nocturna stadionul drept la replică

Drept la replică doar când ne convine

Țineți-vă bine! Anul 2019 chiar e unul a miracolelor. Clubul Steaua București a dat ieri un comunicat de presă, un drept la replică pentru articolul publicat recent în Jurnalul Național. Comunicatul este incredibil, cu explicații rupte din manualul birocratului de top, cu text bolduit, neinteresant, dar cu o ironie fabuloasă chiar la final.

Vă spunem de la început că nu ne interesează articolul din Jurnalul Național. Cea mai mare parte a funcționarilor publici fac afaceri dubioase. Nu e nimic surprinzător aici. Ar fi fost un miracol dacă cei care conduc clubul Steaua ar fi fost curați ca lacrima. Dar așa, nimic nou.

Anul trecut, am anunțat și noi că au loc afaceri necurate la club. Am tras și noi un semnal de alarmă, când echipa a fost mutată într-un cantonament nou, fix cu o zi înaintea unui meci din play-off. S-au cheltuit și-atunci bani aiurea, chiar dacă unii au sărit ca să apere decizia șefilor clubului, motivând că totul s-a făcut prin SEAP. În fine. A trecut. S-a întâmplat, o să se mai întâmple, nu avem ce face. Așa că cel mai bine e să ne întoarcem la limbajul de lemn al acestui incredibil drept la replică dat de conducerea clubului nostru.

Cel mai drept la replică dintre toate drepturile la replică

Așa cum bine știți, Steaua Liberă a criticat de multe ori lipsa de implicare a șefilor clubului, mai ales în ceea ce privește protejarea imaginii Stelei. Așa că, vă puteți imagina că am picat pe spate când am văzut acest drept la replică. Comunicatul a fost scris și publicat ieri, a fost distribuit azi pe Facebook și cam atât.

Nimic nu a ajuns pe la vreun ziar, pe la vreo televiziune. Dar măcar a fost dat. Și chiar dacă e plin de limbaj de lemn și nu spune nimic, încheierea face toți banii (includem aici și banii dați pe ambulanță):

”Menționăm că articolul a fost scris fără a fi solicitat și punctul de vedere al CSA Steaua București, ceea ce a creat un prejudiciu de imagine clubului.”

Câtă ironie! Câtă falsitate! Ce cuvinte goale!

Două lucruri sunt importante în fraza de mai sus. Întâi, șefii Stelei ne mint, spunându-ne că sunt deranjați când presa publică ceva fără să le ceară punctul de vedere. Presa murdară publică săptămânal articole mincinoase, în care spun că FC Fcsb e Steaua. Cred că putem presupune că nu e solicitat punctul de vedere al șefilor Stelei pentru acele articole.

Dar, chiar dacă nu e solicitat, pe ei nu îi deranjează. De ani buni, șefii Stelei le permit ziaricilor să mintă suporterii steliști și niciodată nu au protestat. Până acum.

Și așa ajungem la al doilea punct important din această frază. Șefii Stelei ne spun că acest drept la replică a venit pentru că imaginea Stelei a fost prejudiciată.

Nu am văzut niciun drept la replică atunci când ziarele străine au asociat ieșirile misogine ale lui Becali cu Steaua București. Nici când ziariștii mizerabili pun palmaresul nostru în dreptul altora. Și nici când hoții din fotbalul românesc își bat joc de clubul nostru.

Dar dreptul la replică a venit acum, pentru că articolul vizează conducerea clubului, nu clubul. E bine de știut că șefii Stelei pot acționa și că acționează, atunci când trebuie să-și scape propria piele.