Neaga

Neaga a pus o întrebare corectă

În ultimele zile au circulat zvonuri cum că Adrian Neaga e dorit ca antrenor în Ghencea. Cum era de așteptat, știrea l-a adus din nou pe fostul atacant în ochii presei. Interesant este că, odată ajuns acolo, Neaga a pus o întrebare foarte bună, chiar dacă involuntar.

”Puteţi să-mi spuneţi dumneavoastră care e Steaua? Eu nu mă pricep juridic, din punctul meu de vedere, eu am jucat la ambele. Nu mă pricep juridic.” – Adrian Neaga la ProSport Live.

Paragraful de mai sus nu doar că include o întrebare incredibil de bună, dar descrie aproape perfect situația neplăcută în care se regăsește Steaua în ziua de azi. Din cauza dezinformărilor, din cauza mizeriei din presă, din cauza nesimțirii șefilor steliști, România a intrat într-o ceață densă în ceea ce privește subiectul Steaua. La fel ca Neaga, mulți români (atenție, români! Nu doar steliști) nu știu să răspundă la întrebarea de mai sus. Iar partea proastă e că răspunsul nu e ascuns. Ba chiar poate fi aflat foarte ușor.

O întrebare la care nu vrea nimeni să răspundă

Într-o lume normală, Adrian Neaga ar fi primit răspuns la întrebarea de mai sus. Moderatorul i-ar fi spus fără reținere că există o singură Steaua București și că ea joacă în Liga 4. Apoi, dacă acesta ar fi fost tot nelămurit, l-ar fi îndreptat către documentele publice care spun același lucru.

Doar că, deși aceste documente sunt publice de aproape 5 ani, adică din data de 3 decembrie 2014, foarte puțini sunt cei care chiar le-au citit și care chiar și-au dat interesul pentru a le înțelege. Cei mai mulți preferă să îi lase pe alții să le explice. Iar acești alții, ziariști murdari și oameni de fotbal corupți, preferă să dezinformeze.

Gsp și ProSport nu au îndrăznit nici până azi să publice motivarea din dosarul pentru nume, pe care Steaua Liberă a distribuit-o pe site. Niciunul din aceste ziare nu și-a dat interesul pentru a face un articol despre acest subiect și pentru a le explica cititorilor ce spune acea motivare.

Partea proastă e că nici alte ziare nu vor să facă acest lucru. Și nu ne referim aici de ziare mari, ci chiar și la publicații mai micuțe, care și-au făcut un renume în urma unor reportaje prin care au expus fapte de corupție ale unor mari murdari sau situații neplăcute din societatea românească. Puteți vedea un exemplu în poza alăturată. E un răspuns chiar recent. Așa cum vedeți, oamenii ne spun că deja a discutat toată lumea despre subiect și nu mai e unul de interes.

Dar, în acest caz, cum explicați că Rică Neaga nu știe care e Steaua?

Nu am fi ajuns aici dacă cei care trebuiau să-și facă treaba chiar și-o făceau

Sperăm că înțelegeți acum de ce nu îi privim pe ”jurnaliști” cu ochi așa de buni. Totuși, nu e vina lor.

Nu avem ce să ne așteptăm de la ei. Asta e presa din România. Dar scuza asta nu se aplică și șefilor clubului Steaua.

Dacă presa nu vrea și nu e obligată să le explice suporterilor steliști cum stau treburile, șefii clubului nostru sunt obligați să o facă. De ce? Simplu, pentru că această incertitudine dăunează clubului pe care ei îl conduc.

În ultimele săptămâni am discutat despre despre Mocanu, Neagoe și Cîrlan. Le-am pomenit numele deoarece ei sunt direct responsabili și e chiar treaba lor să se asigure că suporterii steliști nu sunt dezinformați. Mocanu e comandantul clubului, Neagoe e șeful secției de fotbal, iar Cîrlan e șef peste marketing.

Ei ar fi trebuit să îi răspundă lui Neaga. Ar fi trebuit ca astăzi să ofere un nou comunicat prin care să scoată România din ceață.

Și, atenție, ce am spus noi acum nu e greu de făcut. Ia cel mult o jumătate de oră. Mocanu, Neagoe și Cîrlan trebuie doar să facă un comunicat de presă scurt, prin care să spună clar că FC Fcsb nu e Steaua și prin care să le atragă atenția trusturilor de presă și televiziunilor că nu vor permite dezinformări. În încheiere ar putea adăuga că îi vor acționa în judecată pe cei care vor murdări imaginea Stelei, dar nu e obligatoriu. Apoi ar trebui doar să publice comunicatul pe site, să îl dea la ziare și să îl distribuie pe rețelele de socializare.

E chiar atât de simplu. Nu trebuie să se judece prin săli de judecată. Florin Talpan a făcut deja treaba asta, adică munca grea. Și ar fi făcut el și partea ușoară, de informare. Doar că, de fiecare dată când a vrut să spună ceva în presă, s-a trezit cu amenzi și amenințări chiar din partea acestei conduceri, care ne-a spus că și-a depășit atribuțiunile. Am înțeles, și le-a depășit. Dar voi? Voi nu faceți nici măcar minimul necesar.

Vor doar să îi facă rău Stelei!

Situația aceasta dezgustătoare va continua, din păcate. Conducerea Stelei e formată din lași, nesimțiți și corupți, interesați doar să facă rău Stelei. Mai sunt 29 de zile până la primul meci oficial al sezonului 2019-2020. Nu avem antrenor, nu avem lot de jucători, pregătirea nu a început, clubul nu comunică cu suporterii.

Așadar, chiar dacă Neaga a pus o întrebare bună, puteți să fiți siguri că nimeni nu îi va da răspunsul.