fc fcsb - steaua bucurești

Liga Elitelor – FC Fcsb – Steaua București, 3-3 (0-2)

În prima etapă din acest sezon al Ligii Elitelor, echipa U19 a Stelei București a pierdut împotriva celor de la FC Fcsb SA, meciul fiind puternic influențat de un arbitraj cât se poate de ostil echipei militare. De un asemenea arbitraj a avut parte și partida din returul campionatului. Însă, din fericire, de data asta nu a fost destul.

Steaua a deschis scorul în minutul 20, când, după un atac stelist, portarul fcsbist a fost umilit cu un lob de toată frumusețea. S-a făcut 2-0 în minutul 32, când un mijlocas stelist a recuperat o minge la mijlocul terenului, a dat o pasă printre către un coleg din atac iar acesta, rămas singur cu portarul, l-a executat fără milă. La pauză, scorul meciului FC Fcsb – Steaua București era 0-2.

În repriza secundă, FC Fcsb a introdus în teren cel mai periculos jucător al său, arbitrul.

În a doua repriză, Fotbal Club Fcsb a reuști să reducă din diferență, cu mult noroc, dintr-o lovitură liberă. Steliștii au reacționat imediat, pornind câteva contraatacuri periculoase. În minutul 50, Steaua a avut și un penalty nedat, arbitrul partidei refuzând să sancționeze un fault făcut în careu de apărătorii fcsbiști, după un corner.

În minutul 55, Fotbal Club Fcsb a reușit să restabiliească egalitatea, 2-2. Însă pierderea avansului de 2 goluri nu i-a speriat pe tinerii steliști. Aceștia au continuat să joace ofensiv, în viteză, și au trecut din nou în avantaj în minutul 60, când unul din atacanții militari a trecut ca prin brânză prin apărarea fcsbistă și a dat mingea pe lângă portar. Fotbal Club Fcsb – Steaua București, 2-3, spre disperarea lui Vaslile Geambazi și a puținelor oi de pe stadionul din Berceni.

Arbitrul partidei a acordat mult mai mult decât tradiționalul 5% pentru gazde, preferând să fluiere orice cădere fcsbistă și să ignore orice atac asupra steliștilor. Așa s-a întâmplat și în minutul 72, când o lovitură în plină figură primită de un fotbalist militar a fost trecută cu vederea, deși arbitrul partidei era la doar câțiva metri distanță.

La faza următoare, un fcsbist a căzut în apropierea careului Stelei, deși fundașul stelist a lovit doar mingea. Arbitrul a dat din nou lovitură liberă, iar FC Fcsb a restabilit egalitatea.

Faza amuzantă a partidei FC Fcsb – Steaua București

Punctul culiminant al partidei a avut loc în minutul 80. FC Fcsb a bătut un corner, iar doi fotbaliști de-ai oilor s-au dat cap în cap în careul stelist. A fost momentul când inimile au înghețat în oile din afara gazonului. Toate s-au uitat către arbitru, cerșind penaltyul. Din fericire, acesta nu s-a dat.

Steaua a încheiat partida în atac. Cu mai multă atenție și cu un arbitraj corect, tinerii steliști ar fi putut câștiga acest meci. Au demonstrat însă că sunt capabili de mai mult, crescând mult în joc față de tur și având o evoluție foarte bună, pe un teren greu.