transferuri

Repetenți la transferuri. Să sperăm că doar aici

Perioada de transferuri pentru Liga 4 a luat sfârșit. Deși nu ne place, trebuie să recunoaștem că, dintre echipele care se bat la promovare, Steaua s-a mișcat cel mai rău. Astfel, deși echipa noastră se află acum pe primul loc, intrăm în play-off cu emoții. Să sperăm că sunt doar emoții de suporteri, ale unor oameni care își doresc să vadă Steaua înapoi la locul ei cât mai repede.

În perioada de transferuri din iarnă, Steaua a renunțat la mai mulți fotbaliști. Dintre aceștia, patru erau de profil ofensiv. E vorba de Târnăcop, Badea, Popa(atacant de la U19) și Mirea, unul dintre golgeterii echipei. Am sperat ca, în locurile lăsate libere de ei, să fie aduși fotbaliști valoroși. Am sperat să fie adus măcar un atacant valoros și ne-am bucurat când am aflat că Steaua discută cu Marius Pena. Din păcate, acel transfer nu s-a materializat.

În schimb au fost aduși jucători defensivi: doi portari (Mihai Plăcintă şi Alexandru Drăguşin), doi fundași(Florin Stoica și Victor Manu) și un mijlocaș la închidere (Cosmin Mihai). Steaua a ajuns astfel să depindă de un număr limitat de fotbaliști care pot marca în mod constant. E vorba de Robu, Răsdan și Predescu. Iar această situație nu e neapărat cea mai bună pentru noi. E destul să lipsească doi din cei trei, iar meciurile Stelei vor deveni cu siguranță mult mai dificile.

Refuzând să facă transferuri, conducerea își asumă în totalitate răspunderea promovării

Carmen s-a întârit puternic. Dinamo a adus și ea doi foști dinamoviști, iar Progresul a încercat să țină pasul cu primele două(rămâne de văzut dacă a și reușit). Cert este că play-off-ul va fi foarte diferit de sezonul regular. Steaua va da peste echipe care au adăugat câteva plusuri față de ce au arătat până acum.

Dacă echipa noastră va avea pregătirea și valoarea necesare pentru trece peste aceste echipe cu loturi îmbunătățite, promovarea e a noastră iar Lăcătuș și conducerea vor merita toate felicitările noastre, pentru realizarea unei performanțe cu investiții minime.

Nu vrem să ne gândim la cealaltă variantă. Însă, chiar dacă sezonul nostru a început cu un scandal din care am aflat că din contractul lui Marius Lăcătuș au fost scoase clauzele de obiective, în cazul unui eșec, este evident câ întreaga conducere va trebui să părăsească clubul și să lase locul altora, mai bine pregătiți. Iar aici nu e vorba doar de conducerea tehnică, ci și de cea administrativă (colonelul Bixi-Pompiliu Mocanu a ținut morțiș să se fotografieze cu noul transfer, Victor Manu, așa că trebuie să își asume și el răspunderea pentru rezultatele echipei).

Ca suporteri, luăm în calcul toate variantele, dar sperăm la ce e mai bine. Ne dorim promovarea și vom fi alături de Lăcătuș și echipă, pentru a-i ajuta, așa cum pot suporterii să își ajute favoriții. 

Pe ultima sută de metri

Mai sunt 6 etape până la play-off. Steaua va întâlni echipe slabe (AFC Rapid, Real Crângași, Victoria București, AS Tricolor, Comprest GIM, Asalt). Dat fiind lotul subțire, să sperăm că nu vom avea parte de accidentări în aceste meciuri.

Cu câteva transferuri făcute în această iarnă, astăzi nu mai aveam emoții. Ba chiar ne puteam face o idee despre ce ar mai fi nevoie pentru a ataca promovarea în Liga 2, la anul. Din păcate, se pare că suntem blestemați ca liniștea să lipsească din viețile Stelei și ale steliștilor.

Băieți, aduceți-ne promovarea! Forza Steaua!