nocturna stelei

Rămas aproape singur, Talpan a luptat și a câștigat, deși alții ar fi plecat

Steaua Liberă a anunțat azi dimineață în premieră victoria din dosarul pentru recunoașterea palmaresului Stelei. Imediat după ce noi am publicat articolul, presa a preluat știrea, fără a cita sursa. O dovadă de nesimțire, dar nimic surprinzător. Presa din România a luat mereu la mișto subiectul ”FC Fcsb nu e Steaua” și niciodată nu a dorit să țină cont de legi, decizii judecătorești sau de avertismentele lui Florin Talpan. Deși s-a dovedit că Florin Talpan nu minte.

După ce știrea a ajuns la urechile tuturor, ziaricii l-au contactat și pe colonelul stelist. Acesta a vorbit cu ei. Le-a spus multe. Rămâne de văzut cât vor înțelege ei din toate cuvintele sale.

Ce presupune decizia de azi?

Intrat la ProSport Live, Talpan a atras atenția că știrea de azi nu trebuie să șocheze. Presa, federația, cu toții au fost avertizați. I-a avertizat chiar Florin Talpan. Dar nu l-au ascultat.

Încă de la început, colonelul stelist a sărit la gâtul federației, care a refuzat să țină cont de deciziile judecătorești și care, cu de la sine putere, a decis că FC Fcsb are palmaresul Stelei. Judecătorii, în schimb, au dovedit că nu e chiar așa și că nu federația decide cui îi aparține palmaresul Stelei.

De ce vorbiți despre palmaresul FC Fcsb? FC Fcsb nu are palmares!

În căutare de trafic, domnii ziarici s-au apucat să ne spună că FC Fcsb mai are în palmares doar 5 titluri. Nimic mai fals.

Ce nu înțeleg acești indivizi, care nu au habar de fotbal, de regulile fotbalului, de nimic, e că palmaresul unei echipe nu poate fi divizat. Palmaresul Stelei București nu a avut niciodată 26 titluri, așa cum spun aceștia. Are doar 21. Iar FC Fcsb nu are nici 26 de titluri, dar nici 5. De ce?

Simplu. Deoarece FC Fcsb s-a înscris ilegal în liga 1. Campionatele câștigate de această echipă murdară trebuie anulate, iar FRF trebuie să dea explicații. Cum s-a putut ca cea mai galonată echipă de fotbal din România să fie exclusă din campionat iar în locul ei să fie înscris un fals?!

Dar FRF are foarte multe explicații de dat acum. De ce s-a purtat abuziv cu Steaua? De ce l-a batjocorit pe Talpan? De ce nu a respectat deciziile judecătorești? De ce a dezinformat publicul? Când aveți de gând să dezafiliați FC Fcsbul?

Victor Pițurcă vrea să vină la Steaua!

Foarte important, Florin Talpan a anunțat că a discutat cu Victor Pițurcă și că acesta e dispus să vină la Steaua. A mai anunțat și că Bixi Mocanu, comandantul clubului Steaua, nu a făcut nimic pentru a-l aduce, acesta preferând să îl aducă pe Adi Falub, un antrenor cu mult sub nivelul și pregătirea lui Victor Pițurcă.

”Încă aștept ca oamenii care nu au reușit promovarea în Liga 3 să plece!” – Florin Talpan

Bixi Mocanu a încercat să îl încurce pe Talpan!

Talpan a arătat cu degetul direct spre Bixi Mocanu, spunând clar că nu doar Marius Lăcătuș a fost vinovat pentru ratarea promovării.

Mai mult, colonelul de justiție al Stelei a vorbit despre piedicile pe care Mocanu i le-a pus. Deși, la început, actualul comandant al clubului a părut a fi aproape de Talpan, în timp, acesta și-a schimbat în totalitate atitudinea. Astfel, înaintea unei înfățișări dintr-un dosar important, Mocanu a trimis ofițeri din corpul de disciplină pentru a-l sancționa pe Florin Talpan. Steaua Liberă a vorbit la acel moment despre acest incident.

”De ce se ascund toți în spatele lui Marius Lăcătuș?” – Florin Talpan

Talpan ar fi vrut să folosească promovarea Stelei în Liga 3 în procesul pentru recunoașterea palmaresului. A declarat că ratarea acestui obiectiv i-a îngreunat și lui meseria. Din fericire, totul s-a terminat cu bine, măcar în ceea ce privește procesele Stelei.

A fost pus să plătească din propriul buzunar anumite cheltuieli ale clubului

Incredibil e faptul că șeful Stelei l-a obligat pe Talpan să plătească din propriul buzunar anumite amenzi primite în timp ce reprezenta Steaua în justiție. Date fiind aceste informații, nu putem să nu ne întrebăm câtă motivație a mai avut domnul Talpan în sala de judecată. Ne imaginăm că foarte puțină.

Ce fel de comandant este acela care nu-și motivează subordonații? Ce fel de comandant este acela care îi sabotează și ia măsuri împotriva intereselor propriului club? UN COMANDANT CARE NU ARE CE CĂUTA LA STEAUA!

”Dacă eram lăsat, acum Steaua era în Liga 2. Nu am fost lăsat nici în 2015, când am vrut să înscriu echipa în liga 5” – Florin Talpan

Ultimele 2 decenii au însemnat doar comandanți incompetenți pentru Steaua. Incompetenți sau rău intenționați. În orice caz, comandanți nedemni de poziția ocupată.

Singurul din club care a făcut ceva a fost Talpan. S-a bătut cu FC Fcsb, i-a bătut, a câștigat procese și ar fi vrut chiar să reactiveze secția de fotbal încă din 2015, adică imediat după câștigarea procesului pentru marcă. Nu a putut atunci, din cauza lui Boroi.

Mai târziu, a vrut să ajute Steaua să promoveze în Liga 3. Nu a putut, din cauza lui Petrea.

Ne-a avertizat de fiecare dată în ceea ce privește acești indivizi. Unii l-au ascultat, alții nu. Acum, Florin Talpan a tras un semnal de alarmă în ceea ce îl privește pe Bixi Mocanu. Îl ascultăm sau repetăm aceleași greșeli?

Și chiar dacă nu ne place să recunoaștem, noi, suporterii, am făcut cele mai multe greșeli. Una dintre aceste greșeli a fost încercarea de a pune antrenori la Steaua și de a transfera jucători. Acestea nu sunt sarcinile suporterilor. Acestea sunt sarcinile celor care lucrează pentru club.

Talpan ar fi vrut să îl aducă la echipă pe Victor Pițurcă. Din păcate, Bixi Mocanu a preferat să îl ignore pe fostul mare atacant și să aleagă varianta Falub, antrenor lăudat puternic de unii suporteri steliști. De ce e atât de lăudat Falub de unii steliști? Aceasta e o întrebare la care noi nu știm răspunsul.

„Victor Pițurcă a fost alături de mine. Ar fi fost normal să vină la club și sunt convins că, dacă ar veni, ar face treabă la Steaua. Domnul Mocanu i-a promis că o să se întâlnească cu dumnealui, dar apoi nu a mai dat niciun semnal.” – Florin Talpan

Vestea bună e că Piți încă ar vrea să vină la Steaua.

Bixi spune că știa că Steaua va câștiga procesul

Contactat de ProSport, Mocanu a declarat:

„O să studiem această posibilitate, este prea la cald (n.r întrebat dacă Steaua va solicita FRF ca Steaua să primească un loc în Liga 1). Dânsul (n.r juristul Florin Talpan) trebuie să ne prezinte căile de urmat. Reacţia în club a fost foarte bună după ce s-a dat decizia. Bine, era de aşteptat. De la ultima decizie, vis-a-vis de marcă, era de aşteptat să se întâmple aşa. Ce e alb, e alb. Şi în România, nu doar în alte părţi. Nu am apucat să vorbesc cu domnul Leş, nu pot să-mi permit să-l sun pentru aşa ceva. Sunt convins că este foarte bine informat”, a spus Pompiliu-Bixi Mocanu, pentru ProSport.

O declarație foarte interesantă dată de comandantul Stelei. Practic, acesta susține că știa că procesul va fi câștigat, pentru că a cititi documentele și a înțeles cum stau treburile. Totuși, dacă s-a informat, de ce nu a luat nicio măsură împotriva FC Fcsbului?

În lunile cât a fost comandant la Steaua, Bixi Mocanu le-a permis celor de la FC Fcsb să folosescă marca și numele Stelei fără nicio reținere. Deși aceștia și-au făcut site nou, unde au folosit fără reținere cuvântul Steaua, lucru interzis de deciziile judecătorești, Mocanu nu a reacționat. Așa cum nu a reacționat nici când FC Fcsb a fost plătită de UEFA pentru a-i face publicitate, de 7 mai, folosindu-se fix de palmaresul Stelei pentru acest lucru.

În ceea ce-l privește pe Victor Pițurcă, Mocanu a declarat:

„Astăzi îl aşteptăm pe domnul Falub. Probabil că va veni şi domnul Adi Matei, dar n-am informaţia asta la momentul de faţă. Eu zic că întâi trebuie să vorbim cu dumnealui şi după aceea să analizăm propunerile sale. Cu domnul Piţurcă n-a mai existat nicio discuţie. Oricând este posibil să fie discuţii, dar pentru moment discutăm cu domnul Falub”, a spus Pompiliu-Bixi Mocanu, pentru ProSport.

Pe scurt, degeaba și-au dorit suporterii să vină Pițurcă, conducerea clubului nu l-a vrut. Așa cum Steaua Liberă a și dezvăluit încă din timp.

Bixi, DEMISIA!

După cele dezvăluite azi, e clar că situația de la club e gravă. Era clar încă de dinainte, dar acum nu mai poate fi negat acest lucru.

Nouă, suporterilor, ne rămâne un singur lucru de făcut. Trebuie să cerem demisiile acestor nenorociți care fac doar rău Stelei! Dacă nu scăpăm de aceștia, Steaua nu are viitor. E atât de simplu.

Florin Talpan a fost hăituit, amenințat, atacat, dar și-a făcut treaba. Altul, în locul lui, oare ar face la fel? Sau doar și-ar băga picioarele și ar pleca sau ar arunca armele? Gândiți-vă la acest lucru.

Și dacă nici acum, după ce Talpan a făcut totul pentru Steaua, nu-l putem susține pentru a fi numit comandant la club, atunci ne merităm soarta!

Mocanu, demisia! Talpan, comandant!