Ghencea Stadion Steaua

De ce nu are voie FC Fcsb să joace în Ghencea

Recent, la o emisiune TV realizată de ProSport, ministrul Leș a declarat că noul stadion Steaua va fi doar pentru Steaua și în niciun caz pentru FC Fcsb SA. A fost o declarație de bun simț, făcută fără nicio intenție de scandal, de către un ministru care a încercat să câștige puțin capital de imagine înainte de alegeri. Însă, cum se întâmplă de obicei, FC Fcsb și presa-i aservită au sărit în aer.

La emisiunea realizată de ProSport, ministrul Leș s-a comportat ca un politician, nu ca șeful unui minister care a avut de pierdut din cauza lui Becali. S-a ferit de subiectul ”Steaua vs. FC Fcsb”, a încercat să pară obiectiv, iar declarația legată de stadion a zis-o cu jumătate de gură. Un suporter stelist chiar i-ar putea reproșa ușor faptul că nu a venit cu mai multe detalii la el, pentru a clarifica acest război, pentru a informa corect suporterii. Însă cei care fac reproșurile sunt fcsbiștii!

La DigiSport, Duckadam s-a plâns că nu e corect, că ar trebui să fie primiți și ei în Ghencea și că i se pare o decizie politică. În fraza imediat următoare, același Duckadam a recunoscut că, pe vremea premierului Ponta, s-a dus la acesta și i-a cerut să ajute FC Fcsbul în disputa cu Steaua. Fostul mare portar al Stelei chiar a detaliat, menționând că Victor Ponta i-a explicat că legile nu-i permit să îl ajute. Niște ziariști profesioniști ar fi întrebat ce căuta Duckadam la Ponta și de ce îi cerea ajutor. Ce fel de ajutor? Steaua și FC Fcsb se judecau în instanță. Și deja intrăm pe un teren periculos al traficului de influență.

Dar aceste detalii nu au mai contat. A contat doar că, pe bună dreptate, FC Fcsb are interzis în Ghencea.

De ce nu are voie FC Fcsb să joace în Ghencea

E normal ca FC Fcsb să nu aibă voie în Ghencea. E normal chiar ca această echipă să aibă parte de un tratament discriminatoriu din partea Stelei, în ceea ce privește această problemă. Și asta deoarece există un șir lung de exemple în care FC Fcsb a dat dovadă de rea credință în relația cu Steaua.

  1. Pe vremea când juca în Ghencea, s-a întâmplat de multe ori ca FC Fcsb să nu plătească chiria sau utilitățile. Banii au fost recuperați în urma unor procese câștigate de Florin Talpan.
  2. Pe vremea AFC-ului, Becali și Păunescu, care conduceau acest non-profit, au refuzat să plătească datoriile pentru nocturna stadionului. Aceste datorii trebuiau plătite de AFC, fiind parte din înțelegerea făcută de această entitate cu Steaua. Însă datoria nu a fost plătită, înțelegerea fiind astfel încălcată, Steaua a fost executată silit iar Becali s-a prezentat la licitație, achiziționând nocturna la un preț cu mult sub valoarea sa. A fost o manevră prin care acesta și-a bătut joc de Steaua, luându-i practic nocturna. Repetăm, non-profitul AFC avea obligația de a achita acea datorie, ca parte a înțelegerii făcute cu clubul Steaua. Becali era vice-președinte al acelei asociații. Mai multe detalii despre această poveste aici.
  3. Becali jignește Steaua în mod constant. Jignește foștii sportivi steliști, angajații clubului, etc. Chiar mai mult, prin acțiunile și declarațiile sale, acesta murdărește aproape în fiecare an numele Stelei, târându-l prin tot felul de scandaluri rasiale, homofobe, xenofobe, misogine, etc.
  4. Suporterii echipei lui Becali înjură și ei Steaua în mod constant.
  5. Pe lângă prejudiciile de imagine, Becali și clubul său au provocat și prejudicii financiare clubului Steaua. E vorba despre prejudiciul de 37 de milioane euro, care a rezultat din folosirea abuzivă și ilegală a mărcii Steaua timp de mai bine de un deceniu.

Dacă vreți stadioane plătite din bani publici, căutați în altă parte

De ce își dorește Becali să joace în Ghencea? E simplu. Pentru a continua minciuna cum că FC Fcsb SA, echipă înființată în 2003, e Steaua București. Așadar, conducătorii clubului Steaua au datoria de a nu primi FC Fcsb în Ghencea. A-i primi înseamnă a-ți bate joc de propriul club.

Însă pe Duckadam îl deranjează faptul că noul stadion Steaua e construit cu bani publici, adică și cu cei 50 de bani de la el. Nu e o problemă, înțelegem. Și chiar ne oferim să rezolvăm noi această problemă, în numele clubului Steaua.

Pentru a evita orice dezamăgire pe care ar putea-o suferi domnul Duckadam, ne oferim să plătim noi, din buzunarele noastre, cei 50 de bani pe care domnia sa i-a dat pentru construcția stadionului Steaua. Nu doar asta, dar ne oferim să plătim câte 50 de bani către fiecare angajat Fcsbist, pentru ca aceștia să nu se simtă nedreptățiți. Iar pentru Becali o să plătim dublu, adică 1 leu întreg, pentru că știm că el are funcție dublă în club, fiind atât patron cât și antrenor.

Așteptăm ca domnul Duckadam să ne contacteze, pentru a ne spune în ce cont să trimitem cei 50 de bani.

În încheiere, le oferim celor de la FC Fcsb și o soluție pentru problema lor, complet gratuit. Dacă vreți să jucați pe un stadion făcut din bani publici, mergeți în Giulești. Și acel stadion e făcut tot din fonduri publice, iar cu acei băieți chiar aveți ceva în comun: cu toții sunteți dușmani ai Stelei.