barajul de promovare în liga 3 națională recurs frf steaua recursul stelei

Să nu uităm că Steaua București a promovat deja în Liga 3

În urma articolului publicat ieri, unii steliști au fost mirați de faptul că FRF a făcut un lucru pe care l-a amânat timp de aproape 16 ani, și anume a publicat informațiile reale ale celor de la FC Fcsb. Însă nu trebuie să ne mire acest lucru. Să nu uităm, Steaua București a promovat deja și, orice s-ar întâmpla, la anul va juca în Liga 3.

Promovarea în Liga 3 a fost câștigată în septembrie, când echipa U19 a Stelei și-a câștigat grupa și a intrat în Liga Elitelor. Conform regulamentelor FRF, dacă un club are echipă de tineret în Liga Elitelor, poate să își înscrie și o echipă de seniori în Liga 3.

Unele cluburi (Unirea Alba Iulia) au profitat deja de acest regulament și s-au înscris în Liga 3. Astfel, presupunând că Burleanu & Co. nu vor mai schimba din nou regulamentele, pentru a-i face rău Stelei, clubul nostru va juca și el, la anul, în Liga 3.

Totuși, promovarea pe calea Ligii Elitelor nu e neapărat una pe care Steaua să și-o dorească. Dacă promovează așa, echipa noastră va fi obligată să folosească în fiecare meci trei jucători sub 19 ani și încă 5 sub 21 de ani. Aceasta este una din regulile care trebuie îndeplinite pentru a fi primit în Liga 3, prin Liga Elitelor. Este, de asemenea, o piedică importantă pentru promovarea în Liga 2, obiectiv pe care Steaua îl va avea cu siguranță la anul.

De aceea, soluția cea mai bună e ca Steaua să câștige Liga 4 și să promoveze fără a se folosi de Liga Elitelor. Iar Lăcătuș și băieții pot realiza acest obiectiv.

FRF știe că Steaua va juca în Liga 3 la anul

Așa cum am spus, important e să știm că, la anul, vom juca cu siguranță în Liga 3. De ce e important? Pentru simplul fapt că intrarea în Liga 3 ne va aduce foarte multe beneficii.

Pe lângă bani mai mulți din sponsorizări, pe lângă un număr mai mare de fani la stadion, pe lângă televizarea meciurilor, va mai fi și situația neplăcută în care se va afla federația. Burleanu nu va mai putea ignora solicitările Stelei în ceea ce privește palmaresul, de exemplu.

Palmaresul Stelei include cele 21 de titluri naționale, Cupa Campionilor, Supercupa Europei, 20 de Cupe ale României și 4 Supercupe ale României. Odată ce clubul nostru va fi afiliat la FRF cu o echipă de seniori, federația nu va mai putea ignora solicitările și actele trimise de Florin Talpan. Palmaresul Stelei va fi recunoscut automat, așa cum s-a întâmplat în alte cazuri (Craiova, Oțelul, etc.). Și asta se va întâmpla indiferent că procesul pentru recunoașterea palmaresului va lua sfârșit sau nu.

FRF încearcă acum să drege busuiocul. Nu are de ales. A pariat pe un pierzător și a pierdut chiar tot. Dacă va continua să nedreptățească Steaua, se va alege cu o plângere la TAS. Atenție! E adevărat că FRF își amenință cluburile afiliate cu dezafilierea, pentru a le forța să nu meargă la instanțe civile. Dar, în cazul nostru, TAS-ul e chiar varianta cea mai proastă pentru FRF.

Dacă Steaua merge la TAS, cu o plângere împotriva FRF, scandalul care va lua naștere la UEFA va fi imens. FRF nu dorește acest lucru. Ieri, au făcut primul pas pentru a-l evita. Vor urma alții.