bixi mocanu demisia conducerea stelei Bixi-Pompiliu Mocanu

Bixi-Pompiliu Mocanu, un om care nu a realizat nimic, dar care deja se crede de neînlocuit

Ultimii 20 de ani au însemnat durere pentru Steaua, în ceea ce privește postul de comandant. La conducerea clubului au stat în această perioadă doar conducători de foarte slabă calitate. Sub supravegherea lor, clubul nostru s-a prăbușit, fiind implicat în numeroase scandaluri și suferind prejudicii enorme. Ultimul dintre acești comandanți, Bixi-Pompiliu Mocanu, deși nu a făcut nimic pentru Steaua, a ajuns chiar să se creadă de neînlocuit.

Totul a pornit de la un conflict cu Florin Talpan, colonelul de justiție al Stelei, care, în ultimii ani, a reușit să-i redea clubului măcar o parte din vigoarea de altădată. A făcut-o prin procesele câștigate și prin atacurile furibunde la adresa dușmanilor Stelei. Talpan nu s-a ferit niciodată să îi numească pe cei care vor răul clubului nostru. Astfel, nu s-a ferit să-i critice pe conducătorii slabi ai clubului nostru. Pe lista lui a ajuns și Bixi-Pompiliu Mocanu, comandant interimar al clubului, numit din motive necunoscute de nimeni.

Nimic nu l-a recomandat pe Bixi-Pompiliu Mocanu pentru a prelua această funcție. Nimic nu îl recomandă nici acum. De la venirea la Steaua, acesta nu a realizat nimic. S-a ocupat de parcări, de parcă asta era problema cea mai importantă a Stelei. A mărit numărul de angajați din departamente care nu au nicio legătură cu sportul și a făcut un sondaj prin care a cerut să vadă ce secții sportive vor suporterii să fie închise. În același timp, a ratat promovarea în Liga 3 cu echipa de fotbal, a retrogradat forțat echipa de volei masculin, care a terminat pe loc neretrogradabil, și a continuat dezastrul de la celelalte secții. La sporturi de echipe, doar poloul masculin a câștigat un trofeu în acest an. Totul sub conducerea lui Bixi-Pompiliu Mocanu.

Răspuns – amenințare pentru Florin Talpan

Nervos că a îndrăznit să îl critice în public, Bixi-Pompiliu Mocanu a ieșit ieri în presă, pentru a-i răspunde lui Florin Talpan.

„Nu cred că poate domnul Talpan să îmi ia locul, indiferent de cât de mult îşi doreşte. Domnul Talpan are poziţia de consilier juridic şef, dânsul îşi depăşeşte în mod repetat atribuţiile şi, până la urma urmei, situaţia se va regla la nivelul clubului, pentru că nu mai putem accepta foarte mult derapajele dumnealui. Chiar nu ştiu de unde are această dorinţă de a-şi depăşi condiţia. Din punctul meu de vedere, ar trebui să înţeleagă că e momentul să revină la sentimente mai bune şi să îşi facă datoria cu destul de mult succes până acum”, a spus la Telekom Sport, Bixi-Pompiliu Mocanu.

Astfel, comandantul INTERIMAR al clubului nostru ne sugerează că poziția sa e una permanentă la club. Aflăm că Talpan nu îi poate lua locul, dar nu aflăm și de ce. Cel mai important, nu aflăm ce îl recomandă pe Bixi-Pompiliu Mocanu la conducerea clubului Steaua?

Minciunile pe care le-a spus suporterilor? Promisiunile neținute? Poate faptul că a încercat să îl încurce pe Talpan la procese?

Interesant e că Bixi-Pompiliu Mocanu e nemulțumit de Talpan, singurul om din club care își face cu succes treaba. Nemulțumirea vine de la faptul că domnul Talpan, în viziunea lui Mocanu, își depășește atribuțiunile. E vorba evident de faptul că acesta vorbește cu presa despre procese și că informează corect opinia publică.

În mod normal, de acest lucru ar trebui să se ocupe departamentul de marketing și comunicare. Însă acesta nu face nimic. În ciuda deciziei venite săptămîna trecută, pe site-ul celor de la FC Fcsb încă apare informația cum că deține palmaresul Stelei. Presa încă susține că FC Fcsb deține palmaresul Stelei. Încă au loc dezinformări care fac rău atât Stelei, cât și suporterilor steliști. Cu toate acestea, Bixi-Pompiliu Mocanu nu e supărat pe cei care nu își fac treaba, ci pe acel individ care face mai mult decât ar trebui.

Bixi-Pompiliu Mocanu nu mai suportă derapajele lui Talpan. Dar noi, suporterii, cât să mai suportăm derapajele conducătorilor incompetenți?

Săptămâna trecută, Bixi ne spunea că:

„Am discutat în comisia tehnică, am purtat toate discuţiile legale, la nivelul clubului, am analizat în profunzime şi am optat, toţi din comisia tehnică, pentru Falub.” – 03.07.2019

„S-a făcut o analiză şi am ajuns la el în primul rând datorită rezultatelor pe care le-a avut.Am pus la punct toate aspectele, inclusiv lotul de jucători. El se va ocupa şi de aducerea unor jucători” – 03.07.2019. 

„Ne-am pus de acord, în mod normal nu mai poate interveni nimic” – 03.07.2019

Săptămâna asta:

„Tratativele cu Falub au cazut pentru ca in comisia tehnica din club nu au fost aprobate toate cerintele sale.” -10.07.2019

Cine este această comisie tehnic? Din cine e formată? Care au fost criteriile în urma cărora au făcut selecția? Dacă noul antrenor o va da în bară, la fel ca vechiul antrenor, va pleca și comisia odată cu el?

Nu știm nimic, nu ni se spune nimic. În spatele ușilor închise, niște indivizi își bat joc de Steaua și de suporteri. Iar atunci când cineva îndrăznește să arate cu degetul toate neregulile, sar la atac.

Vorbind ieri pentru SportTotalFM, Florin Talpan a spus din nou că Victor Pițurcă vrea să ajute Steaua, dar că nimeni din conducere nu îl dorește. Piți e un om serios, orgolios. Nu ar permite ca cineva să vorbească despre el, dacă nu ar fi adevărat. Nu ar permite nimănui să-i târască numele în scandaluri.

Putem trage astfel concluzia că Pițurcă ar veni la Steaua, dar că cei din conducere nu îl doresc. L-au dorit în schimb pe Oprița. La fel ca în cazul lui Falub, nimic nu îl recomandă pe acesta pentru postul de antrenor la cea mai importantă echipă de fotbal din România.

Conducerea Stelei e deranjată de ideea de a-ți depăși condiția, deși acesta este chiar motto-ul clubului

”Citius, Altius, Fortius”, adică ”Mai Rapid, Mai Sus, Mai Tare”, este motto-ul clubului Steaua. Acest motto te îndeamnă să tragi de tine, să nu te dai bătut, să îți depășești condiția.

Fiindcă Talpan și-a făcut treaba, fiindcă vrea să facă chiar mai multe pentru club, Bixi-Pompiliu Mocanu s-a supărat. Comandantul interimar al Stelei nu își dorește ca angajatul său să fie excepțional. Vrea un angajat mediocru, care să facă muncă de nivel mediocru. Nici prea mult, nici prea puțin, doar cât e necesar pentru a nu fi observat.

Oare acesta o să fie pe viitor și motto-ul clubului nostru?

Clubul Sportiv al Armatei Steaua București – ”Nici foarte mult, nici foarte puțin, doar cât trebuie”

Vă place cum sună? Obișnuiți-vă! Dacă e după domnul Bixi, acesta va fi viitorul.

Frumoasă e și partea în care domnul Mocanu îi spune lui Talpan că trebuie să revină la sentimente mai bune. Adică: ”Lasă nenicule supărările. Nu te mai enerva. Lasă că facem să fie bine, dar să n mai zici nimic.” În întuneric se fac lucrurile urâte cel mai bine. Iar dacă scopul tău este să distrugi Steaua București, cel mai important club sportiv al țării, ai nevoie de liniște, nu de atenția întregului popor.

De când a venit la Steaua, Bixi-Pompiliu Mocanu nu a făcut nimic bun pentru club. Nici nu ne-a spus ce planuri are, deci putem concluziona că nici nu are de gând să facă ceva. Atunci, oare de ce a ajuns să creadă că postul de comandant al Stelei îi aparține pe vecie? Nu e o întrebare retorică. Chiar vrem să știm.