gazeta sporturilor

Gesepistul Cătălin Țepelin tocmai a câștigat premiul pentru cel mai penibil articol al secolului

Ne place mult să scriem despre presa sportivă. E unul dintre subiectele noastre preferate, pentru că acești indivizi au distrus sportul din România. Ne place să arătăm cât sunt de incompetenți, cât de puțin se pricep la sport, la scris, la făcut presă. Ne place și să le dăm premii pentru prostie. Astăzi e rândul lui Cătălin Țepelin să primească un premiu de la noi. Cel mai recent articol al său primește de la noi premiul de cel mai penibil articol al secolului.

”A fi sau a nu fi Universitatea Craiova”, acesta este numele articolului. Nu este despre Steaua, ci despre Craiova, după cum bine se poate vedea, dar ni se aplică și nouă.

În articol, Cătălin Țepelin încearcă să se laude, încearcă să își laude angajatorul, încearcă să pară justițiar, dar și un rebel care nu respectă legea, încearcă să fie împotriva sistemului și, în același timp, ia apărarea sistemului. Toate într-un singur articol.


Înainte de a merge mai departe, lăsăm aici articolul nostru favorit din Constituția României. E foarte important.

Constituția României:

Art.31 (4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.


”Noi decidem ce e adevărat”

La ziarul de împachetat pește, legea contează mai puțin. Nu contează chiar deloc, dacă tu, în calitate de gesepist cu acte în regulă, ai găsit o portiță. Aflăm astfel că, deși echipa din Craiova se numește Universitatea Craiova, gesepeii îi vor spune tot cum vor ei, că lor nu li se pare că ar fi Craiova.

⇒ ne păstrăm în continuare libertatea de a numi echipa nu doar Universitatea sau U Craiova, ci și CS Universitatea sau CSU. Pentru că, dincolo de marcă și emblemă, rămâne de neșters realitatea că clubul a apărut în 2013, direct în Divizia B, cu sprijin politic.

Doar că ”libertatea” aceasta se cam traduce în dezinformare. Da, situația din jurul Universității Craiova e destul de neclară, și da, echipa a fost ajutată puternic de clasa politică, dar asta nu schimbă cu nimic numele său. Se numește Universitatea Craiova. Dacă GSP consideră că nu e Craiova, să facă o investigație și să demonstreze acest lucru.

cătălin țepelinAltfel, părerea lui Cătălin Țepelin nu e cu nimic diferită de smiorcăiturile oilor fecesebiste, care nu vor să țină cont de legi. Și n-ar fi o problemă dacă totul ar fi doar o părere a lui Cătălin Țepelin. Însă acesta își prezintă părerea unei țări întregi, iar unii s-ar putea să-l creadă.

Interesant este că niciunul din ziariștii gazetei nu vrea să investigheze cazul clonelor din fotbal. Se mulțumesc să aplice niște etichete și gata. ”Aia e Craiova, aia nu e. Aia e Steaua, aia nu e.” Nu mai contează dacă au sau nu dreptate.

Cu doar o săptămână înainte, același Cătălin Țepelin scria un articol despre înfrângerea suferită de FC Fcsb în dosarul pentru recunoașterea palmaresului. În el, prezenta știrea, apăra FC Fcsbul și ataca subtil Steaua. Evident, expresia ”Steaua Armatei” nu a lipsit. Numele clubului nostru e Steaua București, dar lor nu le pasă. Respectarea legii e o alegere pentru acești indivizi.

Corecți cu cine trebuie

Cătălin Țepelin merge mai departe și ne spune că ei, gesepeii, încearcă să fie mereu corecți.

Ce ne interesează:

⇒ dintotdeauna, un singur lucru: să încercăm să fim corecți;
⇒ să relatăm nepartizan, după puterile noastre omenești. Evident, nu suntem fără de greșeală, nici vorbă de asta, căci în destule rânduri o comitem grav și merităm ironiile/criticile. Buna-credință a redacției GSP e însă o promisiune de la care nu ne abatem. Buna-credință nu e siguranța că nu greșim, ci angajamentul că nu o facem cu intenție;
⇒ ținem cont doar de interesul public și de nimic altceva

Vorbim despre ziarul care nu s-a lăsat până nu a schimbat selecționerul care nu-i plăcea. Același ziar care a dus campanii puternice împotriva Stelei, pe care o numesc CSA, și pentru FC Fcsb, pe care au numit-o Steaua chiar și după ce instața a hotărât că nu e. ”Să relatăm nepartizan”? Probabil că glumiți, domnule Țepelin. Voi sunteți ziarul care i-a oferit unui cont fals de facebook oportunitatea de a dezinforma, prin articole în care sugerea că FC Fcsb e Steaua. Niciodată nu i-ați oferit vreunui suporter stelist posibilitatea de a vorbi despre ce se întâmplă la Steaua București.

Iar aici discutăm doar despre clubul nostru. Însă și ceilalți suporteri au multe de spus.


Dovada că GSP e un ziar cât se poate de părtinitor:

În sezonul 2017-2018 al Ligii 4, ziariștii celor de la GSP foloseau expresiile ”Steaua Armatei” sau ”CSA”, atunci când vorbeau despre echipa de fotbal Steaua București. Când vorbeau despre Academia Rapid, echipă care nu a fost Rapid și care nu e Rapid nici acum, foloseau doar numele Rapid București.


De la ”da, domnul Becali”, la ”noi nu stăm drepți în fața nimănui” nu e drum chiar atât de lung

gazeta sporturilor

Reprezentare grafică a articolului domnului Cătălin Țepelin

”Noi nu stăm drepți în fața nimănui”, ”Noi am demascat blaturile” – Asta ne spune Cătălin Țepelin, utiând că ziarul său dă zilnic zeci de știri despre și citate din Gigi Becali, fost pușcăriaș, condamnat pentru corupție în fotbal.

Tot în această săptămână, FRF i-a făcut din nou o favoare lui Becali. Deși s-a dovedit că acesta a plătit salariile jucătorilor altor două cluburi care vor juca în Liga 1, în sezonul 2019-2020, federația nu a făcut nimic. I-a dat o amendă, undeva în jurul la 20 de mii de euro. În rest, nimic.

Știrea cum că FRF a stabilit prețul unui blat nu i-a interesat pe gesepiștii care demască blaturi!

Integritatea competiției a fost distrusă, dar șefilor fotbalului românesc nu le pasă. Celor de la gsp le pasă chiar mai puțin. Aceștia au scris despre știre doar cât trebuia, nimic mai mult. Nu au îndrăznit să îl crucifice pe Becali, așa cum ar merita. Ce s-ar fi întâmplat oare dacă s-ar fi aflat că Steaua a dat șpagă ca să fie lăsată de Carmen și Progresul 2005 (nume selectate la nimereală) să promoveze? Presa ar fi explodat. Dar, dacă e vorba de echipa lui Becali, liniște.

Liniște a fost și când s-a dovedit că echipa lui Becali are palmares 0. Niciun ziarist nu a îndrăznit să întrebe cum s-a putut așa ceva? Niciunul nu s-a dus la FRF să întrebe de ce a fost băgat FC Fcsb în Liga 1, în locul Stelei.

Dar ei nu sunt partizani, nu stau drepți în fața nimănui și mai și demască blaturile. E aproape imposibil să citești această afirmație fără să râzi.

Din păcate, Cătălin Țepelin nu se suportă

În încheierea fabulosului articol aflăm că domnul Țepelin disprețuiește ”miorlăielile patetice” și ”talibanii”. Ironia îi scapă. Nu realizează că întreg articolul său e cea mai patetică miorlăială. Nu vrea să vadă că redacția în care lucrează este doar un al-Quaida pentru sportul românesc, pe care l-a distrus împreună cu marii gropari.

Țepelin îi numește talibani pe cei pe care nu îi consideră sinceri, despre care crede că au injectat publicul cu ură. Fix asta fac și gesepeii, prin articolele în care sugerează că FC Fcsb a jucat meciuri în 1986 sau că există o ”Steaua Armatei”. Da, domnilor. Mințiți și injectați cu ură. Noi, suporterii, vă urâm. Vă urâm pentru că mințiți, pentru că dezinformați, pentru că lăudați pușcăriași, pentru că ați distrus sportul. Dacă și voi vă urâți pentru asta, foarte bine. Păcat că nu vă urâți destul încât să părăsiți presa sportivă pentru totdeauna.