Scutărelu scutariu

O vorbă de pe stradă o știu toți ai mei, cele mai multe … nu-s femei

E un articol despre Scutariu, despre presa sportivă care nu știe fotbal absolut deloc, despre cei care ne critică, după ce fură de la noi. Cel mai important, e un articol despre cei care schimbă taberele la fel de ușor cum schimbă șosetele. Sunteți toți niște … Și știți la ce ne referim, chiar dacă, din respect pentru cititorii noștri, nu vom scrie acel cuvânt.

Încă de la început, Steaua Liberă și-a văzut de drumul ei. Nu am făcut niciodată ocolișuri, niciodată nu am încercat să părem ceea ce nu suntem, pentru a le face pe plac celor care au, poate, mai multă putere ca noi. Asta a deranjat. Asta ne-a atras numeroase denumiri: talibani, extremiști, derbedei, etc.

Am fost și suntem criticați că nu suntem flexibili, că nu suntem cooperanți, că nu facem compromisuri. Nu am vrut să fim așa, deoarece noi credem că a face compromisuri înseamnă a fi o …. Cum am ajuns la această concluzie? Simplu. Ne-am uitat la ce s-a întâmplat în ultimii 20 ani. În ultimele două decenii, suporterii au făcut doar compromisuri. Vă place unde am ajuns?

Nouă nu ne place, așa că mergem pe drumul nostru. Și noi dormim bine seara. Pentru că, deși suntem numiți talibani, nouă nu ne poate reproșa nimeni că ne-am pus vreodată în genunchi în fața unor jegoși.

Cristian Scutariu este un laș

Deși obișnuiește să scrie în mare despre FC Fcsb sau să vândă șampoane, prosportistul Cristian Scutariu ne-a dedicat două articole în această săptămână. Cu primul, a demonstrat că habar nu are fotbal. Cu al doilea, a demonstrat că habar nu are pe ce lume trăiește.

Faci știri din auzite, dar pe Victor Pițurcă nu-l poți suna

În primul articol, ”Falub și Piatra Filozofală”, ne-a atacat, fără să îndrăznească să numească Steaua Liberă, pentru că așa se face, atunci când vrei sa eviți a fi tras la răspundere. Mai mult, acesta a scris că:

”Nu există ca Falub să n-aibă CV pentru Liga 4, că are, aproape oricine are CV pentru Liga 4. Ah, că voiau ei antrenor cu nume și performanțe? Ei, talibanii. Asta e altceva. Doar că n-avea cine să vină. Vă imaginați cum stăteau toți antrenorii din Ligile 1 și 2 la poartă la Bixi, ca niște corporatiști pe hol la Oracle, așteptând interviul pentru job?”

Iar răspunsul la întrebarea sa este: DA, STAU! Sau, mai bine zis, STĂ. Pentru că e vorba de Victor Pițurcă, om dispus să vină la Steaua.

Cumva, după meciul cu Carmen, Scutariu a auzit că Piți ar fi interesat. A dat știrea ca să liniștească suporterii revoltați, ca să spele imaginea conducerii Stelei și ca să facă trafic (un șampon vândut în plus). Noi știam adevărul și v-am avertizat că Piți nu vine în Liga 4 oricum. V-am avertizat că Piți are nevoie de alte condiții și s-a dovedit că am avut dreptate.

Săptămânile au trecut, Piți nu a venit, iar Scutariu scrie acum despre Falub.

Doar că, ceea ce nu a spus Scutariu e că Piți nu a refuzat niciodată Steaua. Mai degrabă, conducerea l-a refuzat pe el. Și nu trebuie să ne credeți pe noi. Puteți să îl credeți pe domnul Talpan, care a declarat ieri că:

Victor Pițurcă își dorește să vină la Steaua, dar vrea să pună niște condiții și mi se pare absolut normal. Și eu aș proceda la fel. În primul rând, vrea să vorbească cu cineva din conducerea Ministerului, dar nimeni din această conducere nu vrea să vorbească cu dumnealui.

Așadar, spre șocul marelui vânzător de șampon, uite un antrenor care chiar stă la poarta lui Bixi, ”ca niște corporatiști pe hol la Oracle, așteptând interviul pentru job”. Cum comentezi, meștere? Sau acum nu mai comentezi deloc? Am înțeles.

Steliștii trebuie acum să asculte de omul pentru care FC Fcsb e Steaua, pentru că nu-i place de Talpan

În al doilea articol, ”Numaifițtalibani”, Cristian Scutariu ne-a atacat din nou. Ca un laș adevărat, ne-a făcut talibani și imbecili, dar nu a îndrăznit să ne spună numele. Și chiar dacă acum câțiva ani era un fecesebist convins, el ține să ne dea nouă lecții acum.


În 2016, Scutariu îl înjura fără reținere pe Florin Talpan. Astăzi, îl laudă, vorbind despre ”eforturile lui” și scriind mai multe articole despre el.


Nu e ceva nou pentru noi. Din păcate, de fiecare dată când Steaua a câștigat un nou proces cu FC Fcsb, în peisaj a apărut cineva care a dorit să intre în lumina reflectoarelor. De fiecare dată acest/acești individ/indivizi a/au simțit nevoia să lovească în noi, pentru că noi eram deja aici.

Și, până la urmă, ce poate fi mai cool decât să te dai mai șmecher decât cei care chiar fac ceva. Noi am vorbit mereu despre mizeriile din club, din fotbal, de peste tot. Nu ne-am ascuns niciodată și nici nu am promis nimic. Scutariu, în schimb, deși are tot prosportul în spate, nu face nimic.

A promis acum câteva săptămâni că, după încheierea campionatului în Liga 4, va da de pământ cu AMFB. A rămas cu promisiunea.

Se laudă că el și ProSport au fost singurii care au spus că FC Fcsb nu e Steaua. Cu toate acestea, priviți pagina FC Fcsbului de pe prosport (Cu link pus, că așa e frumos și cinstit, când preiei ceva de la cineva):

Este foarte ușor să dai lecții. Este mai greu să fii un exemplu de urmat. 

Și chiar mai ușor decât a da lecții e să arunci cu noroi în cei care fac ceva, care au coloană, care nu fac compromisuri și care au dreptate.

Cinci puncte și în niciunul Scutariu nu are dreptate

Așa cum bine vedeți, noi lucrăm cu materialul clientului. Să ne uităm deci din nou către acest al doilea articol al lui Scutareiu. În el, acesta prezintă cinci puncte.

Primul punct

Fără să menționeze numele nostru, acest fost fan al FC Fcsb încearcă să sugereze că noi nu știm despre ce vorbim:

”Rețeta e simplă, trebuie să fii tare în clonț, să ai un cont fals sau să te ascunzi sub o pagină fără identitate, și să repeți de suficient de multe ori. Și gata, e adevăr.”

Din păcate pentru el și pentru prietenii lui, pentru care a scris acest articol, noi nu doar că am repetat același lucru de la început (că FC Fcsb nu e Steaua București), dar am și avut dreptate. Puteți verifica, nu trebuie să ne credeți pe cuvânt. Am avut dreptate cu tot ce am spus.

Cel tare în clonț, cel care urla, cel care spunea prostii era… Scutariu. Iar acum încearcă să se dea un guru al steliștilor, ca să mai vândă un șampon.

Al doilea punct

În acest al doilea punct, micuțul Scutariu atacă FRF și LPF. Încearcă din nou să pară revoltat, cum a făcut cu AMFB-ul. Totuși, nu putem să nu ne întrebăm ce l-a împiedicat să dea ieri un telefon la FRF și LPF, pentru a cere explicații.

Asta ar fi făcut un jurnalist adevărat. Ar fi dat telefon și ar fi cerut explicații. Ar fi întrebat cum s-a putut ca o echipă care nu e Steaua să joace în Liga 1, în locul Stelei.

Însă nu vă așteptați ca ziaricii precum Scutariu să pună astfel de întrebări prea curând. Sunt lași cu toții. Niciunul nu are curajul să îi supere pe cei care le dau să mănânce. Dacă aveau, puneau deja această întrebare.

Al treilea punct

Deși spune doar ”CSA”, atunci când vorbește despre Steaua, dând dovadă că nici măcar nu știe cum se numește acest club (nu există „Clubul Sportiv al Armatei”, varză de Bruxelles ce ești! Clubul se numește Steaua București! CSA = FC și nimic mai mult! E o descriere a entității – club sportiv – nu un nume.) Scutariu insistă să îi dea sfaturi lui Florin Talpan.

Aflăm astfel că nu e bine ca Talpan să șteargă ”pe jos cu tot ce înseamnă conducere CSA(n.r. – asta cu CSA e de la el, nu de la noi), suporteri, asociații și oameni din club e cale lungă. ” După ce Florin Talpan a explicat ieri toate piedicile care i-au fost puse, acest individ ne spune acum că domnul colonel nu ar fi trebuit să procedeze așa.

Adică nu ar fi trebuit să spună nimic despre neregulile din club, despre faptul că UNII suporteri steliști (nu toți! Talpan a dat nume, nu ca tine, Scutariule!) pun antrenori. Ar fi trebuit să tacă, nu? Poate că ar fi trebuit să se bage și el în horă.

Pentru Scuti și ai lui, cu siguranță era mai bine dacă nu se afla că FC Fcsb nu e Steaua. Acum, despre ce naiba vor mai scrie? Cum vor mai face ei trafic?!

Al patrulea punct

Aici, acest ziarist de weekend ne vorbește despre direcții și ne spune că nu e bine ca o parte să tragă într-o direcție, iar cealaltă parte în altă direcție. De parcă noi nu știam asta. De parcă noi nu despre asta am vorbit până acum, când am spus că nu e normal ca cei din conducerea clubului să muncească împotriva lui Talpan. Dar mulțumim că ai scos în evidență ceva ce era deja evident, Scuti. Pentru asta, o să mai cumpărăm un șampon de la tine.

Al cincilea punct

Pentru că aici vorbește despre noi, o să dăm tot citatul:

”Imbecilii cu orizonturi mici, așa cum e cazul talibanilor de internet, nu își dau seama de scara la care se desfășoară lucrurile. Ei au impresia că doar ce le place lor contează, că presa e datoare să le satisfacă nevoile exprimate anevoios. Acuză comploturi, acuză interese oculte, propun anchete eliminând relevanța oricărei alte informații cât timp dilema lor nu e lămurită. Așa o să piară, țipând ca puii de cuc abandonați de făcătorii striviți sub roțile TIR-ului.”

E cumva o amenințare? O fi, dar nouă tot nu ne pasă. Leii nu dau doi bani pe amenințările oilor.

Cât despre scara la care se desfășoară lucrurile, îi amintim lui Scuti că noi, nu el, am vorbit despre problemele din clubul Steaua. Noi, nu el, am spus că FC Fcsb nu e Steaua. Noi, nu el, am anunțat că aceste procese vor fi câștigate de Steaua.

La lucru gata făcut, e ușor să vii și să te dai mare, mai ales când românul are memoria scurtă și uită de toate articolele scrise de acest individ, în care înjura Steaua, suporterii steliști, etc. Dar noi nu suntem ca cei cu care e obișnuit Scuti să discute, iar memoria noastră este foarte lungă.

Încheiere

Unii vor spune că nu are rost să băgăm acest individ în seamă. Este, până la urmă, doar un alt Alin Grigore. Alții, fani de-ai lui, îi vor lua apărarea. Oricum ar sta lucrurile, lașitatea lui Scutariu e dovedită.

Degeaba te dai mare că ești jurnalist șmecher, dacă nu ai curajul să pui întrebările cu adevărat incomode. Iar dacă nici acum, după acest proces, nu ai curajul să pui aceste întrebări, când le vei pune?

Nu e o întrebare retorică. Noi știm răspunsul. Este NICIODATĂ. Pentru că ziariștii din România nu sunt bărbați, ci … Mândria și onoarea nu contează pentru ei, doar banul. Așa că fiți buni, mai cumpărați un șampon de la Scutariu.

Constituția României:

Art.31 (4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.