GSP, un ziar fără onoare

Au trecut 2 zile de la decizia care a demonstrat odată și pentru totdeauna că FC Fcsb nu este Steaua, dar presa sportivă tot nu îndrăznește să spună adevărul și să îi tragă la răspundere pe cei vinovați de furtul locului Stelei în prima ligă. Chiar mai mult, Gsp dă o nouă dovadă de lipsă de onoare, printr-un atac penibil la adresa lui Florin Talpan.

Imaginați-vă așa. Sunteți acasă, fericiți că v-a ieșit tot ce v-ați propus la serviciu. Un admirator al muncii voastre vă trimite o poză amuzantă, despre un rival de-al vostru. Râdeți și vă gândiți să arătați poza și altor oameni cu care ați discutat despre acest rival și care v-au spus că nu îl suportă. E o glumă privată, între prieteni.

A doua zi, această glumă e prezentată în presă, iar voi sunteți umiliți printr-un articol care sugerează că aveți un caracter murdar.

gsp e o mizerieAsta a pățit Florin Talpan ieri. A primit de la un suporter stelist o poză amuzantă, i s-a părut și lui amuzantă și pentru că i s-a părut amuzantă a decis să o distribuie și unor prieteni. Printre acești prieteni se afla și un jurnalist la Gsp, jurnalist care, așa cum vă puteți imagina, de foarte multe ori l-a lingușit pe Florin Talpan, în speranța că va primi informații în exclusivitate.

Acest individ a luat poza, dintr-o discuție privată, și a făcut un articol din ea. Nu a îndrăznit să semneze articolul, pentru că așa procedează toți lașii din presa noastră. Prin articolul ”Florin Talpan, derapaj după victoria obținută de CSA Steaua: a trimis jurnaliștilor mesaje obscene anti-Gigi Becali”, GSP încearcă să murdărească imaginea acestui om. De ce? Pentru că a îndrăznit să râdă dar și să îl bată în justiție pe favoritul lor, Gigi Becali.

Unde era Gsp când Becali îl înjura pe Talpan?

Florin Talpan a distribuit acea poză într-un mesaj privat, iar ei au făcut știre. Când Gigi Becali l-a jignit pe Florin Talpan în presă, în văzul tuturor, Gsp nu l-a taxat, nu a scris nimic despre el. Ne aducem astfel aminte de una din regulile impuse de Becali în anii 2000, când avea conflicte cu suporterii steliști:

”Poți înjura Steaua, dar să nu înjuri familia Becali!”

Asta a fost atitudinea lui, iar sclavii săi din presă îi respectă ordinele cu sfințenie. Fără el, știu că sunt morți.

Acesta este motivul pentru care nu au îndrăznit să scrie adevărul despre FC Fcsb, pentru care refuză să pună întrebările cu adevărat importante și pentru care nu se pot desprinde deloc de Becali.

Iar în Florin Talpan e foarte ușor să dai. În afară de Steaua Liberă și unii suporteri steliști, nimeni nu vrea să îi ia apărarea. Nici conducerea clubului pentru care muncește, care nu a luat niciodată atitudine împotriva atacurilor la adresa lui, nici presa, care e plătită de cealaltă parte, nici ministerul, care ar trebui să aprecieze munca pe care o face.

Așa că acești indivizi fără onoare dau în Talpan cum pot. Nu pot spune despre el că nu știe meserie, că nu și-o face corect, că e corupt sau că nu are dreptate. Așa că îl atacă prin articole patetice.

 

P.S.

Mizeria de la Gsp poate fi văzută cu ochiul liber chiar și din satelit. Astfel, chiar și după acest nou proces pierdut de Becali, ziaricii de la acest ziar penibil încă mai folosesc expresii de tipul ”Steaua Armatei” sau ”Steaua lui Talpan” și încă mai scriu articole prin care sugerează că FC Fcsb este Steaua. În acest moment, este destul de clar că doar proștii pot să creadă ce apare scris în Gsp.