play-off Steaua Dinamo București 5-1

Play-off – Etapa 1 – Steaua București – Dinamo București, 5-1 (4-0)

Steaua București a făcut un pas important către promovarea în Liga 3. În prima etapă din play-off, băieții lui Lăcătuș au trecut fără probleme de eterna rivală, Dinamo București, cu scorul de 5-1.

Steaua București: 22.  Horia Iancu (cpt.) – 5. Alin Iordache, 4. Ștefan Pădureț, 13. Andre Nițu, 2. Victor Manu – 8. Alexandru Aldea, 21. Ghiță Constantineascu – 6. Lucas, 7. Răsdan, 17. Robu – 9. Matheus. 

Rezerve: 1. Mihai Plăcintă – 3. Mihai Zamfir, 15. Florin Stoica, 20. Bogdan Sitaru, 10. Alin Predescu, 16. Adrian Vîlcea, 26. Alexandru Mărgărit

Antrenori: Marius Lăcătuș și Ștefan Iovan

Stadionul Sportului, din Regie, a fost murdărit cu mult prea multe însemne giuleștene. Totuși, acestea nu i-au deranjat pe steliști. Steaua București a început meciul în atac, prima ocazie roș-albastră apărând chiar în primul minut. Însă a fost nevoie de câteva minute ca tabela să se schimbe.

S-a schimbat în minutul 9,  când Lucas a pus o contră la șutul unui fotbalist dinamovist. Din piciorul brazilianului, mingea s-a întors către poarta dinamovistă, a plutit peste portarul ieșit greșit și a intrat în poartă. 1-0 pentru Steaua și băieții lui Lăcătuș erau mulțumiți că și-au făcut meciul mai ușor.

Steliștii erau mulțumiți în minutul 10, dar nu s-au relaxat. Au ținut piciorul pe pedala de accelerație și, în minutul 15, au mai marcat un gol. Servit în fața porții de Robu, celălalt brazilian, Matheus, a făcut 2-0.

Cruyff, Henry, Messi și… Robu

Scorul de 2-0 este cel mai periculos, dar numai pentru echipele care nu joacă fotbal. Steaua a jucat, a continuat să atace și a continuat să marcheze. Golgeterul Răsdan a dus scorul la 3-0, în minutul 22, după o gafă a portarului dinamovist, și tot el a stabilit scorul final al primei reprize, în minutul 30.

În minutul 30, Steaua a obținut un penalty. Alin Robu a luat mingea, a pus-o la punctul cu var, s-a tras câțiva pași în spate, apoi, la fluierul arbitrului, a pornit către minge. Numai că Robu nu a tras la poartă. În schimb, mijlocașul stelist a lovit mingea încet, în lateral. Din spate, însă, a venit același Răsdan, care l-a executat fără milă pe dinamovistul din poartă.

Schema făcută de Robu și Răsdan nu e ceva original. A fost făcută de-a lungul timpului de mulți fotbaliști mari: Cruyff, Henry sau Messi. Însă Steaua a înscris, iar arbitrul a validat golul.

Până la finalul primei reprize, Dinamo ar fi putut reduce din diferență, însă Iancu a scos lovitura liberă bătută de Dacian Varga. La pauză, scorul meciului Steaua București – Dinamo București a fost 4-0, iar cele 3 puncte ale meciului erau deja puse bine în traista roș-albastră.

Steaua – Dinamo în repriza secundă

În repriza secundă, cele două echipe au schimbat terenurile, iar Steaua a atacat la poarta în spatele căreia cântau cei peste 2000 de suporteri din galeria stelistă. Furați de atmosfera făcută de aceștia, băieții lui Lăcătuș au lăsat-o puțin mai moale.

Nu s-a mai marcat la fel ca în prima repriză, dar golurile nu au încetat. În minutul 80, Predescu a intrat în careul câinilor, a driblat un fundaș, a driblat și portarul și i-a pasat lui Robu. Cu toată poarta în față, Robu a îndeplinit o simplă formalitate și a făcut 5-0 pentru Steaua.

Dinamo a marcat și ea, un gol de onoare, în minutul 90. Dacian Varga a transformat un penalty obținut după o fază care nu spunea nimic, în care Ștefan Pădureț a împins un dinamovist aflat în careu.

Steaua a câștigat meciul din prima etapă a play-off-ului de promovare, învingând eterna rivală, Dinamo București, cu scorul de 5-1.

Odată cu lăsarea serii, pe bătrânul stadion din Regie, emblema decolorată de soare a Rapidului parea să plângă. Nu plângea pentru Dinamo. Și poate că nu plângea nici pentru că Liviu Dragnea, patronul de facto al Academiei Partid/FC R, a intrat la pușcărie. Mai degrabă plângea de frică. Nimic nu o mai poate opri pe Steaua.

Etapa 2 din play-off – joi, 30 mai

În celălt meci din prima etapă a play-offului Ligii 4, Carmen a trecut cu scorul de 3-1 de Progresul 2005. Astfel, clasamentul o arată pe Steaua pe primul loc, cu 6 puncte, Carmen pe 2, cu 5 puncte, Progresul 2005 pe 3 (1 punct) și Dinamo pe ultimul loc (0 puncte).

În etapa cu numărul 2 din acest play-off de promovare, Steaua va întâlni Progresul 2005. Meciul va avea loc joi, 30 mai, tot pe stadionul Sportului, din Regie.

Forza Steaua!