conducerea stelei

Conducerea Stelei își flexează mușchii cu suporterii steliști, pentru că nu are curaj să oprească abuzurile făcute de FC Fcsb

Ieri, suporterii steliști au lăsat câteva mesaje pe gardurile clubului Steaua. Mesajele sunt împotriva conducerii. Într-un articol, am scris că sperăm că cei din conducerea Stelei au înțeles ce le-au transmis suporterii. Din păcate, nu au înțeles. Deloc surprinzător!

Pentru a-și demonstra curajul și puterea, conducerea Stelei a dat un comunicat fix împotriva suporterilor. Și de ce nu? De ei se pot lua. Suporterii, în cel mai rău caz, îți lasă niște graffiti pe garduri. Ei nu pot da telefoane și trage sfori la șefii de mai sus, cum fac cei de la FC Fcsb sau din presa vândută. De aceștia, conducerea Stelei refuză să se ia.

FC Fcsb și-a lansat un nou site și, pe el, folosește fără reținere numele ”Steaua”. Așa cum știți, nu au voie să facă asta. În acest an, ICCJ a respins recursul făcut de SC Fotbal Club Fcsb SA împotriva deciziei Curții de Apel, din dosarul pentru numele Steaua. În motivare, scrie destul de clar:

„I se interzice societății SC Fotbal Club Fcsb SA dreptul de a folosi, fără consimțământul reclamantei, denumirile Steaua, Steaua București sau a altor însemne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale și în special în competițiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociațiile și federațiile sportive.”

Dacă conducerea Stelei ar vrea să pedepsească FC Fcsb pentru încălcarea acestei decizii, ar putea. Dar nu vrea. Vrea în schimb să îi pedepsească pe suporteri.

Poți să faci orice, dar să nu îl superi pe comandant

În ultimele luni, de când a venit la conducere Bixi Mocanu, biroul de presă al Stelei a devenit foarte activ. Când cineva a atacat pe undeva conducerea, acesta a răspuns cu drepturi la replică sau comunicate de presă. Cum am zis mai sus, nu au taxat niciodată abuzurile comise de FC Fcsb și nici minciunile din presă.

Ca fapt divers, conform surselor noastre, FC R, fosta Academia Partid, intenționează să ridice sau chiar au ridicat deja acreditările celor de la ProSport, pentru articolele adevărate pe care aceștia le-au scris despre ei. Conducerea Stelei, în schimb, nu îndrăznește să ridice acreditările ziariștilor care scriu doar articole mincinoase despre clubul nostru. 

Noi, Steaua Liberă, i-am acuzat de incompetență foarte des. Cu toate acestea, nici chiar noi nu ne așteptam ca aceștia să dea o așa mare dovadă de amatorism și să dea un comunicat împotriva propriilor suporteri. Mai jos, o să analizăm acest comunicat, care nu e altceva decât o proiectare asupra suporterilor a propriilor lipsuri.

”Mesaje cu caracter de ură”

Fotbal la Steaua

”Clubul Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI” condamnă actele de vandalism din seara zilei de 26.06.2019, cu privire la mesajele injurioase, cu tentă obscenă şi caracter de ură, scrise pe zidurile instituției în care funcționează sediul administrativ al clubului.”

Așa începe fabulosul comunicat. Aflăm deci că mesajele ”Piți la Steaua” , ”Neaga rămâi la palat”, ”Club curat”, ”Slujiți Steaua sau plecați”, ”Fără nepotisme” și ”Bixi Pinocchio” sunt ”injurioase, cu tentă obscenă și caracter de ură”. Conform conducerii Stelei, în 2019, aceste mesaje sunt cu caracter de ură. Priviți și vă minunați.

Aceste mesaje sunt cu caracter de ură, dar declarațiile rasiste, xenofobe și homofobe ale lui Becali nu sunt. Facem această comparație deoarece conducerea Stelei nu a dat niciun comunicat atunci când presa scria peste tot că ”Patronul Stelei București a spus că femeile nu au ce căuta în fotbal”. Vă amintiți de acel scandal? A avut loc recent. Le-am cerut atunci șefilor Stelei să ia măsuri. Nu au făcut-o, iar imaginea clubului nostru a fost murdărită peste tot prin Europa.

Dar au luat împotriva suporterilor.

Se disociază de suporteri și le dau lecții

”Aceste acțiuni au depășit toate limitele sportivității, ale fairplay-ului şi mai cu seamă, ale bunului simț, în contextul noțiunii de suporter al clubului. În acest sens, STEAUA BUCUREȘTI se disociază de astfel de comportamente pe care le considerã deplasate şi care vizeazã fapte sub incidenţa legilor penale. Acestea nu se regãsesc printre regulile de conduitã ale unui suporter.”

Dând din nou dovadă că sunt complet rupți de realitate, șefii Stelei vorbesc despre fair play. Ce legătură are acesta cu nemulțumirile suporterilor, asta nu știm. Cel mai probabil, paragraful de mai sus a fost o încercare de a bate obrazul. ”Nu e cool, băieți, să mă faceți mincinos. Nu e cool!”

Însă, dacă citești atent, vezi în el și o amenințare mascată: ”vizează fapte sub incidența legilor penale”. Adică, vedeți ce faceți, că vă dăm pe mâna poliției! Finuț, băieți! Finuț!

Totuși, vedeți că și abuzul în serviciu e o faptă sub incidența legilor penale. Și pe la Steaua s-au cam comis niște abuzuri. Să vă aducem oare aminte de scandalul cu terenurile închiriate, de anul trecut? Să vă aducem aminte de felul cum Gigi Becali, un privat, a folosit fără niciun drept marca Steaua timp de 10 ani, fără ca voi să ziceți ceva? Miroase aici a abuzuri grave. Oare acestea sunt sub incidența legilor penale?

”Situație creată în urma neîndeplinirii unui obiectiv sportiv”

”Legile sportului nu încurajeazã astfel de manifestãri, motiv pentru care, pentru corecta informare a opiniei publice, CSA STEAUA BUCUREȘTI considerã ca inacceptabilă situaţia actualã, creatã în urma neîndeplinirii unui obiectiv sportiv.”

Citești și nu ai cum să nu te minunezi. Nesimțirea acestor indivizi e incredibilă. Lor li se pare inacceptabil că suporterii s-au supărat pe ei, doar pentru că, deși au avut la dispoziție milioane de euro, nu au putut promova în Liga 3. ”Un obiectiv sportiv” – lejeritatea cu care aceștia vorbesc despre ratarea promovării arată cât de puțin le pasă de Steaua. Pentru ei, nu contează absolut deloc că echipa noastră de fotbal s-a făcut de rușine. Asta explică și de ce au refuzat să își dea demisiile.

Nu le pasă și nu contează pentru ei. Iar, în aroganța lor, au impresia că noi, suporterii, ar trebui să gândim la fel ca ei.

Bixi Mocanu, fan declarat al celor de la FC Argeș, ne învață pe noi cum să fim suporteri steliști. 

Conducerea Stelei se contrazice singură

”Pe aceastã cale, conducerea CSA STEAUA BUCURESTI se dezice de orice astfel de intenţii ale autorilor, care au menirea de a instiga la urã, de a influenţa masa susţinãtorilor stelişti. Cultura organizaţionalã a clubului promoveazã performanţa, valoarea realã a sportului şi în special, decenţa care guverneazã pe arenele sportive sub imperiul fairplay-ului.”

După ce ne-au dat-o pe aia cu ”un obiectiv sportiv”, șefii Stelei ne atrag atenția asupra culturii organizaționale (așa-i că vă place limbajul de lemn?!) a clubului, care promovează ”performanța, valoarea reală a sportului și, în special, decența”. Păi, dragi prieteni, mai sus ați vorbit despre ”un obiectiv” de parcă nu conta. Acum ne spuneți că vreți performanță? Hotărâți-vă!

Și dacă acestea sunt într-adevăr valorile după care trăiți, de ce nu vă dați demisiile? Având în vedere sezonul dezastruos pe care l-a avut clubul nostru, onoarea și decența vă obligă să vă dați demisiile.

Dar oare are conducerea Stelei onoare și decență?!

Lacrimogen: ”fonduri care ar fi putut fi folosite în alt scop”

”Din aceastã perspectivã dorim sã îi informãm pe autori cã refacerea stãrii iniţiale a gardului împrejmuitor necesitã alocarea unei sume considerabile care ar fi putut fi folositã în alt scop.”

Au aruncat la gâște 2 milioane de euro în ultimii 2 ani, dar tot au tupeul să le atragă suporterilor atenția că clubul pierde niște bani pentru a curăța gardurile. Puteți oare să citiți fraza de mai sus fără a vă prăpădi de râs. Vorbim aici despre un nivel superior de nesimțire, la care nu poate ajunge oricine. Ei pot.

SUPERB! Conducerea Stelei ne promite că nu le va mai permite celor de la FC Fcsb să îl atace pe Talpan și să murdărească imaginea clubului

Încheierea comunicatului e fabuloasă:

”Nu în ultimul rând, în spiritul bunei credinţe, Clubul Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI” va dezaproba întotdeauna acţiunile extreme de atac la persoanã care aduc atingere în mod injust imaginii clubului şi care nu au nici o legãturã cu fenomenul sportiv şi probitatea moralã. ”

Așadar, atacurile la persoană ale celor de la FC Fcsb, care și-au bătut joc destul de des de Florin Talpan nu vor mai fi tolerate. Asta trebuie să înțelegem din fraza de mai sus, nu? Și nici atacurile celor de la FC Fcsb, prin care murdăresc imaginea clubului nostru nu vor mai trece nepedepsite, nu?

Ar fi frumos dacă ar fi așa, dar nu. Mesajul e îndreptat către suporteri. ”Nu vă mai luați de Bixi, că de nu…”

Ați înțeles? Ce contează că, în ultimii 2 ani, conducerea Stelei i-a mințit pe steliști fără reținere?! Ce contează că au aruncat aiurea 2 milioane de euro?! Ce contează că nu avem antrenor și jucători, cu o lună înainte de primul meci oficial?! Acestea nu contează. Contează doar să nu vă luați de ei.

Conducerea Stelei este anti-Steaua!

În încheiere, vă atragem atenția asupra unui alt comunicat apărut astăzi. E vorba un anunț despre sponsori. Conducerea Stelei se laudă că a prelungit parteneriatul cu Carpatina, o companie despre care poate că nici nu ați auzit. Dar asta e mai puțin important. Important este ce a scris faimosul birou de presă al Stelei în acest comunicat:

conducerea stelei

Băieți și fete, dar unde este echipa de fotbal? Ați uitat-o? Ați uitat că echipa noastră de fotbal are cele mai multe titluri naționale, cele mai multe cupe, singurele cupe internaționale? Sau poate vreți să transmiteți un mesaj subtil, către o anumită judecătoare și un anumit fost pușcăriaș?

În cazul în care nu era clar pentru toți, conducerea Stelei este complet anti-Steaua și anti-steliști. Dacă mai vreți să îi pupați mult, luați-i acasă! Locul lor nu este la Steaua București!