progresul 2005 steaua

Cronică de Cupă: Steaua București – Progresul 2005, 6-3 (2-1)

Steaua București s-a calificat în finala Cupei României, faza pe București, după ce a învins Progresul 2005. Echipa noastră va juca finala contra celor de la Carmen.

Steaua București: 22. Horia Iancu – 5. Alin Iordache, 4. Ștefan Pădureț, 15. Florin Stoica, 2. Victor Manu – 8. Alexandru Aldea, 16. Adrian Vâlcea – 14 Adrian Ilie, 17.Robu Alin, 6. Lucas Caetano – 9. Matheus 

Rezerve: Plăcintă – Zamfir, A. Nițu, Sitaru, V. Nițu, Tudor

Antrenori: Marius Lăcătuș și Ștefan Iovan

Trebuie spus că primele două goluri ale meciului au fost înscrise de cei de la Progresul 2005. Din fericire, primul din aceste goluri a fost un autogol, marcat în minutul 20, autogol care a adus Steaua în avantaj. Din păcate, avantajul nu a ținut mult. În minutul 23, Victor Manu a faultat în careu, arbitrul a dictat penalty iar Progresul 2005 a egalat.

Însă Steaua prinsese deja gustul golului. Așa că băieții lui Lăcătuș au ieșit la joc, au atacat, iar în minutul 30 au trecut din nou în avantaj, după încă un gol marcat de brazilianul Lucas. Până la pauză, nu s-a mai schimbat nimic, așa că Steaua a intrat la cabine având 2-1 pe tabelă.

O repriză nebună!

Repriza secundă a început cum nu se putea mai bine pentru Steaua, Adrian Ilie marcând pentru 3-1, în minutul 46. Însă Progresul 2005 nu era dispusă să depună armele și chiar a reușit să reducă din diferență în minutul 55, când a marcat și a dus scorul la 3-2. Totuși, steliștii nu au fost deloc impresionați. După numai un minut de joc, au făcut 4-2, prin Robu.

A fost momentul în care se pare că pofta de gol a pus stăpânire pe întreg terenul 5 din complexul sportiv Steaua. Profitând de somnul care a cuprins apărarea stelistă, Progresul 2005 a marcat din nou, la doar un minut după golul lui Robu, făcând 4-3. Iar pentru ca Steaua să nu rămână datoare, a marcat și ea, prin Matheus, la faza imediat următoare.

Nebunie! 4 goluri în doar 4 minute, iar tabela arăta scorul de 5-3 după prima oră de joc.

A urmat o scurtă perioadă de liniște, apoi Steaua a apăsat din nou pe pedala de accelerație. Matheus a dus scorul la 6-3 în minutul 68, înlăturând orice emoție și stabilind practic echipa care va ajunge în finală.

Până la final, scorul nu s-a mai schimbat. Steaua a învins Progresul 2005 și s-a calificat în finală după un meci frumos, spectaculos și cu multe goluri.

Finala Cupei României, faza pe București, va avea loc în luna iunie. Steaua va întâlni Carmen.

Forza Steaua!