Victoria București - Steaua București

Victoria București – Steaua București: 0-3 la masa verde

E greu de înțeles de ce ar vrea cineva să-și denumească echipa după cea care a fost cândva a miliției române. Totuși, Victoria București există. Și chiar dacă nu e Victoria miliției, adversara de azi a Stelei a preluat o mare parte din comportamentul lipsit de onoare al acesteia. Din fericire, băieții lui Lăcătuș au trecut cu bine și peste acest meci, câștigând fără probleme cele 3 puncte.

Steaua București: 22. Horia Iancu (cpt.) – 5. Alin Iordache, 4. Ștefan Pădureț, 20. Bogdan Sitaru, 2. Victor Manu – 21. Ghiță Constantinescu, 11. Cosmin Mihai – 6. Lucas, 10. Alin Predescu, 17. Alin Robu – 9. Matheus

Rezerve: Drăgușin – Zamfir, Stoica, Aldea, Vîlcea, Nițu, Ilie

Antrenori: Marius Lăcătuș și Ștefan Iovan

Box, nu fotbal

Victoria București a luat bătaie de la Steaua. Și a luat-o bine de tot. În primele 35 de minute, băieții lui Lăcătuș au marcat de 5 ori. Matheus a deschis scorul în minutul 11, apoi au urmat încă patru goluri marcate de Predescu (min. 17), Iordache (min. 19),  Matheus din nou (min. 30) și Ghiță Constantinescu (min. 33).

Avalanșa de goluri steliste i-a făcut KO pe cei de la Victoria, care au cedat nervos. În minutul 35, după o intrare mai dură asupra unui stelist, a pornit o încăierare, Cosmin Mihai fiind lovit cu pumnul în față de un adversar. Fotbalistul stelist a căzut la pământ și a stat acolo minute bune. Meciul a fost întrerupt o bună perioadă de timp, fiind reluat abia după ce arbitrul a dat afară doi jucători de la Victoria.

Deși Steaua joacă de 2 ani în Liga 4, acesta a fost primul meci în care echipa noastră poate spune că a întâlnit într-adevăr adversari de nivelul acestei ligi. Până la pauză, steliștii l-au răzbunat pe Cosmin Mihai (înlocuit cu Aldea) și au mai marcat de două ori (Lucas și autogol).

După pauză, Steaua a continuat să marcheze. Lucas (min. 49) și Robu (min.56) au dus scorul la 9-0 pentru Steaua. Apoi, Victoria a aruncat prosopul. Unul din jucătorii adverși s-a accidentat, nu a mai putut continua, iar arbitrul a decis oprirea meciului. Cel mai probabil, Steaua va câștiga partida cu 3-0.

Un meci cu bune și rele

Din păcate, de ceea ce ne-am temut cel mai mult nu am scăpat. Am sperat ca jucătorii Stelei să nu fie accidentați în meciurile rămase, însă fix asta s-a întâmplat astăzi.

Încă nu știm cât de gravă este accidentarea lui Cosmin Mihai. O lovitură luată în plină figură nu e niciodată o accidentare ușoară. În cazul unei fracturi, e greu de crezut că fotbalistul nostru va mai putea juca în perioada următoare.

Partea bună a meciului cu Victoria a fost evoluția lui Lucas. Așa cum am anticipat în avancronică, brazilianul a fost urcat la mijloc. Mai mult, acesta a primit libertate de mișcare peste tot terenul. Astfel, Lucas a părut astăzi un nou Florentin Dumitru.

La fel ca ”Gibonul”, pe vremuri, Lucas a fost o surpriză plăcută care a semănat permanent panică printre apărătorii adverși. Cu două goluri marcate și o pasă de gol, brazilianul a fost jucătorul meciului. Iar forma sa excepțională ne face să fim foarte optimiști în ceea ce privește play-off-ul.

 

Later Edit: AMFB a decis ulterior ca meciul să fie câștigat de Steaua cu scorul de pe tabelă, 9-0.