oile fcsb

FC Fcsb pierde procese, dar și acționari

Poate nu o să credeți, dar cele două sunt legate. De fiecare dată când pierde un proces important, FC Fcsb pierde și acționari. Mai mult, ultimele două plecări arată cât de disperată este situația la clubul din Mogoșoaia.

Becali a anunțat în această săptămână că familia Geambazi a părăsit FC Fcsbul, dându-i acțiunile înapoi. Acum câteva luni, când au apărut primele zvonuri legate de intențiile Geambazilor, același Becali a urlat că ”Vasi îmi dă înapoi acțiunile când vreau eu, nu când vrea el.” Dar se pare că nu a fost așa. Speriați de cele 37 milioane de euro pe care ar trebui să le plătească pentru prejudiciul produs Stelei, cei doi Geambazi și-au luat jucăriile și au plecat.

Alți doi acționari au plecat de la FC Fcsb după înfrângerea din dosarul pentru numele Steaua

Timp de vreo 15 ani, familia Geambazi nu a avut nicio problemă în a ține acțiunile FC Fcsbului pentru Becali. Au făcut-o fără să spună nimic, la propriu. Deși erau șefi în acte, l-au lăsat pe Becali să se dea drept ”patron”.

Poate că puțini știu acest lucru, însă, pe lângă Vasi și Constantin Geambazi, FC Fcsb a mai avut alți doi acționari: Marius ”Mache” Ianuli și Tomaida Bădescu. Cei doi au avut mai puține acțiuni, dar și mai puțini bani ca cei doi Geambazi. Au plecat de la FC Fcsb în 2017, după ce clubul lui Becali a pierdut procesul pentru numele Steaua. Dovada mai jos:

acționariacționariacționari

Cum au simțit că barca ia apă, Bădescu și Mache și-au luat tălpășița. Era normal. Încă de la început se știa că cei 4 acționari nu sunt altceva decât un scut pentru Becali, pentru ca acesta să nu pățească nimic în cazul în care FC Fcsb e trasă la răspundere pentru mizeriile făcute. Probabil că nu s-au gândit niciodată că s-ar putea ajunge aici. Dar s-a ajuns. Corabia FC Fcsbului stă să se scufunde. Nimeni nu vrea să se scufunde cu ea.

Dar e interesant prețul acțiunilor. Cele 3300 de acțiuni (100% din capitalul social al FC Fcsb) au o valoare de 3.300.000 lei, adică puțin peste 700 de mii de euro. Cam departe de cele 150 de milioane euro la care Becali își evaluează ”noul” club.
elefant.ro

FC Fcsb se rupe în bucăți

În ultimii 2 ani, FC Fcsb a trecut prin multe schimbări. Dintre acestea, schimbarea totală a acționariatului e cea mai puțin interesantă. Mult mai interesante sunt schimbarea sediului (vara trecută, clubul din Mogoșoaia și-a mutat în sfârșit sediul la București) dar și apariția FCSB Academy.

FCSB Academy este un club sportiv diferit de FC Fcsb, așa cum arată și actele de la Ministerul Tineretului și Sportului. Evident, aceasta are legătură cu FC Fcsb, fiind de altfel patronată de Vasi Geambazi. Asta dacă numele nu e destul pentru a face legătura.

certificat identitate sportiva fcsb academy

Mai multe ziare au scris deja că FCSB Academy este academia de fotbal a Fcsbului, ceea ce înseamnă că juniorii săi sunt pregătiți pentru FC Fcsb. Iar juniorii de la FCSB Academy se antrenează chiar în Berceni, în aceeași bază pe care o folosește și Fcsb. Și aici apare partea interesantă. Baza, despre care Vasi Geambazi spunea că a costat 2,5 milioane euro, aparține FCSB Academy, nu FC Fcsbului. Interesant dar logic.

În momentul în care FC Fcsb va pierde procesul pentru prejudiciu, întreaga investiție a lui Geambazi va fi în siguranță. Acesta nu va pierde niciun ban.

”Am preluat toate acțiunile acum 3 zile. S-au întâmplat niște lucruri, nu vreau să vorbesc mai mult pe tema asta. Numai că am zis că, dacă e să răspundă cineva, să răspund numai eu,” a spus Gigi Becali la Digi Sport Matinal, în această săptămână.

Cuvintele lui Becali spun aproape la fel de multe ca faptele rudelor sale. Sfârșitul Fcsbului se apropie cu pași rapizi. Ca niște șobolani, oile părăsesc corabia.