Balint. 

Gabi Balint a distrus un mit

Prin cuvintele spuse, Gabi Balint a distrus mitul cum că echipa lui Becali nu se refuză. Expresia era, evident, „Steaua nu se refuză”, însă Becali a furat-o și pervertit-o exact așa cum a făcut și cu alte părți din identitatea Stelei. Însă, important e că Gabi Balint le-a dat peste nas tuturor sclavilor care nu văd altă echipă în Liga 1 în afară de FC Fcsb. Da, FC Fcsb se refuză, din motivele enumerate de fostul mare fotbalist stelist mai sus. Nimic nu te obligă să antrenezi FC Fcsb și, ca antrenor, nici măcar nu ai ce câștiga din antrenarea acelei echipe.

Nimeni nu poate lucra cu Becali, indiferent ce spun curajoșii care cred că sunt mai deștepți ca alții. Nimeni nu poate lucra cu Becali pentru că Becali nu vrea să lucreze cu nimeni. El nu dorește un antrenor principal la FC Fcsb, ci un sclav care să asculte poruncile. Pe scurt, Gigi Becali vrea să joace Football Manager în varianta reală. El vrea să facă echipa, el vrea să dea interviuri, el vrea să facă transferuri, dar are nevoie de un asistent care să se ocupe de părțile plictisitoare ale jocului, adică de antrenamentele zilnice. Toți cei care acceptă să meargă la FC Fcsb merg pe o poziție de antrenor secund. Cum a zis și Gabi Balint, chiar dacă acest antrenor secund ia 2-3 titluri, tot un sclav rămâne.

Și nici CV-ul nu-i va arăta mai frumos

Chiar e curios ce va spune Dică în CV-ul său. Va spune că a antrenat Steaua București? Dacă da, e clar că minte. În 2017 și 2018, antrenorul Stelei a fost Marius Lăcătuș. Iar dacă Dică va trece FC Fcsbul în CV, acolo se termină totul. Nimeni nu știe cine e FC Fcsb. Nimeni nu va angaja un antrenor care a fost secund la o echipă necunoscută, unde a fost umilit în ultimul hal de finanțator.

Gabi Balint le-a arătat adevărul celor care vor să vadă. FC Fcsb e o echipă mediocră, cu jucători slabi, cu o conducere imposibilă. Nu e un mediu bun nici pentru fotbaliști și nici pentru antrenori. Un profesionist nu are ce câștiga de aici. De fapt, echipa e doar pentru acei antrenori și fotbaliști slabi, fără ambiție, fără dorință de a realiza ceva cu adevărat important. Mergi la Fotbal Club Fcsb doar ca să te dai mare că ai jucat/antrenat o altă echipă, adică Steaua București. Adică mergi acolo ca să minți și ca să te minți. Apoi, când totul îți va exploda în față, vei putea da vina pe alții, te vei retrage la o echipă de nimic și ori vei spune că „am telefonul deschis”, ori că „m-au lucrat”. Dar acolo se oprește totul.

Oare câți vor asculta de Balint?!

Asta rămâne de văzut acum. Gabi Balint a distrus un mit, le-a arătat adevărul. Dar ce vor face fotbaliștii și antrenorii din Liga 1 cu acest adevăr? Unii, cei mai inteligenți, cu siguranță vor băga la cap. Alții, mai bătuți în cap, o vor ține pe a lor. Răzvan Lucescu, de exemplu, e reprezentativ pentru a doua categorie.

Fiul celui mai frustrat antrenor din istoria fotbalului a câștigat recent un premiu dat de Gsp. Tolo și ai lui l-au numit antrenorul român al anului, deși Lucescu Jr. nu are niciun titlu în palmares. Deși, statistic, e cel mai slab antrenor din istoria naționalei. Dar Luce Jr. e fiul lui Luce Sr. iar asta e tot ce contează pentru Gsp, care trăiește din săruturile trimise fundului lucescian.

Neîntrebat de nimeni, Lucescu jr. s-a trezit să spună că FC Fcsb e Steaua. E normal. Omul urăște clubul nostru. A învățat ura asta de la tatăl său, care spune același lucru. Dacă Becali i-ar face o ofertă, s-ar duce imediat la FC Fcsb.

Comportamentul celor ca Lucescu Jr. dau și mai multă putere cuvintelor lui Gabi Balint. Iar suporterii steliști trebuie neapărat să înțeleagă aceste lucruri.