Vă rugăm, treziți-l pe Răzvan Burleanu

Într-un discurs ținut astăzi, cu ocazia semnării unui parteneriat între FRF și Ambasada SUA în România, Răzvan Burleanu a demonstrat din nou că este complet paralel cu fotbalul. Acesta a cerut din nou clarificarea prin legi a problemei brandurilor sportive românești, ignorând din nou deciziile judecătorești.

Partea amuzantă e că declarațiile lui Răzvan Burleanu au fost făcute în cadrul unui eveniment care avea ca scop celebrarea Zilei Drepturilor de Autor. Dar chiar și așa, președintele FRF a ignorat în totalitate fix ideea de drept de autor.

”Probabil aţi auzit de acest scandal FCSB versus Steaua. Sau când e vorba de branduri care au dispărut din fotbalul românesc şi pur şi simplu avem dificultatea de a le recupera, fiindcă nu ştim cui aparţin, pentru că noi nu ne-am pus problema în felul acesta atunci când a venit vorba să vorbim despre branduri. Şi asta se întâmplă… Vezi şi Craiova, situaţia de la Timişoara. Bineînţeles că avem nevoie de un cadru legislativ în acest sens şi mă bucur că avem reprezentanţi ai Parlamentului României (n.r. în sală). În mod cert ai nevoie de regulamentele Federaţiei, dar nu sunt suficiente. Ai nevoie de un cadru legislativ care să protejeze. Azi, avem un cadru legislativ total neadaptat din partea pieţei”, a declarat Răzvan Burleanu.

Pe ce lume trăiește Răzvan Burleanu?

răzvan burleanu

Citiți și fiți uimiți. În ciuda faptului că există 6 procese câștigate care demonstrează că brandul Steaua aparține doar Stelei, în ciuda faptului că avem două decizii definitive și executorii care în mod explicit ne spun că Fotbal Club Fcsb nu a fost, nu este și nu va fi niciodată Steaua, că a utilizat ilegal marca Steaua și că această marcă aparține doar clubului sportiv Steaua, Răzvan Burleanu încă nu înțelege. Și atunci ce concluzie putem să tragem noi de aici.

Ori președintele FRF e mai încet și nu pricepe cum stau treburile, caz în care într-adevăr are nevoie de legi speciale care să îi explice lui ce spun acele decizii judecătorești, ori e pur și simplu rău intenționat.

Cum poți să sugerezi că Fotbal Club Fcsb, echipă înființată în 2003, așa cum demonstrează chiar propriile documente ale FC Fcsb, documente înregistrate la FRF, ar fi Steaua București, echipă înființată în 1947?!

Cum poți să spui că situația e confuză, în condițiile în care actele spun clar ce și cum? Și nu doar în cazul Stelei, ci și în alte cazuri. Trebuie doar să citiți actele. 

Să luăm de exemplu cazul Craiovei lui Mititelu, echipă înființată acum 2 ani, despre care se știe că a fost înființată acum 2 ani, care nu are marca Universitatea și care probabil că folosește ilegal numele FCU. Cum poți spune în aceste condiții că aceasta e Universitatea Craiova?!

Nu trebuie să fii inginer profesor doctor ca să îți dai seama cum stau treburile în fotbalul românesc. Când Fulgerul Bragadiru s-a mutat la Timișoara și și-a zis Poli, cu toții am știut că nu e. Dar șefii fotbalului românesc au pretins că e, în speranța că vor scoate mai mulți bani din televizări. Așa fac și acum. Mențin această confuzie din jurul FC Fcsbului tocmai pentru că știu că, dacă explică clar că acea echipă nu e Steaua, nu se va mai uita nimeni la meciurile sale. Iar banii de la televizări nu vor mai veni.

Respectați legile existente, nu cereți legi speciale!

În concluzie, dacă domnul Răzvan Burleanu e confuz, îi sugerăm să citească hotărârile judecătorești sau să ceară la control actele acestor cluburi. Chiar nu e nevoie de altceva pentru a afla cine este posesorul unui anumit brand sau când a fost înființată o echipă.

Și nu ne mai duceți de nas cu povești despre preluări, pentru că și acelea pot fi demonstrate ușor. Dacă sunteți convinși că FC Fcsb a preluat Steaua, cereți actul de vânzare-cumpărare. Dacă acolo scrie că așa a fost, așa a fost. Dacă nu scrie, atunci știți sigur că nimeni nu a preluat nimic.

Cât despre Steaua București, există o singură echipă în România care se numește Steaua București, care folosește marca Steaua București și care utilizează în toate activitățile, fără să se ascundă, palmaresul și istoria Stelei București.