rapid

Rapid București nu mai există. Ce înseamnă asta pentru Steaua

.Cu un singur proces, ProSport a închis Rapidul. Sau, mai bine zis, rapidiștii s-au închis singuri, pentru că ei au pornit procesul și tot ei l-au pierdut, rămânând oficial fără nume și punând practic cruce echipei Rapid București.

O scurtă explicație

În octombrie, anul trecut, ProSport a anunțat că echipa FC Rapid 1923 SA, rebotezată astfel după ce a purtat pentru doar câteva luni numele FC R, nu are voie să folosească numele ”Rapid București”. ProSport a făcut anunțul bazându-se pe rezultatul unui proces pornit de un suporter rapidist acționar la FC Rapid, Adrian Matei.

Suporterul a cerut ca lichidatorul judiciar Mihai Florea să nu fie lăsat să modifice numele cu care societatea aflată în faliment era înregistrată la Registrul Comerțului. Iar judecătorii i-au dat dreptate. Nu e legal ca la Registrul Comerțului să existe două societăți cu același obiect de activitate și aceeași denumire.

E greu de înțeles cum a fost acceptată în primul rând schimbarea denumirii FC R în FC Rapid 1923 SA, dar asta nu ar trebui să ne mai surprindă, având în vedere șmecheriile făcute de fosta Academie Rapid anul trecut. Însă această grabă de a schimba denumirea s-a dovedit în cele din urmă fatală pentru ei. Nu doar că FC Rapid 1923 SA trebuie să renunțe la acest nume, dar, chiar dacă numele FC Rapid e radiat de la Registrul Comerțului, trebuie să treacă încă doi ani de zile pentru ca acesta să poată fi folosit din nou.

Noul FC Rapid a dat ProSport în judecată și a pierdut

După publicarea articolului de mai sus, șefii FC Rapid 1923 SA au dat în judecată ProSportul. Nu e clar de ce. E posibil ca foștii academicieni să fi sperat că vor avea parte din nou de ajutor de ”mai sus”. Sau poate au făcut-o în speranța că presiunea îi va convinge pe cei de la ProSport să retragă articolul. Problema e că totul s-a întors împotriva lor.

În această săptămână, a venit rezultatul acestui proces. ProSport a câștigat, judecătorii respingând cererea foștilor academicieni ca neîntemeiată.

Cu această decizie, FC Rapid este mort și îngropat. În acest moment, nu există absolut niciun motiv ca această entitate să fie considerată Rapid București.

De ce cu această decizie? Pentru simplul fapt că, dacă ar fi lăsat totul așa cum era, nimeni nu ar fi ținut cont de decizia din octombrie. FRF nu ar fi ținut cont. Presa cu siguranță nu ar fi ținut. Însă, acum că FC R și-a tras singură un glonț în cap, orice argument pe care această echipă l-ar fi putut folosi pentru a susține că e Rapid nu mai are nicio valoare.

Ce înseamnă asta pentru Steaua

Procesul pierdut în această săptămână de FC R este important și pentru Steaua, chiar dacă, la prima vedere, poate părea că nu este. ProSport a câștigat mergând la judecată cu un singur lucru: decizia judecătorească pe care jurnaliștii săi s-au bazat când au scris articolul.

Trebuie să spunem că deși au pierdut, șefii FC R-ului au procedat bine. Au căutat să își apere clubul, să facă să fie bine pentru ei. Să fi fost în cazul Stelei, să fi avut ei deciziile judecătorești de partea lor, ar fi câștigat.

Nouă, ca suporteri steliști, nu ne rămâne decât să ne întrebăm de ce conducătorii clubului nostru nu acționează în judecată acele ziare și televiziuni care dezinformează.

Astăzi, Steaua a dat un comunicat prin care a ținut să dea replică unui articol apărut în ProSport. În încheierea sa a apărut următoarea frază:

”Menționăm că articolul a fost scris fără a fi solicitat și punctul de vedere al CSA ,,Steaua București”, ceea ce a creat un prejudiciu de imagine clubului.”

E interesant că un articol în care sunt scoase în evidență gafele șefilor clubului aduce prejudicii Stelei, dar sutele de articole și reportaje despre ”Steaua Armatei”, ”CSA” sau ”Steaua lui Lăcătuș”, articole și reportaje prin care se sugerează că echipa noastră nu e Steaua, sunt în regulă.

Nu, nu sunt. Șefii clubului nostru ar trebui să strângă rândurile, să își bage mințile în cap și să își facă treaba pentru Steaua. Chiar dacă nu ne place să recunoaștem, dacă clubul nostru avea acum o conducere precum cea a FC R, eram mult mai departe.

Dacă Steaua nu ia măsuri, ziare precum Gsp sau televiziuni precum ProTv și Sport.ro nu vor renunța niciodată la practicile lor odioase, în goana după trafic și vizualizări. Iar clubul nostru poate lua măsuri. Cu deciziile judecătorești primite până acum, poate opri dezinformarea din presă. Trebuie doar să vrea.