steaua - dinamo

Handbal: Steaua – Dinamo, 26-25 (15-12) – Armata le-a dat iar papară

Steaua – Dinamo e un eveniment de cel mai înalt nivel indiferent de sport, de locul unde s-ar juca, de pozițiile ocupate în clasament sau orice altceva. Și asta deoarece Steaua – Dinamo este cea mai importantă rivalitate sportivă din sportul românesc. Astăzi, la Focșani, cele două cluburi s-au războit pentru un loc în finala Cupei României la handbal.

Steaua – Dinamo în tribune

Cum se întâmplă de multe ori, meciul a început în tribune. Fiecare echipă a primit câte 200 de bilete. Astfel, la Focșani, 400 de steliști și dinamoviști au arătat ce înseamnă o rivalitate adevărată.

Nesurprinzător, duelul galeriilor a trecut de la vorbe, la fapte. Steliștii au sărit la dinamoviști. Dinamoviști au fugit. Jandarmii au dat cu gaze și au evacuat sala.

În țări civlizate, evenimente importante precum un Steaua – Dinamo au loc pe stadioane mari sau în săli de mii de locuri. La noi, însă, sunt preferate spațiile mici, unde suporterii pot fi înghesuiți, ca niște sardine. Dacă se ajunge la incidente, e vina lor, nu a organizatorilor. Și toată lumea merge mai departe, fără a învăța ceva.

În urma incidentelor, meciul de handbal dintre Steaua și Dinamo a fost amânat timp de 90 de minute, iar suporterii au fost dați afară din tribune.

Sportul e făcut pentru suporteri. Dar, dacă suporterii sunt goniți și batjocoriți, să nu vă surprindă când veți ajunge să vedeți doar stadioane și săli goale.

Steaua – Dinamo pe teren

Deși Dinamo a marcat primul gol al meciului, începutul partidei a fost dominat de steliști, care s-au desprins rapid la 7-3, grație evoluțiilor excelente ale lui Vegar și Florea. A urmat un recital al portarului Babasafari, iranianul Stelei devenind un zid impenetrabil în fața atacurilor dinamoviste. Nici chiar o minge puternică primită în plină figură nu l-a oprit pe Babasafari, acesta reușind să le provoace mari frustrări câinilor prin forma sa excelentă.

Din păcate, atacul stelist s-a relaxat prea mult pe final de repriză. Câinii au reușit să revină, dar nu destul cât sâ întoarcă scorul. La pauză Steaua conducea Dinamo cu scorul de 15 la 12.

E important să menționăm că echipa roș-albastră s-a prezentat la meci cu doar 12 jucători, în timp ce căinii au avut 16 oameni pe foaia de joc. Oboseala acumulată în timpul sezonului și meciurile dure din SEHA League, unde Steaua a terminat pe locul 6 din 10, au făcut ca antrenorul Ovidiu Mihăilă să nu poată conta pe nu mai puțin de 7 sportivi pentru meciul de azi.

Repriza secundă a început tot cu Dinamo în atac și tot cu Babasafari arătându-le câinilor că poarta e închisă. Pentru a-l răsplăti, Grbovic a deschis scorul reprizei.

Simțind că pot scăpa meciul din mână, câinii au devenit mai atenți, mai agresivi. Conduși de Hugo Descat, cel mai bun dinamovist al partidei, aceștia au reușit să reducă din diferență.

Finalul partidei

Pe finalul meciului, oboseala a început să se resimtă în rândul roș-albaștrilor. Cu 5 minute înainte de final, profitând și de desele eliminări ale jucătorilor steliști, câinii au restabilit egalitatea pe tabelă, 25-25.

Dar un Steaua – Dinamo nu ține cont de nimic, deci nici de oboseală. ”Militarii” au strâns din dinți, au găsit resursele necesare și, cu Babasafari, un înger păzitor în poartă, s-au ridicat din nou.

”Luptă Steaua!”, au început să cânte spectatorii neutri din sală, iar Steaua a luptat.

Steaua – Dinamo s-a terminat cu scorul de 26-25, iar roș-albaștrii au reușit calificarea în finala Cupei României, pe care o va juca contra celor de la Poli Timișoara.

Felicitări, băieți!

Forza Steaua!

 

Captură foto: tvr.ro/