adrian falub

L-am vrut pe Piți, l-am primit pe Falub

Departamentul de marketing și comunicare al Stelei este ceva cu adevărat special. Astăzi, 3 iulie 2019, au dat un comunicat cum nu s-a mai văzut niciodată. Acești bravi profesioniști au anunțat că Steaua negociază cu Falub. Nu că a semnat, ci că negociază.

Alte echipe anunță transferurile gata făcute. Steaua, în schimb, oferă teaser-uri. ”Negocierile finale vor fi purtate la începutul săptămânii viitoare și au în vedere perfectarea unui contract valabil pe o perioadă de doi ani.” Păi, dacă nu e gata, de ce dați comunicat? Și, dacă pică totul, o să dați un nou comunicat pentru a anunța că a picat?

O durere de cap.

Dar cel mai probabil Falub o să fie noul antrenor. E fix ceea ce conducerea Stelei caută: un antrenor cu un CV neimpresionant, discret, tăcut, care cu siguranță nu se va supăra când antrenorii FC Fcsbului vor spune că antrenează Steaua. Practic, un nou Lăcătuș, dar fără vreo legătură cu Steaua.

Cine este Adrian Falub

În vârstă de 48 de ani, Adrian Falub a fost un fundaș submediocru. Punctul culminant al carierei sale a fost un transfer la Basel, în Elveția. Însă a stat acolo doar un an, apoi s-a întors în România. Cel mai mult, a jucat la U Cluj și FC Național.

A antrenat tot echipe mici, U Cluj, Unirea Alba Iulia, FCM Târgu Mureș, Sportul sau Concordia Chiajna. Cu ultimele trei, a reușit promovări din Liga 3 în Liga 2 (U Cluj) și din Liga 2 în Liga 1(U Cluj, Unirea și Târgu Mureș).

De ce negociază Steaua cu el? Asta nu știm. Nimic nu îl recomandă pentru a antrena echipa noastră. Totuși, a ajuns pe lista scurtă a antrenorilor urmăriți de conducere. Probabil că nu trebuie să spunem că această listă scurtă a fost formată doar din antrenori neimpresionanți.

Pițurcă, favoritul suporterilor și singurul om care ar fi garantat succesul pentru Steaua nu a fost dorit de conducere. Numele lui a apărut în presă, dar nu a fost niciodată luat în considerare de către șefii Stelei. Și asta deoarece Pițurcă ar fi vrut control total asupra secției de fotbal, pentru a o reface de la juniori, la seniori. Cel mai important, Pițurcă e un om orgolios. Nu ar fi acceptat niciodată ca alți indivizi să spună că antrenează Steaua, în timp ce chiar el antrenează echipa noastră.

Noroc cu limbajul de lemn

Pentru că nu se putea altfel, Bixi a dat o declarație, în dulcea limbă de lemn:

„S-a făcut o analiză şi am ajuns la el în primul rând datorită rezultatelor pe care le-a avut. Este un antrenor cu experienţă, care ştie ce înseamnă să promovezi o echipă din Liga 3 în Liga 2, respectiv din Liga 2 în Liga 1. Am pus la punct toate aspectele, inclusiv lotul de jucători. El se va ocupa şi de aducerea unor jucători. Suporterii cred că trebuie să aprecieze seriozitatea domnului Falub.”

Citind-o, nu ai cum să nu te gândești că ”pe la ora două, două și ceva, s-a constatat o furtună în care n-am putut să dorm cu nevastă-mea împreună în pat, fiindcă s-a declanșat o extorsiune a unui degajament al unei construcții de într-o apă, după care puteți uita.”

Bixi îl laudă pe Falub, deși nu știe nimic despre el. Mai mult, ne povestește despre analize și alte prostii, de parcă ne-am născut ieri. Și ne mai atrage atenția și că trebuie să apreciem seriozitatea lui Falub, de parcă Lăcătuș nu era serios, ci un glumeț notoriu.

O durere de cap.

Noul antrenor va avea la dispoziție mai puțin de 3 săptămâni până la primul meci oficial

Că va fi Falub sau altcineva – și e foarte probabil să fie Falub – noul antrenor al Stelei va avea la dispoziție mai puțin de 3 săptămâni până la primul meci oficial din noul sezon. Jucători, strategie, rezultate? Nici nu se pune problema. Șansele de a obține un rezultat demn de Steaua în noul sezon de cupă sunt minime.

În prima fază a acestei competiții vor avea loc 26 de meciuri. Vor participa cele 42 de câștigătoare județene și 10 echipe care au evoluat anul trecut în Liga 3, dintre ultimele clasate. Mai departe vor trece doar 26 dintre aceste echipe. În faza secundă, vor da peste alte 32 de echipe, toate din Liga 3.

FRF continuă să lucreze la umbră

Va fi interesant de văzut dacă echipa noastră va participa la această competiție. Lipsa ei ar fi un cadou neașteptat pentru FRF. În aceste zile, federația a fost foarte ocupată, rescriind din nou regulile fotbalului românesc, în funcție de cerințele stăpânilor politici.

Astfel, aflăm că, din acest sezon, toate echipele de drept public vor putea juca în Liga 1. Iată ce a votat faimosul comitet executiv:

”Aprobă cu unanimitate de voturi ca cluburile de drept public din Liga a 2-a pot cesiona activitatea către un club de drept privat cu cel puțin un sezon competitional anterior obținerii dreptului de promovare (pentru evitarea oricărui dubiu cesiunea se poate face în pauza competițională anterioară sezonului 2019/2020, clubul de drept privat având drept de promovare la finalul sezonului 2019/2020).”

Pe scurt, le-a dat primarilor voie să-și facă echipe. Aceștia le vor putea susține direct până în Liga 1, iar odată ajunse acolo, le vor putea trece pe societăți proaspăt înființate, prin care vor putea face tot ce îi taie capetele. Vorbim despre primării aici, pentru că măsura aceasta nu e în niciun caz pentru Steaua. Cu toate acestea, și clubul nostru se va putea folosi de ea.

Practic, nimic nu mai oprește Steaua să ajungă în Liga 1.

În încheiere, ar mai fi o treabă. Dacă FRF a fost nevoită să adopte această măsură acum, cum s-a procedat până în acest moment? Cumva ilegal? Cumva toate acele mutări de echipe pe diferite societăți au fost ilegale? Cam da.

 

Photo credit: Adrian Cuba /Agerpres Foto